App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

tips till positiv tandborstning?...

jag undrar hur d går för er med tandborstningen? här har vi en 2,5årig pojk som ibland finner lusten och ibland tvärvägrar. Hur gör ni? Jag menar: det är ju jätteviktigt att borsta tänderna men samtidigt vill jag inte tvinga en gråtskrikandes pojk känslan för tandborsteri blir ledsam. Har ni npgra tips som funkat för er dom gjort tandborstningen glad å lustfylld.

2013-02-17
sunkist83
sunkist83

Linz, då är vi två. Min dotter skriker hysteriskt. Vi får vara två som håller fast henne för att kunna borsta. Får hon borsten själv suger hon bort tandkrämen på två sekunder och blir skogstokig om hon inte får påfyllning. Ibland kan hon tugga lite på borsten, men inte alltid.

2013-02-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

Tänk om min flicka hade tyckt de va skoj. Med ramsor o sång.. Här får man inte komma i närheten av munnen.. Utan hon ska bara suga på den :( hon har varit super duktig... Men d vände

2013-02-17
Linz
Linz
Bebis på 10 månader

Här funkar det med att Baktus och Karius kommer och knackar på (Man knackar i bordet eller i väggen eller nåt). Beroende på vad det är för väder så kommer de antingen på skridskor eller snöskoter eller cykel eller flygplan etc.. Sen när tandborsten är inne i munnen så ska man låta som fordonet när de åker till nästa barn (nåt barn som ditt barn känner). Man ska även "skrika" lite, för Baktus o Karius blir ju såklart rädda när tandborsten kommer! Mini tycker det är jätteroligt! Ofta brukar hon knacka själv och säga "Hörde du? Bäst vi borstar tänderna!" Och så springer hon till toaletten :)

2013-02-17
xLillaMy
xLillaMy

helst innan de fått tänder...

de kan börja bekanta sig med tandborsten tidigt.

När tänderna tittar fram så borstar man dem, så fort de börjar synas.

2013-02-17
solskensmamman
solskensmamman

När börjar man med att borsta bebisens tänder? :)

2013-02-17
FriidaN
FriidaN
Barn på 2 år och 3 månader

ElTandborste... Inte randborste

2013-02-17
solskensmamman
solskensmamman

Elrandborste med musik. Svag fluortablett med tex smultronsmak som belöning efteråt . Rolig tandkräm , gärna 2 sorter som tävlar om att komma först till tandvården- den som sonen hejar på vinner med knapp marginal!

2013-02-17
solskensmamman
solskensmamman

Vi sjöng sånger samtidigt som vi borstade. Nu fyller han snart 3 o ska till tandläkaren för första gången nästa vecka så nu pratar vi mkt om vad man gör där, att man måste gapa stort o så räknar vi alla tänder saaakta så att vi hinner borsta oxå ;) ibland när vi har bråttom o jag glömmer räkna så blir han arg o vi får börja om o räkna samtidigt :)

2013-02-17
Krabaten89
Krabaten89
Gravid i vecka 37

Min tjej på 19 mån totalvägrar o ska själv.. Vilket resulterar i att hon vara ska suga på den.. Man kanske skulle testa el tandborste...

2013-02-17
Linz
Linz
Bebis på 10 månader

Har ni testat eltandborste? Min tjej älskar att borsta tänderna så vi har inte det problemet...

2013-02-17
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...