App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Jag ha ett lite problem!

Det är så att min son är 2 år gammal och älskar sin välling. Det är inte fel att dricka välling. Men han ta små små tuggor och sen vill han har välling. Total vägrar och äta redigt mat. Känns som att det inte är bra för hans mage.  Känns som att han måste få i sig redigt mat för att magen ska kunna arbeta. Jag hade tänkt och ge honom välling morgon och kväll. Men han vill ha på mitten av dagen med. Om han inte får det så får han inte i sig något alls. Då måste man ge honom välling. Vill inte att han ska gå och vara hungrig.   Har ni haft samma problem som jag har eller om ni har det nu, hur gör ni? Är det farligt att han bara äter välling?

2013-02-18
MichaelaW
MichaelaW

Det är ju tyvärr så att barnen vet att dom kan "köra" med oss föräldrar. På dagis är det ju en sak som gäller och så är det. Ni kanske skulle ta bort vällingen helt ett tag så att ni får igång honom på den riktiga maten ordentligt innan ni låter honom få välling igen? Tycker det låter vist att prata med bvc om detta! Lycka till!!

2013-02-20
Betty86
Betty86

Han äter bra på dagis säger dom. För jag och min sambo ha tagit upp med dom om detta. Då har vi frågat dom vad dom ha gett honom för mat och hur dom kryddat den så man ha gjort samma mat. Som tex köttbullar med pasat, korvstroganoff med ris, köttfärsås med pasta, pankakor, våfflor, kokt potatis med fiskbullar m.m. Han ta några små tugg och sen säger han att han är klar . 1-2 timmar senare så vill han ha välling sen plocka man fram och ge honom maten igen men han slänger iväg den eller putta åt sidan. Då vänta han tills han ska gå och lägga sig för att få välling. Måste nog ringa till bvc och prata med dom. Så här kan man inte ha det. Välling är nyttigt men han måste ha mat också.

2013-02-20
MichaelaW
MichaelaW

Min två åring får välling på kvällen och ibland som mellanmål, alltså mellan lunch och middag. De kan äta välling tre ggr/dygn så jag ser inget fel i det så länge de äter annan mat. Jag skulle inte ge välling om han ätit dålig lunch tex om han inte är sjuk.

2013-02-19
emcb
emcb

När de väl är hungriga så kommer de att äta. Du måste sluta ge välling och stå på dig även om han blir ledsen. Har du något han kan äta med fingrarna, det kanske han tycker är kul.

Vet inte om det är farligt, det tror jag inte. Kanske kan bli spänd om magen om maten blir för enformig. Ring till bvc och fråga det.

2013-02-18
AnnelieeJ
AnnelieeJ
Barn på 1 år och 8 månader

Varför måste han få välling mitt på dagen bara för att han vill? det är klart att han nekar vanlig mat om han vet att han ändå får välling... Nej, barn svälter inte sig själva, ibland måste man vara hård mot de. Har en såvger som alltid får den mat han vill ha, därav lever han på pommes och är 22 år....

2013-02-18
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...