App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur räcker man till, till allt och alla?

Är en tre småbarns mamma som undrar hur man räcker till. Fixa med allt hemma, mat, tvätt, städning mm; ta hand om barnen; vara attraktiv och tillgänglig till maken och ändå ha lite tid för sig själv. Det är frustrerande för hur jag än gör så lyckas jag inte få ihop allt. Blir alltid att jag ej har tid för mig själv och ej tillräcklig tid för min "gubbe".

2013-02-22
aksofia
aksofia

säger som andra, sänk kraven och lev i nuet! :) det ordnar sig med tiden. har själv tre små barn med rätt exakt två år mellan (de sista två är t o m födda på samma datum, hehe) och man får prioritera helt enkelt. jag är välsignad med en sån där bebis som sover typ 23 timmar om dygnet (hon är rätt exakt tre veckor nu, så det blir väl värre om nån månad eller så när hon vaknat till, hehe) så jag hinner rätt mkt ändå och det där med gubben får man klämma in nånstans däremellan. det får han finna sig i helt enkelt. ;) man vill så mkt, men man får vackert acceptera att allt har sin tid. jag sätter familjen främst. disken och dammråttorna springer inte sin väg liksom...

2013-02-24
mickelina81
mickelina81
Barn på 3 år och 8 månader

Tack zmiley

2013-02-24
aksofia
aksofia

jag räcker till.. tucker jag.
Jag har iaf inte dåligt samvete. Jag gör så gott jag kan. .

2013-02-24
osisen
osisen

Det där undrade jag också efter tredje barnet, och kommer säkert undra snart igen... Man måste bara sänka sina egna krav och minnas (och bli påmind!) om att det mesta är lite upp-och-ner i början... Om nån månad kommer du se att allt jämnar ut sig igen, familjen har vant sig/anpassat sig efter den nyaste familjemedlemmen... Det kommer naturligt med tiden.

Jag får nog säga att min "flerbarnschock" kom med trean, man hade två armar och två knän... men vart skulle man ha den tredje då liksom... Men allt smälter samman snart, ska du se. Och äldsta kanske är lite "vild" nu för att bebisen är mittpunkten... Låt den vågen ridas ut också.
Ha tålamod. Snart har du dagarna planerade och får väldigt mycket gjort istället.

2013-02-24
zmiley
zmiley
Bebis på 7 månader

Skönt att höra att man ej är själv med dessa funderingar.

2013-02-23
aksofia
aksofia

Man är två i ett förhållande, hjälpas åt. Oavsett om mannen jobbar så kan han göra något, t.ex. städa/tvätta. Mannen (tycker jag) ska ge dig en dag av frihet per vecka (eller mer sällan), som du kan göra vad du vill

2013-02-23
Westerholm
Westerholm

Det gör man tyvärr inte, hur gärna man än skulle vilja.. Och skulle man räcka till till allt och alla ligger man snart i jorden. Funkar inte helt enkelt! Glöm inte o ta hand om dig själv! :)

2013-02-23
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Just nu är jag hemma med vår 2 v gamla pojke och han arbetslös. Så tid finns men inga krafter kvar. Den äldsta helt vild och som vill ha all uppmärksamhet till sig. Känner att jag håller på att bli galen.

2013-02-22
aksofia
aksofia

man räcker inte till, så är det bara...

man försöker så gott man kan och ser till att man är lediga tillsammans så mycket det bara går

 

vi fick ihop vardagen mycket bättre när vi kom på att vi klarade oss på 80% jobb + FP

Då fick vi minst 3 dagar/vecka tillsammans som familj = mer energi och mer tid till städ,tvätt osv

2013-02-22
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...