App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Det här börjar bli spännande!

Vi velar ju fram och tillbaka och tillbaka och fram huruvida vi är nöjda med två barn eller om vill ha en tredje. Jag är verkligen kluven, vill men kanske ändå inte. Maken likaså. Jag har stort kontrollbehov och behöver veta att allt praktiskt funkar, som att alla barn får varsitt rum (jag rycker det är viktigt). I nuläget har vi inte det. Men idag funderade vi lite och kom fram till en lösning där vi kan sätta upp en vägg och få ett extra sovrum :-) känns skönt att det inte står i vägen längre OM vi nu blir fler! Löjligt kanske men vi bor i drömhuset och vill inte flytta och det är som sagt viktigt för mig att får sitt eget kryp in när de blir större!

2013-02-16
emcb
emcb

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2013-02-19
emcb
emcb

Min man är rädd för MIN hälsa inte för sin egna ;-)

2013-02-19
emcb
emcb

DaFi13: det är som att vi är tvillingar ;-) Jag har också reumatism... Jag måste sluta med medicinen 3mån innan jag blir gravid. Men jag har tre andra diagnoser också och utreds för en fjärde... Min ledvärk blev mkt bättre under graviditetena men jag har haft tuff foglossning som blev värre efter förlossningen. Jag har mått hemskt illa i 9mån och låg inne för att få dropp då jag blev uttorkad. Jag kommer inte amma den ev. trean då jag hade 20mjölkstockningar på 8veckor sist, mina mjölkgångar gick sönder och jag hade konstant hög feber. Blir det en gång till vill jag njuta av första tiden. Vi har också gnabbat en del under de mest intensiva tiderna men vi har ett starkt förhållande i grunden! Men min man är rädd för sin hälsa! Han har fått vara hemma mkt då jag inte mått bra vilket varit både mysigt och påfrestande, han mår bra av att få jobba! Men just nu är längtan stark men hade velat vänta lite för att minstingen ska få bli lite större men det sätter ju makens ålder stop för...

2013-02-19
emcb
emcb

DaFi13:

Tack frö ditt svar. Det känns som att vi är lika på något sätt :-)

Jo jag tror att vi någonstans längst inners inne vill. Men som för er är det nog så att mina sjukdomar ställer till det. Min man är orolig att det ska ta knäcken på mig och oss som par. Efter 2:an kom så var det totalt kaos. Jag missade lugnet att få njuta av bebis tiden. Istället var det mkt läkarbesök, undersökningar, ambulans akut till sjukhus och inlagd. Jag har varit trött och tappade gnistan och tappade bort mig själv. Nu har jag börjat komma sakta tillbaka och kanske därför längtan efter en tredje också blir starkare.

Men hur gör man för att inte hamna där igen... Visst nu vet vi så mkt mer. Förhoppningsvis går en del att undvika genom att erfarenheten finns och att jag har rätt kontakter inom vården nu.

I bland känner jag att det är lättare att inte skaffa fler, säkrare. Men ibland känner jag, kan andra så klarar vi det också ett barn ångrar man aldrig. MEN jag tror att man kan ångra situationen.

Jag är 32 så jag har ju några år kvar och jag hade kunnat tänka mig en sladdis, för att det inte skulle bli lika tungt. Men min man är äldre än mig och vill inte skaffa barn om något år så det är snart eller aldrig... Därför är detta en så aktuell fråga och jag tänker på det väldigt mkt.

Jag är rädd att graviditeten ska bli lika hemsk som sist, mådde illa och spydde hela graviditeten, hade svår foglossning, täta sammandragningar och var sjukskriven tidigt. Men man vet ju aldrig det verkar som att det kan bli hur som...

Fortsättning följer. Men tack för ditt svar, skönt med någon som förstår mig! :-)

2013-02-17
emcb
emcb

Jag vet precis. Det tog nästan 4år för oss att få första barnet med andra hade vi tur på första försöket. Jag har ett fel som gör att det är minimal chans att vi kan bli gravida själva. Så en tredje gång... Vågar man hoppas?! Och så allt det andra med jobbiga graviditeter, tänker på att jag vill orka med de barn jag har oxå.

2013-02-16
emcb
emcb

Ja det är ju inget lätt beslut. Är så imponerad av människor som vet exakt hur många barn de vill ha sedan känner ro i sitt beslut. Jag vill nog gärna ha ett till men dels är det jobbiga graviditeter som jag har i bagaget, sedan är det mina sjukdomar och den tuffa småbarns tiden som är lite avskräckande... Det är ett stort beslut, det förändrar ju både mitt, maken och barnens liv för all framtid. Visst man ångrar aldrig ett barn. Men....

2013-02-16
emcb
emcb

Swiiiisscccchhhhhhh................

Och där drog intressetåget förbi ;-)

2013-02-16
emcb
emcb

*

2013-02-16
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...