App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Dagis vid förälders sjukdom..

Ja, hos oss får man lämna sitt friska barn om man själv är sjuk (även vid magsjuka). Men hur funkar det hos er andra när ni egentligen ska vara lediga? Idag var jag ledig tex och sonen fick vara hemma med mig när jag är sjuk må knappt klarar av att resa mig till toan. På onsdag ska jag egentligen vara föräldraledig men om jag mår såhär måste jag sjukskriva mig istället och då borde väl sonen ha rätt att gå på dagis? Alltså nu menar jag om jag har en konversation med personalen och de tycker att det är ok, finns det någon anledning mer än att han egentligen ska vara ledig att neka mig att lämna? Om det fungerar för verksamheten då..

2013-02-18
Betty86
Betty86

Jotack, vet hur det känns... Den som var piggast var 2,5åringen så den lilla energi vi hade gick ju till henne...

Men då hon precis varit sjuk och det tog tid innan hon piggnade till ville jag inte att hon skulle gå till dagmamman och bli dålig direkt, dessutom hade de sjukdomar där så risken var ju bara att hon skulle blivit smittad  och dålig igen...

2013-02-19
Yrwen
Yrwen

Nej nej, hade jag bara varit lite förkyld hade jag inte ens funderat. Bihåleinflammation och influensa, mindre skoj. Känner mig överkörd av ett tåg ungefär.

2013-02-19
Betty86
Betty86

min stora tjej fick gå full tid (6.30-16.30) mån-fre i 1,5-2 månader när jag var arbetslös. Jag fick en propp i benet och hade fullt sjå med att överleva själv så vi fick dispens... Och det var inget snack utan kommunen var väldigt tillmötesgående mot oss. Sedan kan man ju inte begära att det ska vara likadant om man tex är lite förkyld...

2013-02-19
Yrwen
Yrwen

Det gick alldeles utmärkt att lämna tidigt imorse. Skönt! ska se hur jag mår i eftermiddag, och vad läkaren säger, och sen höra om han kan vara där imon trots att jag egentligen ska vara ledig!

2013-02-19
Betty86
Betty86

Självklart kan du sjukskriva dig när du är fötäldraledig om man inte kan ta hand om barnet som vid magsjuka tex. Då kan mannen vara hemma och ta föräldraledigt istället!

2013-02-19
emcb
emcb

Vi har inte magsjuka. Då hade jag hållt sonen hemma, jag ville bara berätta hur det fungerade på min förskola. Jag är själv gravid och riktigt förkyld med feber och frossa och troligtvis lunginflammation. Mannen är bortrest imon och kan således inte vara hemma, sen har han även ett ganska viktigt möte på onsdag som hade vart bra om han var med på. Hoppas dom kommer tycka det är ok att ha liten på dagis, har varit småsjuk/sjuk i över en månad och känner att det börjar bli dags att vila.

2013-02-18
Betty86
Betty86

Jag är själv förskollärare och har åkt på allt möjligt via barnen på jobbet för att föräldrar gjort just detta. (Inte roligt överhuvudtaget, speciellt inte som gravid, att bli sjuk konstant i över en månad). Så mitt råd till dig är, speciellt om pappa kan vara hemma och vabba med barnet, att stanna hemma så länge det går, speciellt om ni har magsjuka hemma.

2013-02-18
Adde86
Adde86

Om man är föräldrarledig kan man givetvis sjukskriva sig. Är barnet över sex månader, tror gränsen går där, kan då den andra vårdnadshavaren vabba. Sen tycker jag att om man är magsjuk så ska barnet stanna hemma så man inte smittar vidare. Man är alltså hemma båda två. En sjukskriven och en vabbar.

2013-02-18
Hurricane
Hurricane

Sjukskriva sig kan man göra under f-ledighet och semester. Arbetar själv i förskola och tycker att det bästa är att föra en konversation med pedagogerna, brukar inte vara några problem då. Lycka till och krya på dig!

2013-02-18
Gullmamman
Gullmamman

Nej, om tex sambon måste vara hemma och vabba för att jag är sjuk så får jag ju inte ens plocka ut föräldraledighet samtidigt. Har iof aldrig behövt göra så men någon gång ska väl vara den första.

2013-02-18
Betty86
Betty86

Kan man sjukskriva sig när man är föräldrarledig? Jag trodde man kunde sjukskriva sig endast när man skulle jobba och blev sjuk.

2013-02-18
aprilbebis2011
aprilbebis2011
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...