App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur mycket får man bära?

När läkaren säger att vi gravida inte får bära för tungt, vad menar hon då? Jag är bonde och har får och höns och bär dagligen vatten och hö. 15 kg bär jag nog. Är det för tungt eller handlar det om vad man är van att bära och på vilket sätt man gör det? Jag tänker på er mammor som har barn sedan tidigare och bär på dem. Vad tror ni andra är "för tungt"?

2013-02-15
Annabus
Annabus
Barn på 3 år och 10 månader

Min läkare sa att enda anledningen till att dom inte vill att man lyfter tungt när man är gravid är för att man inte ska kunna skylla på sig själv om man skulle få missfall

2013-02-15
Liisa89
Liisa89

De jag känner med att bära tungt är väl att de blir svårare att använda kroppen ju längre man kommer i grav. Man ska ju använda hela kroppen och inte belasta endast vissa delar.. Vilket är lätt om man har mage.. Jag jobbar inom vården och går på grav penn 60 dagar innan.. Blir omöjligt att jobba nära kroppen men en kula på magen.. De e lite mina tankar :)

2013-02-15
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader

du känner bäst själv vad din kropp klarar av, jag bar min dotter på dryga 20 kg när jag var höggravid, utan problem.. Jag staplade ved höggravid utan problem, jag klippte gräs och gick promenader utan problem. Jag har varit lite aktivare och gärnat hållt på med lite tyngre saker så kroppen klarade ju det innan grav, men jag kände efter medan jag höll på och sedan fick man ju känna efter efteråt.

2013-02-15
Yrwen
Yrwen

När jag var gravid, hade inga komplikationer alls, så sa min bm att det var okej och bära bara det känns bra. så jag bar vattenhinkar till hästarna, slängde in en årsförbrukning med ved mm. Men jag tror det är väldigt olika beroende på vilken graviditet man har och vilken bm man har. Lyssna på kroppen.

2013-02-15
ylva87
ylva87
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...