App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kvällsmat

Hej! Har en son på 1 år 7 månader som vägrar äta sitt kvällsmål, vi ger han vanlig barngröt, nestlé. Han har alltid vägrat välling/ersättning så vi började ge han gröt som har gått hur bra som helst, vi har blandat med olika fruktpureer osv så att det ska gå lätt i. Efter ett tag tröttnade han på puréerna så då kom jag på att ha lite yoghurt över (härlig blandning!!) och det var en stor hit. Men på senare tid har han blivit allt krångligare med gröten och nu får jag endast i han ett par skedar, om ens det sen tvärvägrar han. Jag känner att jag vill ju ge han något inför natten, vi ger han mat vid halv 4, 4 tiden sedan gröten vid 17:40 tiden. Han är hungrig då men han har väl kommit i en trotsperiod samt kanske han tröttnat på gröten (har provat olika märken men även de funkar inte) Är det någon som har tips på vad man kan ge istället? Tacksam för all hjälp:)

2013-02-23
Michaelaeklind
Michaelaeklind

Om han lägger sig 19, varför måste han äta 17.40 då? Om han ändp äter vid 15.30/16.00, det är ju liksom bara 1,5-2 timmar, det är inte så lång tid, han är väl helt enkelt inte hungrig!

Om det är så att ni kanske badar honom eller läser saga eller nåt, ge honom nåt att äta efteråt då och se om han är mer sugen då. Alternativt testar att strunta att ge honom nåt, han kanske itne har det behovet längre, han börjar ju faktiskt bli stor :)

2013-02-25
Yrwen
Yrwen

Solskensmamman- Han lägger sig kl 19 varje kväll. Innan lägg dags brukar vi blanda proviva/yoghurt i en liten drick flaska som han kan dricka om han vill ha.

 

lillråttan- han går på dagis och däräter han bra, vad vi får veta av dagisfröknarna. Frukost hemma är alltid macka. 

Det tråkiga är att han är rätt kinkig på maten, vill inte prova något nytt.. Han kastar oftast iväg maten utan att ens stoppat den i munnen, så jag vet inte riktigt hur man ska få i han.. Oftast lagar vi mat som innefattat ketchup eller pannkakor (vägrar äta sylt), eller blodpudding dem rätter äter han. Jag försöker prata med han att det är gott eller typ säger att nu äter jag upp maten när vi när vi bjuder något som han inte vill ha. Men på dagis går det bra, så jag tror att han vet att med oss kan han hålla på och kälta med maten. Något råd om det?

2013-02-25
Michaelaeklind
Michaelaeklind

omelett

smoothie

hemlagad gröt med olika bär, nötter eller gryn

plockmat som korvbitar, köttbullar, ärtor, majs osv

rester från middagen

soppa

 

osv.

ett så stort barn äter väl rätt "vanlig" mat?

känns lite tätt också att bara ha ca 1,5 - 2 timmar mellan middag och kvällsmat. Lägger han sig direkt efter maten? annars kan ni ju vänta med sista målet.

2013-02-24
solskensmamman
solskensmamman

Ett tips är att ha lite olika saker som du varvar mellan. Tex smörgås, yoghurt och flingor, gröt. Man tänker själv vad tråkigt det måste bli att äta samma sak varje kväll/morgon.

2013-02-23
Betty86
Betty86

:) plättar med keso, avokado ( kan mosas och bre på smörgåsen eller plättar)

2013-02-23
aprilbebis2011
aprilbebis2011

Argbigga- har tänkt på smörgås så de är ju ett alternativ, men har känt att gröt är ju bra men de är är väl säkert bara för att jag är van att ge han det:)

Aprilbebis2011- han får 2 måltider om dagen, det jag menade var bara hur långt måltiden innan var ifrån gröten.

2013-02-23
Michaelaeklind
Michaelaeklind

Bvc rekommenderar barn from 8 månader äter 2 lagade måltider om dagen. Istället för gröt kan han äta samma middag ni äter. Annars kan du prova det Argbiga har föreslagit. Ibland vill min dotter äta en smörgås istället och det går bra också. Sedan värmer jag mjölk och hon dricker det istället för vällingen.

2013-02-23
aprilbebis2011
aprilbebis2011
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...