App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Blir så irriterad

.. Av att se folk hoppa in i bilen med bebis utan bilbarnstol .. Hur tänker folk? Har även sett på morgonen när man ska köra barnen till skolan o en av föräldrarna sitter o röker.. Även om fönstret i öppet kvittar de... Pinkatten.. Oansvariga föräldrar!!!

2013-02-13
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader

När jag var gravid och skulle hälsa på mannen på jobbet så gick vi ut en stund och satte oss. Då kommer det en liten buss med två mammor och deras barn. Jag blev så arg men jag kunde inte säga något då mannen hade sin jobbtröja på sig. Ena mamman kommer ut med en bebis i famnen som kanske är 7-8 månader och i andra handen hade hon en cigg som hon rökte för fullt. 

 

Det borde klassas som barnmisshandel tycker jag då barnet tar skada av detta.

En annan person hörde jag säga att det gör ingenting att man röker när man är gravid, det gör inget om barnet skulle få större öron eller kanske inte blir så lång.

2013-02-17
AnnelieeJ
AnnelieeJ
Gravid i vecka 16

För att återgå till vad tråden handlade om från början så håller jag med om att man är oansvarig som förälder om man t.ex låter sina barn åka utan bilstolar eller röker i bilen med barnen i.

Min man har en syster och en bror som i våra ögon ibland kan vara väldigt oansvariga. Hans syster berättade t.ex en gång om att deras lilla tjej på 10 månader under en långresa hade blivit så himla ledsen när de var nästan framme att svägerskan till slut hade tagit upp henne i famnen även om hon egentligen inte gillade att göra så, men hon ursäktade sig med att det bara var 5-10 minuter kvar tills de var framme. Vilket är en otroligt dålig ursäkt i mina öron. Jag och maken har t.ex under en 45 mil lång resa åkt de sista 20 milen med en väldigt ledsen nybliven 1-åring. Vi gjorde flera stopp på den sträckan och då var sonen nöjd men så fort vi satte oss i bilen igen så skrek han. Inte tog vi loss honom ur bilstolen och hade honom i knät för det även om det säkert hade gjort resan lättare för oss alla.. Vet även att samma familj ibland låtit sina barn sitta utan bilstol/kudde från att de varit 4-5 år.

Makens bror ringde en gång för att fråga maken om han kunde köra hem hans två barn 5 och 6 år efter ett kalas ett par dagar senare varpå maken säger att det är klart han kan men vi har inga bilstolar så vi måste låna deras isf. Hans bror säger då att det behövs inte.. Vilket maken tyckte lät konstigt men han hade inte koll på hur länge barn ska ha bilstol/kudde. Jag tyckte åt maken att du kan inte köra så pass små barn utan stolar även om deras pappa anser att det är okej. Det är du som kommer att få leva med samvetet om det händer nåt. Vi hade just då väldigt dåligt ställt men jag gick ändå och köpte 2 bilkuddar tills kalaset var. Jag var inte själv med på kalaset men det var makens bror och när maken nämne att jag hade köpt kuddar så hade de andra skrattat och tyckt att jag var larvig. Maken blev såklart arg och dessutom blev han arg för han trodde inte att hans bror skulle vara där och eftersom han var det och hade bilen med sig så hur jobbigt hade det varit att flytta över deras stolar/kuddar till makens bil??

Samma syskon har även i andra avseenden fått mig och maken att fundera om de inte har nåt skyddtänk alls. T.ex låter de alla deras barn vara uppe på studmattor utan skydd samtidigt och där dessutom hålla på att fälla varandra, jaga och knuffas, de låter icke simkunniga barn bada utan deras uppsikt i pool m.m. De i sin tur tycker att vi ( förmodligen mest mig ;) ) är larviga och överbeskyddande. Vilket jag aldrig känt utom när vi träffar dem. Jag kan å min sida inte alls förstå hur de tänker..

2013-02-14
vevvis81
vevvis81

Hurricane: jag har inte sagt att dem var invandrare, det är du som skriver det hela tiden. Det kan ha varit turister, vad vet jag... Och ja jag tycker att det hör till diskussionen. Tar man upp att det finns föräldrar som inte använder bilstol eller bälte till sina barn så är det väl inte långt till att diskutera att detta ser faktiskt olika ut i olika länder och därför även kan se olika ut i Sverige eftersom det i Sverige lever många olika nationaliteter idag.
Man måste ju diskutera utan att bli kallad för rasist... Det är ett stort på hopp du gjort att anta att jag är rasist och jag känner mig faktiskt kränkt men jag tar emot ursäkten. Hoppas du tänker dig för lite extra nästa gång du påstår att någon är rasist!

2013-02-14
emcb
emcb

Löjligt att säga att jag är rasist bara för att jag råkat se att folk åkt utan bilstol och utan bälte. Kan jag rå för att det varit icke svenskar som gjort det? Det var ett konstaterande och jag tror faktiskt att det är mkt vanligare bland icke svenskar eftersom det i deras länder/kultur är mkt vanligare att inte använda varken bilstol eller bilbälte.
Jag är inte rasist, jag konstaterar att det finns skillnader i trafik säkerhet mellan olika länder i världen och därför är det inte så konstigt att de jag sett åka utan bilbälte just är utländska. Eller ska man blunda för det faktum för att inte bli kallad för rasist?

Löjligt påhopp!

2013-02-14
emcb
emcb

Helt seriöst? Det är ju rasistiskt att snart titta på någon.. Hon sa inte att svenskar inte gör det, de hon sa att hon inte har sett någon och att hon såg att det inte var en svensk familj!

Då är det väll lika rasistisk och säga att "  jag såg en svensk som slåg sin fru idag "
Men då kanske det är fel att säga fall det var en kvinna eller man oxå?

 

2013-02-14
FriidaN
FriidaN
Barn på 3 år och 10 månader

Hurricane: nej jag skäms inte! Jag vet att tex i Thailand använder de flesta invånare aldrig bilstol eller bilbälte. Jag har själv varit där och sett det!
I Tyskland låter man 6mån bebisar åka framtåganda, det finns inga bakåtverkande vilstolar efter de är 6månader!
I Afrika är det vanligt med äldre bilar som inte ens har bilbälte och tror inte att många föräldrar där har d med bilstolar. Jag har då aldrig sett det bland den fattigare delen att de sätter in en bebis i ett babyskyddet och åker iväg...
Och alla de gånger jag sett att barn har åkt utan bilbälte så har det varit "icke svenskar". Det är fakta inget annat. Jag har inget emot invandrare men jag vet att Sverige är ledande i världen när det gäller trafiksäkerhet! Det är också fakta!
Har vänner var barn bor i Chile, de har ingen bilstol till sina barn och använde inte det när de är i Sverige och hälsar på. De förstår inte anledningen till det för det finns ju inte hemma hos dem!
Så nä jag skäms inte!

2013-02-14
emcb
emcb

Hurricane: du vägrar ju förstå de vi andra förstår så de e ingen mening med att ens fortsätta förklara. Men de e just pga såna som dig som de så galet idag vad gäller rasismen i sverige... Ellet snarare den obefintliga rasismen som folk verkar hetsa fram... Rasismen som egentligen oftast inte ens finns där. Folk behöver verkligen lär sig vad rasism e för nåt å sluta anklaga andra för de så jävla fort. Enligt min mening gjorde du fel å de står jag för å kommer inte att ändra den åsikten. Du gick för långt!

2013-02-13
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Hurricane: om du tar ett djupt andetag å läser de hon skrivit en gång till så ser du de som faktiskt står där å inte de du verkar vilja att de ska stå. Att börja slänga ur sig att de e rasism e att gå för långt. Då har du helt fel uppfattning om vad rasism e. Folk e för snabba med att slänga yr sig de ordet. Tycker du ska be om ursäkt för de. De hon skrev... Om du tar å läser de som står där utan att hetsa upp dig... E att dom gånger hon sett de hända har de inte varit svenska familjer. Hon skrev de hon har sett med sina egna ögon... Mer kan man nu begära. Man ser de man ser... Imorgon kanske hon ser en svensk familj göra de, men än så länge har hon uppenbarligen bara sett de med utländsk bakgrund göra de. De e inget du kan göra nåt åt, å de e inget man ska anklaga nån för rasism för. Så de va lågt gjort. Sen skrev hon också att de nog e så vara för att de e andra regler i andra länder. Å de e också nåt hon inte kan hjälpa, de e inget hon bestämt så varför ska du anklaga henne för rasism? Hon sa bara som de e, nåt i princip alla vet om... Alla länder har sina egna lagar å regler. Jag anser att du e skyldig henne en ursäkt som gick för långt med att dra in rasism i de här. Hon har all rätt att berätta om sina egna observationer å att bara tala om fakta... Olika länder olika lagar. Så fy på dig... De va unket gjort av dig!

2013-02-13
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Jag har också sett en mamma hoppa in i passagerarsätet med en bebis i knäet, pappan körde. Och de var faktiskt inte heller svenska (faktum, bara att konstatera). Osisen såg det också, vi stod och svor en stund. :-P

2013-02-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

Jag har sett det några gånger också. De gånger har det inte varit svenska familjer och bilen har varit full med ungar, alltså inte bara en bebis som åker utan vilstol (suttit) i mammans knä utan även syskon som varken har en plats ännu mindre bälte. Men det beror väl på att där i deras hemland inte finns samma regler som vi i Sverige har...
DeT gick ju ett klipp på you Tube där en bil får sladd och kanar över på mötande sida, blir till knuffad av en lastbil så att bakrutan går sönder och samtidigt som bilen snurrar flyger en 18mån bebis ut ur bagage rutan och hamnar på vägen där mötande lastbilar kommer mot barnet. Kan säga att barnet överlevde med ängla vakt! Barnet hade legat löst i bilen och sovit....... Idioter till föräldrar!

2013-02-13
emcb
emcb

vart lägger de bebisen då? om de kör menar jag?

2013-02-13
jenccy
jenccy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...