App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur mycket får man bära?

När läkaren säger att vi gravida inte får bära för tungt, vad menar hon då? Jag är bonde och har får och höns och bär dagligen vatten och hö. 15 kg bär jag nog. Är det för tungt eller handlar det om vad man är van att bära och på vilket sätt man gör det? Jag tänker på er mammor som har barn sedan tidigare och bär på dem. Vad tror ni andra är "för tungt"?

2013-02-15
Annabus
Annabus
Barn på 2 år och 3 månader

Min läkare sa att enda anledningen till att dom inte vill att man lyfter tungt när man är gravid är för att man inte ska kunna skylla på sig själv om man skulle få missfall

2013-02-15
Liisa89
Liisa89

De jag känner med att bära tungt är väl att de blir svårare att använda kroppen ju längre man kommer i grav. Man ska ju använda hela kroppen och inte belasta endast vissa delar.. Vilket är lätt om man har mage.. Jag jobbar inom vården och går på grav penn 60 dagar innan.. Blir omöjligt att jobba nära kroppen men en kula på magen.. De e lite mina tankar :)

2013-02-15
Linz
Linz
Bebis på 10 månader

du känner bäst själv vad din kropp klarar av, jag bar min dotter på dryga 20 kg när jag var höggravid, utan problem.. Jag staplade ved höggravid utan problem, jag klippte gräs och gick promenader utan problem. Jag har varit lite aktivare och gärnat hållt på med lite tyngre saker så kroppen klarade ju det innan grav, men jag kände efter medan jag höll på och sedan fick man ju känna efter efteråt.

2013-02-15
Yrwen
Yrwen

Tror också man får känna efter lite vad som går bra, och vad man orkar med. Jag har en ettåring som väger strax över 14 kg och honom bär jag runt på halva dagarna utan att tycka det är allt för tungt :)

2013-02-15
Annapanna357
Annapanna357

När jag var gravid, hade inga komplikationer alls, så sa min bm att det var okej och bära bara det känns bra. så jag bar vattenhinkar till hästarna, slängde in en årsförbrukning med ved mm. Men jag tror det är väldigt olika beroende på vilken graviditet man har och vilken bm man har. Lyssna på kroppen.

2013-02-15
ylva87
ylva87

Om det finns någon anledning till att läkaren sagt att du inte ska bära tungt (tex problem med rygg osv) så är väl tanken att du ska bära det som behövs för att klara vardagen men inte mer.

2013-02-15
Betty86
Betty86

Jag tror att det är väldigt indiviuellt. Min personliga åsikt är att du är inte sjuk för att du är gravid. Jag hjälpte min syster att flytta när jag var i gravid vecka 8, tog dock det lungt ändå.

Kroppen tål mer än vad man tror, dock är det viktigt att vara lite extra försiktigt i början för att tråkiga saker inte ska hända. Jag har burit matkassar hela tiden, och det har aldrig varit några problem. Men som du sa, du är bonde och din kropp är då van vid helt andra påfrestningar än vad min är. Mitt råd, lyft vad som känns bra, men lyssna på kroppen när det bli för mycket.

Vila om kroppen säger vila.

Jag börjar själv bli tung i kroppen nu därför undviker jag att lyfta och bära allt för tung, blir så himla trött av det.

Hoppas du får något klarhet i det hela.

2013-02-15
annica86
annica86

Tja det är nog väldigt olika. En del får inte bära mer än ett mjölkpaket enligt läkare.

Jag har inte haft några större problem med mina graviditeter och jag måste lyfta 3 åringen då och då och han väger lite mer än 15 kg.

Fast jag brukar försöka att undvika att bära för tungt. Min man fick bära in alla 52 säckarna med pellets själv (väger 16 kg styck). Fast å andra sidan är det oftast jag som handlar och då lyfter jag tunga matkassar fast mannen brukar få komma ut och bära in dem från bilen.

Undvik så mycket du kan att bära tungt och känner du i kroppen att det inte känns bra att bära så gör det inte.

2013-02-15
Atlantis
Atlantis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...