App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vilket preventilmedel ska man använda?

Inom några veckor så måste jag/vi besluta mig/oss vilket preventilmedel jag ska använda. Gillar ej p-piller. Vad har funkat bäst för er?

2013-02-25
aksofia
aksofia

Humm... har också lätt för att bli gravid men skulle helst vilja slippa ta nåt med hormoner... men, men... kanske funkar bättre den här gången... låter inte alls trevligt med kopparspiral... Gör ont bara jag tänker på det... men sen är jag lite fegis när det gäller sånt...

2013-02-26
aksofia
aksofia

är det nån som har kopparspiral? fördelar, nackdelar? jag vill inte ha nåt med hormoner att göra över huvud taget längre, för jag mår bara dåligt av dem, så jag har funderat på kopparspiral. hur säker är en sån? har nämligen extremt lätt för att bli gravid...

2013-02-26
mickelina81
mickelina81
Barn på 3 år och 8 månader

hormonspiral ska enligt min bm vara det säkraste preventivmedlet näst efter avhållsamhet och sterilisering såklart ;-)
Det är samma hormon som i minipiller men eftersom det koncentrerats till själva livmodern och dessutom utsöndrar minimalt med hormon är det få som blir påverkade på samma sätt som av tex cerazette..
tror spiralen heter minera om ni vill googla..
Det e ju väldigt smidigt i den bemärkelse att man inte behöver fundera de närmsaste fem åren så för mej som inte ska ha fler barn känns det skönt. . väljer man å ta ut den innan ska det inte va problem å bli gravid ganska omgående. .
barmet blir inte påverkad av hormonet heller så det funkar under amning.

2013-02-26
osisen
osisen

jag kände absolut ingenting..
hon va ju där å peta det kände jag å sen sluta hon peta.. e det dags nu fråga jag.. nej det e redan klart säger hon.. :-D
ja va beredd på att det skulle känmas då ja läst att vissa får ont men jag märkte ingenting alls

2013-02-26
osisen
osisen

De undrar jag med.. Tabletter är nu uteslutet.. Mitt minne suger och sen minipillet blöder ja bara av.. Men ja e helt nojjig sen för spiral då man hört en del blivit gravida ;) äh ett tag till så man hinner nog kolla upp!!

2013-02-26
Linz
Linz
Bebis på 10 månader

Efter mitt första barn så tog jag Cerazette men det va inte så lyckad. Hade rejälla humör svängningar, gick upp i vikt, etc. Så den går jag nog inte tillbaka till.

Jag har tänkt att amma mitt barn åtminstonne tills han är 8 månader... så jag kommer behöva nåt som inte påverkar honom. I hormonväg alltså...

2013-02-25
aksofia
aksofia

Efter min graviditet började jag med minipiller och har hittills varit nöjd. Har inte ätit det så länge bara sex veckor, men jag har inte fått någon mens än så länge så det är skönt :p.

2013-02-25
Gabriiellla
Gabriiellla

Jag hade hormon spiral innan grav och kommer sätta in den igen nu efter blödde ingenting överhuvudtaget :) dock gjorde djävulskt ont att sätta in den första gången eftersom jag inte hade fått barn innan.... Innan den hade jag p-ringar som jag var nöjd med men mycket skönare att slippa tänka på det överhuvudtaget :)

2013-02-25
Idussen
Idussen

ja hade samma som mamsan å fick samma p r oblem efter andra barnet. . sen ville jag absolut ha det säkraste så jag satte in hormon spiral. . kostar tusen kronor men e ju billigare i längden än cerazette.
Jag har haft problem med små blödningar å ville nästan ge upp men de säger att man ska ge den 6 månader innan kroppen ställt in sig å nu var det länge sen jag blödde så nu känns det bättre. . den utsöndrar Bara hormon i livmodern till skillnad från tabletter å minskat blödningar eller tar bort helt på de allra flesta.
annars e det ju koppar spiral som gäller men jag har hört många får massa blödningar å rikliga å andra sidan e det Grattis wå hormon fritt så du kan ju testa. . :-)

2013-02-25
osisen
osisen

Cerazette och P-stav har jag haft i många år innan jag fick barn. Och nu har jag börjat med cerazette igen. Det är ju olika men jag har ingen mens alls och det är grymt skönt! :) Fråga din BM, hoppas ni kommer fram till nåt bra :)

2013-02-25
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Innan jag blev gravid åt jag Cerazette, och det funkade utmärkt! Efter att jag slutat amma och skulle börja med pillren igen funkade det inte alls! Jag blödde mer eller mindre konstant i fyra månader. :-S Jag satte in en hormonspiral i november i fjol och hittills är jag jättenöjd! Har haft lite blödningar till och från, men det är normalt i början. Inga andra biverkningar har jag fått heller. Men den kostar drygt 1000 kr. Håller dock i fem år.

2013-02-25
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...