App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur länge ger ni D-droppar?

Det slog mig imorse efter jag gett dottern D-droppar som vanligt, att hon faktiskt fyllde två för en månad sedan. "Minst upp till 2 år" läste jag sedan på nätet, och undrar hur man gör bedömningen att sluta ge? Känner att jag gärna fortsätter ge, eftersom D-vitaminbrist blivit uppmärksammat som utbrett i Sverige. Hur länge har ni gett/tänker ni ge era barn? Kanske ska man senare bara ge under vinterhalvåret? Hur tänker ni?

2013-02-20
ChildofJune
ChildofJune

Jag var extremt duktig på att ge grabben varje dag och gav fram tills han var 3 år.

2013-02-21
Fideli73
Fideli73

Trodde bara de va jag som glömmer.. Har känt mig rätt värdelös ett par ggr.. Hur svårt kan de egentligen va ;) men hon äter all mat.. Och är ute.. Och är en pigg tjej så :)

2013-02-20
Linz
Linz
Barn på 2 år och 11 månader

Var super duktig med 1:an men med 2:an glöms det ofta, dåligt samvete! Men vi gör i alla fall slut på flaska, tänker jag...

2013-02-20
emcb
emcb

Min stora tjej på 2,5 år slutade med det i höstas... Lillan på 5 månader får naturligtvis fortfarande.

Tänkte inte så mycket på det mer än att jag inte kände nåt behov av att hon måste få de och sen blev det abra så att det glömdes bort helt och hållet. Men hon dricker mjölk, äter fisk och varierad kost i övrigt så hon får nog i sig ordentlgit, plus att hon är ute en hel del.

2013-02-20
Yrwen
Yrwen

vi e rätt dåliga på att komma ihåg dem.. vet inte varför det ska va så svårt :-(

2013-02-20
osisen
osisen

Blir lite förvirrad när jag läser runt. Numer är rekommendationen att barn upp till fem ska få droppar under vinterhalvåret borta. Läser jag däremot på livsmedelsverkets hemsida så ska barn upp till 2 år ha 10 mikrogram per dag och barn över 2 och vuxna ska ha 7,5 mikrogram/dag. Och hur sjutton vet man om man får i sig tillräckligt via kosten då?

2013-02-20
ChildofJune
ChildofJune

Jag tänker iallafall göra slut på pågående flaska. Det blir eventuellt lite efter att hon fyllt två år.

2013-02-20
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...