App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur lär man en snart fyra åring att vakna på nätterna för att kissa?

Jag har under 9 månaders tid försökt lära min snart 4 åriga dotter att vakna själv på natten för att kissa. Jag har gått upp flera gånger varje natt för att hjälpa henne till toaletten för annars gör hon i sängen och när hon väl gjort i sängen dröjer det länge innan hon vaknar. På senare tid har hon vid ytterst få tillfällen gått upp alldeles själv. Nån som har nåt bra knepp?

2013-02-22
aksofia
aksofia

Vi brukar också ta henne till toan innan vi går och lägger oss men det har ej hjälpt så mycket.

Däremot så glömde jag att ta upp henne mitt i natten... va så vansinnigt trött... när klockan ringde för att hon skulle till dagis så trodde jag att det skulle vara en "sjö" i hennes säng... men inte! Hon hade faktiskt klarat av nästan en hel natt!!!! WOW!!!

Skall låta bli att ta upp henne mitt i natten idag och se om jag har samma tur den här gången... Vore kanon! Det är tillräckligt jobbigt att behöva gå upp för tre barns skull. ;)

2013-02-25
aksofia
aksofia

Vi  hade samma problem med dottern, tills vi började ta upp henne vid kl22 innan vi lade oss, satte henne på toa, hon kissade, vi bar tillbaka hon sov vidare och sängen var torr. detta har vi hållit på med länge ca 1 år när vi sen vågade prova att inte kissa henne på kvällen,  vid 4,5 år så var det inget problem.

2013-02-24
ÅsaHCE
ÅsaHCE

Hon bestämde själv att hon skulle ta bort blöjan då hon såg andra barn använda pottan. Då va hon knappt två år. Men vi behöll nattblöjan tills hon fyllde 3. Hon fick bakslag med kissandet under dan pga att lilla syster föddes. Men sen blev det ok. Vi har funderat på att sätta blöja igen men vi är oroliga att det kommer att påverka kissandet under dan speciellt nu när hon fått en lille bror... Kanske det är bäst att låta saker och ting vara som de är och försöka vänta tålmodigt att hon ska börja vakna själv.

2013-02-23
aksofia
aksofia

ja det e nog till stösrta del hormonstyrt. . vaknar hon inte e hon inte redo.. att det händer olyckor kån gång då å då e väl en sak men om hon aldrig vaknar så hade jag fprtsatt med blöja nattetid

2013-02-23
osisen
osisen

Jag har än så länge inga egna barn, men min bror har! Hans son är snart sju år och har fortfarande problem med nattkissandet. Det beror enligt BVC på ett visst hormon (mins inte vad det heter) som han inte utvecklat än el liknande. Rådet min bror fick var att sätta på blöja igen och sen testa igen efter ett par veckor/månader, funkar det inte då så på med blöja igen under en tid. Hör efter på BVC om du tycker att det är ett problem, det är ju viktigt att ni alla får sova om nätterna :) Lycka till!

2013-02-23
KerstinCecilia
KerstinCecilia

Nattklubbar=nattblöja ;-)

2013-02-23
emcb
emcb

Vi har själva inte haft något problem med detta då dottern i somras själv bestämde att hon inte ville ha blöja mera på dagen. Då va hon 2 år. Nu när bebis snart ska komma och hon ska bli stora syster sa hon efter en veckas tid då hon varit torr på morgonen att hon ville sova med trosor istället. Jag fasade för massa olyckor. Men det har funkat.
Så jag tror att detta med blöja eller ej inte är något man kan styra över utan det kommer när det kommer. Samma sak med nattvätning. Själv oroa jag mig för ett bakslag när bebis anländer. Men det är ju bara att vänta....

Va säger eran dotter själv. Vill hon ha blöja eller tycker hon det är äckligt?
Går det kanske peppa henne genom att hon får köpa nya sängkläder, pyjamas el trosor?

2013-02-23
majmamma81
majmamma81

Det är inget du kan lära ditt barn, t handlar om kroppens fysiska mognad och inget du kan stressa fram. Min son blev av med blöjan dagtid när han var 2år (hans egna idé) men han har nattklubbar nu när han är lite över 5år. Jag tar upp honom innan vi lägger oss, kring 22-23tiden så han får kissa då. Men det hjälper inte alltid.
Vi testade utan blöja när blöjorna hade varit torra i en vecka men det var nog mer slumpen för ofta kissar han en gång till på natten och vaknar han inte utan sover vida i en blöt kall säng. Så vi låter det ta den tid det tar. BVC erbjuder ju hjälp vid en viss ålder. Vi har även tagit ett urinprov och lämnat på vc och det var bra. Finns ett hormon som kan ställa till det och det kan man medicinera. Men så var inte fallet med vår son.

2013-02-23
emcb
emcb

Tänkte eftersom du hållt på i 9 mån kanske de inte är dags än! Har sängvätare i familjen... Och de gick inte gå dem t att vakna själv mant på natten..

2013-02-22
Linz
Linz
Bebis på 10 månader

Jo alla har nog "sin tid"...

2013-02-22
aksofia
aksofia

Fast är det inte sånt som kommer med tiden? Finns många som har problem en längre tid på nätterna... De är min tanke iaf!!

2013-02-22
Linz
Linz
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...