App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gröt

När kan man börja med gröt? Min dotter på 4 mån och 8 dagar vaknar en gång i timmen på natten för mat eller napp. Har provat ersättning men det gick inte. Alla förslag mottages gärna:) är ganska så trött om man säger så.

2013-02-20
Empaaas
Empaaas

Börja med provportioner när du känner att din baby och du själv känner er redo. (Låter som NU!

Vi har 5 barn varav minstingen, dvs babyn är nu 8 månader. Han växer jättefint och mår utmärkt, alltid nöjd och glad (=mättnads-och friskhets-tecken) och har aldrig problem med hård mage! Om BVC "klagar", ta det med en nypa salt, eftersom de har skyldighet att alltid tala om Livsmedelsverkets senaste rekommendationer... som varierar från tid till tid, beroende på modets växlingar.

Vi började med "gröt" på mariekex, sedan digestivekex följt av nuvarande weetabix-gröt. (=1st weetabix+ kokande vatten rörs ihop till gröt.) Lade till en tesked smör i varje portion+ lite mosad frukt (t.ex banan) vid behov. Funkar fortfarande jättebra!

Kommer ihåg från min egen barndom, att vi hade jämt weetabix-gröt. Ibland kall med mjölk o.dy, ibland varm med kokt vatten och smörklick och kanel+socker eller frukt eller sylt... Ibland när vi är extra trötta gör vi vuxna weetabix-gröt till oss själva - nu också; 1-2st weetabix är lagom. Rekommenderas!

2013-02-25
akuankka
akuankka

Tack för tipsen. Så små portioner länge. Ska provas:)

2013-02-20
Empaaas
Empaaas

Det är ju inte säket att det hjälper att ge gröt.... Men finns gröt från 4 månader att ge. Tänk på att låta det ta tid när du introducerar...

2013-02-20
Yrwen
Yrwen

Hör med bvc, min son är 3,5 månad o har redan börjat med smakisar för han inte håller sig mätt mer än en timme eller två..

2013-02-20
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...