App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vart köper ni ytterkläder till barnen?

Ja som rubriken lyder så undrar jag nu vart ni köper ytterkläder till era barn, och det spelar ingen roll om det är vår, sommar, höst eller vinterkläder utan bara vart man ska vända sig. Jag har hört att det är polarn och pyret som gäller om man ska ha något men det måste ju finnas andra märken som också håller god kvalité! Så snälla dela med er av era goda råd och rädda en mamma som är vilsen i en djungel av barnkläder och skor! Kramar!

2013-02-13
Ung_mamma
Ung_mamma

Tack för alla fina svar! Dock blev man inte klokare, utan nästan ännu mer vilsen ;) Nåja, jag får helt enkelt ta en shoppingrunda i helgen och se om jag hittar något lämpligt att ha på flickan nu till våren! :)

2013-02-13
Ung_mamma
Ung_mamma

När våra stora barn var små, var det bara billiga märken som gällde. Ofta kanske ett loppisfynd under början av säsongen och sen en overall från Coop eller Ica när de reades ut efter jul. Nu har vi bättre ekonomi än så, men faktiskt så var de overallerna ändå helt ok och barnen behövde inte frysa. Hållbarheten var däremot inte alltid den bästa, jag fick laga revor och de blev fortare nötta än märken som ex. Reima och Po.p.

Min yngsta har en po.p-overall, som vi köpt begagnad. Jag är mycket nöjd med den, men skulle inte betala ordinarie pris för en ny. Stora dottern har Reima Tec-overall. Prisvärt om det är på halva priset eller med 30-40% rabatt på ett plagg på Ellos, som det varit ibland.

Jackor och täckbyxor har vi köpt på alla möjliga olika kläd- och sportaffärer. Massor av olika märken. Didriksson har vi köpt ibland, höst- och vårkläderna har jag gillat, men den enda gång vi köpt deras vinteroverall var den så snäv i fötterna att vår då femåring inte kunde dra byxbenen över skorna.

2013-02-13
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 5 månader

Min syster köper alla deras ytterkläder till barnen i Ullared de funkar bra och har ett utmärkt pris :)

2013-02-13
Idussen
Idussen

ja e lite snål å tycker inte pop å liknande e värda priset ..
vi kör gärna med everest fråm stadium å sen en del från ixa maxi faktiskt de e heeeelt ok kläder.. overallerna e bra! å jackor å sånt med.

2013-02-13
osisen
osisen

Emcb: Tack för rådet! Får åka och kolla in lite olika affärer så att man hittar rätt :)

2013-02-13
Ung_mamma
Ung_mamma

Reima, vart hittar man det? :)
Hurricane: Vad exakt är en skaloverall om man får spela dum? :/

2013-02-13
Ung_mamma
Ung_mamma

I början på våren skulle jag ha en tunnare fleece overall på henne. Är det kallt kan du lägga på en extra filt i vagnen och är det varmt kan du ta bort filten. När det var varmare vår så hade jag en fleece jacka på minstingen i från just villervalla, en tunn mössa och ett par tossor eller mockasiner. La över en filt när det var svalare och det där " locket " på vagnen ibland. I bilstolen hade jag en liten filt över mellan huset och bilen.

2013-02-13
emcb
emcb

Tack för snabba svar! :) uppskattar verkligen råden! Är det någon som har provat på villervallas ytterkläder? Har förälskat mig i deras skrikiga/röriga/fina kläder men vet inte om deras ytterkläder är så vidare bra.. Vet heller inte riktigt vad det är man ska titta efter.. Hur mycket kläder behöver man ha nu när den så kallade våren ska komma, på ett barn som är sex månader? Än så länge är det ju vinteroverall som gäller men vad ska man se till att ha när snön försvinner, plusgraderna kommer och solen tittar fram? Känns som att dottern kommer bli kokt i den tjocka overall hon har nu :/

2013-02-13
Ung_mamma
Ung_mamma

Min tös är 2 år och vi har köpt alla ytterkläder begagnat. Utom fleeceoverallen hon hade när vi åkte hem från BB ;) Är nog mest nöjd med lindex ytterkläder. Skor har vi köpt på skopunkten. Gummistövlar på typ maxi och coop.

2013-02-13
ChildofJune
ChildofJune

Här har det mest blivit pop både skal kläder och vinteroverall. Regnkläder till förskolan har det blivit lindex.
Nästa vinter blir det nog inte pop overall. Vi är inte riktigt nöjda i år. Den blir jätte blöt och tung, det går inte igenom utan sonen är alltid torr. Men den måste ju torkas innan han kan gå ut igen och det tar tid. Den har tom blivit blöt när det var 15minus ute...? Ingen annan i familjen hade blöta kläder när vi alla var ute samtidigt och äkte pulka.
Jag har hört att didriksson ska vara bra också. Jag gillade reima när de var små, de har rymliga overaller, så det faktiskt går att leka i. När de är 1-2 år blir ofta overallen otymplig.

2013-02-13
emcb
emcb

*

2013-02-13
Ung_mamma
Ung_mamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...