App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Skölja bort schampo

Hej, tänkte höra om nån har tips på en grej. Det är nämligen så att när jag duschar eller badar min son och schamponerar håret så hatar han när man ska skölja bort det. Jag har försökt med allt jag kan komma på. Jag köpte en sån där duschring med resår från pannan till bakhuvudet. Men den vill han inte ha på sig! Han drar av den illa kvickt. Har provat att skölja bort med duschen eller ta vatten i en skål och hälla på huvudet. Jag börjar alltid försiktigt med bakhuvudet och smyger uppåt. Men det är så fort man närmar sig hjässan som han blir ledsen och protesterar. Någon som känner igen sig eller har något tips?

2013-02-20
CarroB_84
CarroB_84

Min 2,5 åriga tjej är likadan, vi övade massor på att hälla vatten över huvudet när hon var mindre och då gick det galant, sen strax innan hon fyllde 2 började hon tvärvägra och tokskrika så fort vi försökte... Så nu säger vi att vi ska tvätta håret och att hon ska titta i taket, hon brukar vara väldigt duktig på att göra det då men det är fortfarande, missnöjda miner.. Numera brukar jag bada tillsammans med henne i badkaret och då lutar jag ner henne mellan mina ben så att hon har stöd mot mina ben så att inte hela huvudet kan hamna i vattnet samtidigt som jag häller försiktigt vatten över håret, samma när jag sköljer ur schampoot. Funkar ganska bra.

2013-02-21
Yrwen
Yrwen

Ida86an, var inte direkt många ungar som tjoade när dom fick vatten över huvudet de första gångerna. Men när dom väl vant sig är det en annan femma. Vi har ju simmat sen lilleman var 3 månader så han är ju väldigt van. Sen fungerar alla babysim olika, så jo, jag vågar påstå att det är babysimmet och min inställning till att att han får vatten över huvudetsom gjoRt att det fungerat så bra. Om man är osäker så märker barnen det och då blir det en ond cirkel.

2013-02-21
Betty86
Betty86

Oj, nu är sonen bara 18 månader, men vi har aldrig haft problem med vatten i ögonen. Ska nog tacka babysimmet för det. Vi övade ju som tusan med att hälla vatten över huvudet i början. Testa med att göra det vid varje bad även utan schampo och med bara lite vatten, är nog en vanesak, när barnen tycker illa om något undviker man ju i det längsta med att göra det!

2013-02-20
Betty86
Betty86

fast vi köpte den på ullared för mindre, minns dock inte exakt vad vi gav. Barnen gillar den, men de är stora nu så de är rätt "lätta" att ha med att göra, ska bli spännande att testa den på bråkande småbarn (när bebis kommit och växt till sig...)

2013-02-20
solskensmamman
solskensmamman

vi har köpt en specialgrej. en sköljkanna

2013-02-20
solskensmamman
solskensmamman

Måste tilläga att jag håller med handen på hans panna så att vattnet inte rinner ner i ögonen. Har provat att lägga en handduk mot pannan också, men den vill han alltid dra bort!

2013-02-20
CarroB_84
CarroB_84
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...