App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Byta till sittdel?

Dottern är snart sju månader och vi använder fortfarande liggdelen. Då jag anser att det är kallt och när vi går ut på promenad så brukar dottern ändå sova, och då känns det rätt meningslöst med att ha henne sittandes. Dock har vi bekanta som stressar på och menar att vi bör börja med den NU, eftersom att hon är så pass stor. Men finns det rätt och fel? Både dottern och jag trivs med att ha liggdelen och om vi är inne i en affär eller liknande så brukar jag vinkla upp så att hon sitter i liggdelen och det funkar alldeles utmärkt! Så bör jag lyssna på andra som påstår att vi MÅSTE byta eller ska jag gå mot strömmen och fortsätta ha vår älskade liggdel? Hur gjorde ni?? :)

2013-02-26
Ung_mamma
Ung_mamma

Tack för era tankar! :) Dottern sitter både utan stöd och sitter gärna länge i sin matstol, hon snurrar både från rygg till mage och mage till rygg.. Dock klarar hon inte av det i vagnen på grund av otympliga overaller och brist på utrymme.. Bör jag byta iallafall? Tänkte då de flesta har börjat byta när barnet kan sitta på egen hand? Men som sagt hon sover ändå bara i vagnen och än får hon plats i liggdelen? Man kanske ska börja variera sig och använda båda delarna beroende på vad man ska göra? :)

2013-02-27
Ung_mamma
Ung_mamma

Jag håller absolut med om att det inte alls är någon panik. Din dotter trivs i liggdelen och ryms i den, alltså kan hon ha den ett tag till utan problem!

Vi gjorde som så att till de två första barnen hade vi sittvagn från födseln. Med fullt liggläge då förstås. Med yngsta hade vi en babylift i vagnen. Men redan när hon var fyra månader fick hon oftast åka utan lift dagtid, för hon krävde att få sitta så länge hon orkade. Hade vi vagnen med då vi räknade med att hon skulle sova längre stunder, använde vi nog liften ibland tills hon var max sex månader. Men vid det laget satt hon obehindrat även utan stöd, så var hon vaken ville hon absolut inte ligga ner.

2013-02-26
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 5 månader

Min dotter vände sig redan vid 5 månaden och när hon var 6 månader byte vi då hon ville bara sitta upp!

2013-02-26
babybo
babybo

Min son är fyra månader och vi kommer inte kunna ha liggdelen länge till då han är så lång (67cm) så om en månad ca får vi nog byta men de finns ju fyllt liggläge så de blir nog inga problem :)

2013-02-26
Gabriiellla
Gabriiellla

Funkar det bra med liggdelen och båda är nöjda så finns det ju ingen anlending att byta! Om hon ändå nästintill alltid bara sover i vagnen så är det vlä skönare med en liggdel?

2013-02-26
Yrwen
Yrwen

Stora växte ur liggdelen när hon var ca 5 månader, vi härdade ut till ca 6 månader (böjde benen lite) men sen gick det liksom inte, hade inte så mycket val...

Lillan är numera 5 månader och hon har liggdelen (dock en annan vagn), har suttit upp i den ett par tillfällen, men då bara 5-10 min sen orkar hon inte mer. SÅ det är inte aktuellt att ta bort liggdelen för henne dessutom så är hon alldeles för liten för den sittdelen, det är en syskonvagn så det är inte bara att bona om heller, för då får inte stora plats....

2013-02-26
Yrwen
Yrwen

Jag tycker att det där får man känna efter själv. Våran är snart sju månader och vi har inte bytt än. Jag tycker att när barnet kan sitta en längre stund själv så kan man byta för då är deras kropp mer redo,ryggen framförallt. Våran kan sitta en kort stund utan stöd men kan sitta i matstolen en längre stund. Så vi ska börja med den snart, men börja med korta stunder då för att se hur din bebis tycker.

2013-02-26
AnnelieeJ
AnnelieeJ
Gravid i vecka 35

Betty: Dottern är inte så lång så än så länge får hon gott om plats :)
Vi har en sele till liggdelen, dock är det bara som ett "band" runt magen, bör kanske kolla upp om det finns en bättre lösning :)

2013-02-26
Ung_mamma
Ung_mamma

.

2013-02-26
Ung_mamma
Ung_mamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...