App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Undviker att resa utomlands

Graviditet innebär en immunitetssänkning för att inte stöta ifrån det barn som växer och därför har man som gravid en ökad risk att få sjukdomar utomlands. Det är därför viktigt att noga tänka igenom vilka risker du är beredd att ta. Förutom de komplikationer som kan förekomma under graviditeten oberoende av utlandsresa så kan även enklare sjukdomar med hög feber eventuellt vara skadligt för fostret. Så tycker jag att fostret hälsa är mer viktigt än resa och få sjukdom.

2013-02-14
mish0
mish0

Om man ska resa i väg i slutet när det är typ 1 månad kvar om inte tidigare så kan flygbolaget vägra ha dig med! Pågrund av att dom inte vill betala landningen dom måste göra när du föder.. Jag har hört att det är så men kan ju ha fel oxå! :p

2013-02-15
FriidaN
FriidaN
Barn på 3 år och 11 månader

Ja det är nog nyttigt att tänka till lite och inte åka till länder/städer som har mkt sjukdomar och kanske inte de bästa sjukhus... Och man kanske ska fundera på om man är redo att ev. behöva söka sjukvård i det land man åker till OM det skulle behövas.
Vi bilade genom Europa när jag var i v.25 helt spontant och inga planer vart vi skulle, körde dit vi kände för och fick se mkt och hade en otroligt underbar resa tillsammans. Vi har många fina minnen ifrån den sista resan som bara "vi". Nu reser vi mkt som familj istället och det är ett helt annat äventyr ;-)

2013-02-15
emcb
emcb

Vad jag har läst i massor gravidtidningar är snarare att man ska passa på att unna sig en resa och att det inte är skadligt...

2013-02-15
emelie900308
emelie900308
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...