App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

:( behöver råd om barn som krypper/gå

min son är 1år och 2månader och han kan inte kryppa än eller gå är det nogon som har samma son som  mig ? när började eran barn kryppa / gå

2013-02-19
soso8
soso8
Barn på 2 år

?

2013-04-11
soso8
soso8
Barn på 2 år

Jag har hört att det är en del barn som hoppar över att krypa och börjar gå direkt. senast i tisdags på min föräldrargrupp så berättade min BVC sköterska att hon aldrig varit med om någon som inte börjat gått även om det var lite senare än 18månader. Vissa barn kanske pratar lite mer medans andra går, jag tror att varje barn tar en sak i taget. Du behöver nog inte oroa dig, prata med din BVC sköterska och se om hon kan tipsa om något som ni kan göra för att de ska gå lättare för honom att gå.

2013-02-21
Gabriiellla
Gabriiellla

?

2013-02-21
soso8
soso8
Barn på 2 år

tack för eran svar och ni andra som ska skriva mer

2013-02-20
soso8
soso8
Barn på 2 år

Tycker du ska vänta å se vad som sägs på hab. å om du e orolig fram tills dess prata med BVC. Tyck inte om när folk ställer diagnoser på andras barn på så lite info som fås här, hade en bekant åt mamma min som gärna gjorde det åt alla grannskapets barn å utgick då från sina egna som då skulle vara liksom normen. Min syster fick enligt henne en utvecklingsstörning pga av sent tal som senare visade sig bero på förtrånga tårkanaler å polyper bakom näsan som gjorde att hon hade svårt å få till vissa ljud. Mamma lyssna såklart inte på henne men andra gjorde å blev ju fel. Ta mig rätt ha man ett handikapp ska man få hjälp med de men man ska inte sitta å sätta diagnoser utan att all fakta å utan kunskap. Som man ser här så e de ju e stor bredd på barn när dom kryper å går å vissa hoppar väl oxå å krypa helt.

2013-02-20
ica_86
ica_86

en överläkare på habeletering ska kolla över han .. vi ska få tid hoss dom men vet inte än vad de kommer att henda . men hit tills så säger doktor och barnmoskan att han e sen !

2013-02-20
soso8
soso8
Barn på 2 år

Solskensmamma: nu tar du väl ändå i. Bara för att barnet är sent fysiskt behöver inte det innebära att det lider av ett förståndshandikapp! Onödigt att skrämmas så när vi inget vet om barnet...

Soso8: De flesta barn börjar att gå mellan 12-18mån. Så ditt barn är inte sent än, huvudsaken är att han vill ta sig framåt, om det sedan är på rumpan, ålandes eller rullandes spelar ingen roll. Många barn hoppar över krypandet!
Om ssk på BVC kommenterade att han har litet huvud sa hon inget mer om det. Det där kan också vara väldigt individuellt. Om hon var orolig borde hon i så fall bokat in en läkartid åt honom.
Försök att inte stressa upp dig, barn utvecklas otroligt olika och det betyder inte nödvändigtvis att något är fel! Men om du är orolig ska du be att få träffa en barnläkare och en sjukgymnast bara för att stilla din oroar och ev få lite tipps (av sjukgymnasten) på hur ni kan hjälpa honom.
Vet en tjej som var mkt på libero tidigare, hennes tredje barn kröp aldrig och började gå när hon var 18månader! Inget var fel det tog bara tid helt enkelt.
Njut av din son och låt det ta den tiden det tar. Umgås med honom på golvet, lek och gosa!
Kram!

2013-02-19
emcb
emcb

Det känns som att ni behöver ta ett snack med BVC, kurator/psykolog & läkare för att förebereda er på det extra arbete som det innebär att ha ett utvecklingsstört barn. Hetsa inte med krypningen, försök att njuta av er bebis (även om han beter sig som att han är ett yngre barn än han är).

Försök få proffshjälp med ev. träningsprogram och liknande. Få en vårdplan - finns det tex speciella förskolor som kan ta hand om barn med utvecklingstörning i närheten? Hur blir det sen med skolan osv? Många frågor - KRÄV gott om tid med BVC/kurator/läkare och se till att ni verkligen förstår vad som kommer hända, så ni är mer förberedda.

2013-02-19
solskensmamman
solskensmamman

Han är inte intresserad av typ din mobil eller fjärrkontrollen till tvn? Vi låste upp min mobil och la den en bit ifrån honom på sängen och då började han åla

2013-02-19
Liisa89
Liisa89

hon säger att han är försenad och är som 6-7månaders bebis de e ba de och hans huved är 43cm .den e för liten till att va 1år 2månader

2013-02-19
soso8
soso8
Barn på 2 år

Prata mer med BVC! Om barnet är sent i utvecklingen så behöver ni kanske mer stöd

2013-02-19
solskensmamman
solskensmamman

barnmoskan sa att han e sen och att han e som en 7månaders bebis

2013-02-19
soso8
soso8
Barn på 2 år

han rullar sig fram men barnmoskan sa att han e försen och han e som en 7månader bebis

2013-02-19
soso8
soso8
Barn på 2 år

stora kröp vid 10 månader, innan dess rullade hon.. gick 2 veckor efter 1årsdage...

han tar sig inte fram själv alls?

2013-02-19
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...