App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hård mage sen liten

Har en liten pojk på 18 mån. Han har alltid haft hård mage. Det gör så ont på han och bajsa ibland. Idag ringde de från dagis och sa att han har försökt och bajsa i en timme och han var väldigt ledsen. Väll hemma fick han lactylos(OBS stavning) men det hjälpte inte så han fick en microlax( OBS stavning) då efter en stund så kunde han. I 4 1/2 tim kämpade han. Fattar inte om det är något han inte tål eller vad det är som är fel

2013-02-13
Brunet_tj
Brunet_tj

Se till att han dricker riktigt mycket varje dag, helst vattenm låt honom ha en mugg/flaska nära tillhands. Låt honom äta russin, torkade plommon, aprikoser och liknande som snacks. Undvik fullkorn.

Sedan är ju inte lactulos något lavemang, det ger man i förebyggande syfte så det tar ju några dagar innan det verkar som det ska. Så ge det varje dag i typ en månad och se om det hjälper.

Jag fick även tipset att hålla barnet så som man håller en flicka som ska kissa ute fast bakochfram över toaletten när han väl börjat bajsa, det ska tydligen hjälpa till att trycka på. Men det ger tydligen sådan kraft att blöjan inte kan hålla emot.

2013-02-20
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...