App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

jobbiga hundar?!

Jag har två jätte underbara hundar, men nu när jag är gravid började min stora hund på 3,5år bete sig konstigt och då menar jag konstigt! Nu för tiden är en vanlig dag för mig. Min hund väcker mig mellan 07.30-8.00 av att han idiot piper o gnäller ibörjan trodde jag han var nödig men nu har de gått flera veckor och han gör de bara för att jag inte ska ligga kvar i sängen. Han är även väldigt "beroende" av att lyssna på min mage, de låter säker där innifrån.. jag är dock bara i v15. Innan jag blev gavid kunde jag få långa sovmorgonar de va aldrig nått stress på hundarna om att jag skulle vakna och gå upp ur sängen (för de räcker inte med att jag vaknar) Nu har jag försökt med att gå ut med hundarna när dom väcker mig sen går jag tillbaka in i sängen men det funkar inte de blir nästan värre på allt pip o gnäll. Min sambo jobbar skift och när han är hemma är de inga poblem, problemen kommer bara när jag är själv med hundarna och jag är väldigt bestämd när de gäller hunduppfostran för vi har faktiskt väldigt väluppfostrade hundar som vet deras plats i familjen. Jag vet att hundar kan känna av ens graviditt, men överallt där jag läst innan så har blivande mammor berättat om hur lugna och försående hundar dom fått under deras graviditeter, någon mer än jag som har fått hundar som beter sig jäte konstigt?! tacksam för tips hur jag kan få bort de, känns som jag edan testat allt

2013-02-16
Barafija
Barafija

Han är van men barn de är en omplaceringshund så när vi fick honom som 1åring hade han växt upp md ett barn i den familjen. Han får även träffa små barn mycket i veckona då många kompisar och släktingar har små barn :) så de är jag inte orolig för att de kommr bli några problem när våran lilla kommer.

Skönt att de inte bara är jag som har en hund som beter sig konstigt blev som sagt lite orolig i början att de var jag som gjode något fel, men nu vet jag att de är fler än bara min hund som beter sig så och jag får väl helt enkelt lära mig o leva med det förhoppningsvis så slutar de när bäbis har kommit :) (det känns som man längtar 9mån förlänge på att den ska komma ut bara) hehe!

2013-02-17
Barafija
Barafija

Jag hat två han hundar hemma och vår ena hund gör precis likadant mot mig han. Efter min man åkt till jobbet på morgon så sätter han igång han gnäller å går runt. Jag försöker bara ignorera beteendet å säga till honom att gå å lägga sig (funkar sådär) ibland ger jag upp och han får lägga sig i vår säng då blir han lugn direkt. Funderar oxå på vart detta kommer i från men tror på att det kommer släppa bär bebis kommer vilket inte är så långt kvar :) får se om det blir skillnad då

2013-02-16
AnnaTollesby
AnnaTollesby

Risken finns att det kulminerar när barnet väl kommer.. Är han van vid barn annars? Annars kanske det vore en bra ide att träna honom i kontakt med barn (som naturligtvis är vana vid hundar)...

Försök inte stressa, det mår ingen av er bra av!

2013-02-16
Yrwen
Yrwen

Ja de är en hane, mycke möjligt att de är nått beskyddande han håller på med. Tror dom förstår mer än vad man tror :) jag hoppas inte han blir värre bara för jag blir jätte stressad fast jag vet att de är jätte dumt att stressa..

2013-02-16
Barafija
Barafija

Vet inte om det går att få bort... Är det hane? Kan hjälpa att sterilisera, men är ganska tvivlande till det om han är lugn annars..

Kan också vara någon beskyddsinstinkt som vaknar, eller familjekänsla eller nåt. Har för mig att djur kan höra fostret i magen väldigt tidigt, så intresset för magen är inte så konstigt. Sedan kan det vara oro inför det som komma skall.

2013-02-16
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...