App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ont i ryggen.. Hjälp!

Hej! Måste få kolla med någon om någon vet vad jag ska göra.. Jag är 20 år och gravid i v.19+5, alltså v.20! Senaste veckan har jag haft lite småont i nederdelen av ryggen, ungefär nere vid byxkanten på sidorna där och smärtan kan ibland stråla åt alla möjliga håll känns det som.. Igårkväll fick jag väldigt ont och det har hållit i sig fortfarande, har jag lagt mig ner så har jag jättesvårt att komma upp, samma gäller när jag sitter.. Börjar bli så jobbigt, har tagit Alvedon men det hjälper inte.. Vore så tacksam om någon vet vad jag kan göra, nu kommer både jobbet och vardagen bli lidande om jag ska gå och ha såhär ont och det vill jag inte :/ .. Killen till mitt barn har provat med massage och allt sånt, inget hjälper! Vore så tacksam för svar. /Caroline

2013-02-20
Carolineeee
Carolineeee

Känner exakt som dig carolineeee. Min barnmorska sa att jag måste på sjukgymnastik.

2013-02-21
Diianaa
Diianaa
Bebis på 15 månader

Okej tack allihopa! En kompis till mig har ett sånthär gravidbälte och jag funderar på om jag ska prova detta någon dag bara och se, ska ringa mvc nu snart när telefontiden finns också . Tack för svaren!

2013-02-20
Carolineeee
Carolineeee

som alla andra sagt:

MVC

testa ett gravidbälte som du köper hos sjukgymnasten

Jag kör även med TENS, som fungerar jättebra

 

(om det är foglossning, vilket det låter som om det inte är ischias)

2013-02-20
solskensmamman
solskensmamman

Det KAN vara ischias också... Det hade jag med första graviditeten... Med tredje och fjärde hade (har) jag foglossning.
Går det över om några dagar, en vecka, så är det ischias... men tyvärr kan det vara hela graviditeten och bli värre med tiden och tyngden, då är det foglossning. Men du måste ringa till mvc så hjälper dem dig vidare.

2013-02-20
zmiley
zmiley
Bebis på 15 månader

Ring din bm på Mvc så hjälper hon dig! Lycka till!

2013-02-20
emcb
emcb

Jag gjorde så att jag ringde min barnmorska på mvc, hon bokade in mig på ett läkarbesök. Dom sjukskriver bara typ 3 veckor intaget för de e så försäkringskassan vill ha de. Men att sjukskriva sig under slutet på graviditeten om man har minsta besvär e värt det. Den vilan man får där på slutet innan barnet kommer behöver man. Man får tid att verkligen förbereda sig för de nya livet som kimmer. Förhoppningsvis har du inte så svår foglossning, men vilar du några dagar så kanske smärtan lättar lite eller kanske helt till å med. Kommer ihåg att dammsugning va de värsta... Kom knappt upp ur sängen dagen efter om jag hade dammsugit. Å vilade man å smärtan försvann så fick man lite dåligt samvete som inte jobbade när de ändå inte gjorde ont längre.. Men så fort man ansträngde sig så kom smärtan tillbaka så se till att verkligen njuta av att inte göra nåt... De e nu de e tillåtet :-)

2013-02-20
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 6 månader

Okej. Ja jag får kontakta vården då, är det en läkare eller barnmorskan jag ska ringa? Tack för svaret iaf!

2013-02-20
Carolineeee
Carolineeee

Låter som foglossning. Bästa e nog att sjukskriva sig så kroppen får vila, läkaren kommer nog att rekommendera att du ska gå på sjukgymnastik också då.

2013-02-20
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...