App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hård mage sen liten

Har en liten pojk på 18 mån. Han har alltid haft hård mage. Det gör så ont på han och bajsa ibland. Idag ringde de från dagis och sa att han har försökt och bajsa i en timme och han var väldigt ledsen. Väll hemma fick han lactylos(OBS stavning) men det hjälpte inte så han fick en microlax( OBS stavning) då efter en stund så kunde han. I 4 1/2 tim kämpade han. Fattar inte om det är något han inte tål eller vad det är som är fel

2013-02-13
Brunet_tj
Brunet_tj

Min dotter som är 21 månader bajsar varannan eller var tredje dag och hon tar i ordentligt varje gång hon bajsar och ibland ser man de små bajsklumpar. Läkaren tyckte hon borde bajsa oftare och att bajset inte ska vara så hård. Hon fick Movicol junior på recept. Det är ett pulver som man blandar i vatten eller saft. Hittils har det funkat bra. Tydligen kan förstoppning orsaka andra infektioner i kroppen och därför tyckte läkaren vi provar med Movicol. Ta upp detta med Bvc och be om att få hjälp.

2013-02-20
aprilbebis2011
aprilbebis2011

Jag har en tjej på snart 5 år, hon har haft detta problem sen hon var bebis. nu får hon lactolos varje dag, microlax vid behov och har speciella bajsdagar. äntligen funkar det ok. men hon har haft så himla ont i magen så ofta stackaren. ta hjälp av BVC och följ upp så ni slipper ha problemet lika länge som vi...

2013-02-20
ÅsaHCE
ÅsaHCE

Se till att han dricker riktigt mycket varje dag, helst vattenm låt honom ha en mugg/flaska nära tillhands. Låt honom äta russin, torkade plommon, aprikoser och liknande som snacks. Undvik fullkorn.

Sedan är ju inte lactulos något lavemang, det ger man i förebyggande syfte så det tar ju några dagar innan det verkar som det ska. Så ge det varje dag i typ en månad och se om det hjälper.

Jag fick även tipset att hålla barnet så som man håller en flicka som ska kissa ute fast bakochfram över toaletten när han väl börjat bajsa, det ska tydligen hjälpa till att trycka på. Men det ger tydligen sådan kraft att blöjan inte kan hålla emot.

2013-02-20
Yrwen
Yrwen

Dricker han tillräckligt? Han kanske är orolig/stressad över något. Sen blir det ju så att om han har märkt det innan att det gör ont eller är jobbigt att bajsa, då håller han det omedvetet kvar. Ni har väl redan provat katrinplommon? Kanske göra en vana att ha det i gröten eller så?

2013-02-13
CarroB_84
CarroB_84
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...