App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bada bebis

När började ni bada era bebisar? Var det bara att tvätta rumpan från början eller badade ni hela bebisen direkt? Har hört att man inte ska bada bebisen förrän naveln ramlat av, samtidigt som jag vet att alla jag känner har badat sina små direkt. Min BM säger att man inte ska överdriv med bad i början utan använda sig av barnets efet fett som det föds med och smeta ut på kroppen. Hur har ni gjort?

2013-02-25
Adde86
Adde86

hehe, bajsinferno ja.... min lilla lyckades missa mig med en hårsmån och sprejade luckor och lådor i köket istället när hon låg och luftade lite. ;)

här badas det ca 1 gång i veckan från födseln, mest för att jag tycker det är mysigt, inte pga nåt större behov. det är ju mest alla veck man måste hålla koll på  och torka rent med en tvättlapp (inte sån våtservett utan vanlig hederlig tvättlapp och ljummet vatten) varje dag. brukar hitta alla möjliga intressanta saker under dubbelhakorna; mjölk, bebiskräks, katthår, smulor... ;)

2013-02-25
mickelina81
mickelina81

Inget överdrivet badande här, vi fick som inte bada dottern själv innan hon va drygt 2 månader då hon låg i skena första tiden för höften å bada gjorde hon en gång i veckan på sjukhuset då dom tog av skenan å kollade den å satte tillbaka, vilket vi ej fick göra. Så när vi fick bada henne själv gick vi snabbt från balja till att bada med henne nån av oss i badkar då hon vart för lång för baljan :p till en början var det varannan dag, men sen en månad tebax e hon inte alls förtjust i att bada, varför vet jag ej så hon duschar med mig ungefär varannan dag å det gillar hon bättre (blir som jag, hatar å bada badkar) sen så tvättar vi av henne varje dag såklart efter pyjamas åker av å innan kläder på å en sväng på kvällen om det behövs å där emellan när hon ha spytt/dreglat/blivit skitig osv.

2013-02-25
ica_86
ica_86

alla mina var 4 dagar vid första badet, sedan 1 gång i veckan kanske.

2013-02-25
Mammys
Mammys
Barn på 1 år och 7 månader

Naveln är en känslig bit för mig. Känns som att nåt kommer gå sönder. Blir första barnet för mig o mannen o trots att jag känner mig väldigt säker och längtar efter att inta mammarollen så är jag nojig över många saker...

2013-02-25
Adde86
Adde86

Hehe. Ja, bajseriet kan ställa till det ordentligt. En kusin till mig blev spruttlackerad när hon skulle byta på sin som så både hon och sonen fick ta sig en dusch. Men då va han en månad ungefär så det fanns ingen navelstump kvar.

2013-02-25
Adde86
Adde86

Vi badade inte vår dotter speciellt mycket i början. Det behövs inte, de svettas ju inte eller så. Men det var ett litet hrm...bajsinferno som gjorde att vi var tvungna att tvätta av henne ordentligt.
Man får visst bada de innan navelstumpen ramlat av, men man måste torka ordentligt torrt efteråt. :-)

Vår dotter föddes jätte"ren" och hade inget fett att smeta ut.

2013-02-25
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...