App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tips tack! :)

Hej! Jag och min sambo väntar barn nr2 och sedan har han en son sedan tidigare. Vi kämpar med vår relation och de går väl upp å ner men sakta mer uppåt. Jag har svårt att svälja alla känslor och bråk sedan tidigare så jag känner mig nästan irriterad varje dag, vilket förstör de bra dagarna. Men de försöker jag jobba på. Hur som de blev en liten extra inledning utan anledning egentligen märkte jag nu hehe. Men har kommit fram till att vi ofta irriterar oss/bråkar om vardagsgrejer. Disk, tvätt och hämtning och lämning nu på dagis när jag jag börjar jobba 4e mars. Vi vet ju inte hur den rutinen kommer bli eller funka? Idag ska vi typ för första gången åka och veckohandla efter en lista vi gjorde igår kväll, detta är något vi kom överens om att börja med för länge sedan för att minska matstressen, så hoppas de hjälper. Tänkte även handla en kalender där vi skriver vem som hämtar/lämnar och vilken tid samt om vi har andra aktiviteter inplanerat. Så slipper de bli missförstånd. Har ni några andra tips eller hur gör ni för att vardagen ska bli så bra som möjligt? Tar tacksamt emot alla tips.

2013-02-25
Maalin89
Maalin89

Prata med varann om vad som exakt stressar er. Va ärliga mot varandra. Planera är bra men inte på tok för mycket... kan bli stressad av att man inte lyckas följa planeringen prick efter prick. Man kanske kan be en nära vän eller familjemedlem om hjälp med hemmasysslorna då det är som värst...?!?!

Lycka till med allt!

2013-02-26
aksofia
aksofia

1. Prata med varann när saker uppstår/irriterar, samla inte på er. 2. Dela lika på saker att göra. Här hemma dammsuger jag medans mannen torkar golv (självklart gör jag det mesta eftersom jag är hemma på dagarna). 3. Gör något för bara er, laga en god middag? Överraska varann i vardagen? Ta vara på varann, ett liv kan försvinna fort.

2013-02-25
Westerholm
Westerholm

Vi är jätte dåliga på att göra saker bara han och jag. Mest för jag har jätte svårt att lämna bort lilltjejen. Har varit ifrån henne 2 nätter sedan hon föddes. Förhoppningsvis kommer vi vara lediga några vardagar ihop då båda jobbar skift. Vi har även planer på restaurang och biobesök i närmsta framtiden :) Kanske lättar lite då. Lämnar ni bort barnen till barnvakt när ni går ut tillsammans? hur ofta gör ni det?

Tider med hämtning och lämning hoppas jag löser sig med kalendern vi tänker köpa idag. Får försöka hitta någon städ, tvätt och diskrutin.

2013-02-25
Maalin89
Maalin89

Gör roliga saker tillsammans bara ni två eller sätt er på kvällen och prata och ät något gott. Det är lätt att glömma att ta hand om varandra när det finns mkt måsten!

2013-02-25
emcb
emcb

Sätt er ner och kom överrens om vem dom har huvudansvaret över olika saker i hemmet. Tex dammsugning, disk, matlagning, handla m.m. m.m. Ibland gör man hellre en sak än en annan. Ni kanske vill ha en spec dag för att stöda, handla? Sätt er varje onsdagskväll och se över nästa vecka och bestäm vem som hämtar lämnar på förskolan tex.

2013-02-25
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...