App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur övergår man från amning till annat när sonen vägrar ersättning?

Jag undrar lite angående att sluta med amning. Min son är fem månader och jag vill inte sluta innan han har blivit 6 månader. Han äter gröt vilket han älskar men äter gärna från bröstet direkt efter med lika god aptit. Han spyr nästan av ersättning, likaså av vällingen som vi försökte med. Men hur gör man om barnet då vill äta på natten? Går man då upp och gör mat, såsom gröt? Vi har testat en rad olika flaskor även gett honom ersättning på sked/mugg. Men ingenting går. Tänkte bara höra hur andra har gjort :)

2013-02-12
Joohannaa
Joohannaa

Ja jo det är sant.. Kanske skall börja ge mer och mer mat och se vad som händer. Ja det är ju just det att jag vill kunna vara borta några timmar utan att behöva skynda hem, framförallt sova mer än tre timmar i streck. samtidigt som jag vill ge honom det bästa. Svårt det där.Tack för svaret iaf :) blir träning i helgen då pappan skall ta honom när han vaknar :)

2013-02-12
Joohannaa
Joohannaa

och rätt som det är en dag så vill han inte ha bröstet... så var det över!

bra att ha trappat ner då, att bara amma kan ju bli lite enformigt allt eftersom månaderna går!

2013-02-12
solskensmamman
solskensmamman

det är väl bättre att han äter riktig mat än att han dricker all sin näring? Så får han smak för allt möjligt och får känna olika konsistenser...

Vissa som bara dricker "maten" vill ju inte gå över till mat,det kan bli en kamp det med!

6 mån är väl inte så tidigt för att få smaka på vanlig (bebisanpassad) mat?

Kör på med mat/gröt + amning, det är väl smidigast och bäst?

2013-02-12
solskensmamman
solskensmamman

Nej fick precis höra av BVC att sonen verkligen inte behövde äta på natten han ligger i högsta kurvan men det är så lätt att bara ge honom bröstet när han vaknar på nätterna och är ledsen. Jag hade tänkt trappa ner sakta med säkert men hade önskat att han åt ersättning för det känns konstigt att han ska övergå så snabbt i mat. Känns som om jag kommer få amma tills han är 8 år haha. Nej skämt åt sido, så får vi nog ta hjälp av BVC kanske när den dagen kommer.

2013-02-12
Joohannaa
Joohannaa

mina har ätit ersättning med god aptit, men vet andra som kör gröt/mat på dagen och ammar på natten.

sen behöver en 6mån inte äta på natten, så sinar mjölken så gör det ju inget. '

Det kan ju vara ett bra sätt att trappa ner på amningen också, så man slipper mjölkstockning och obehag (vilket kan uppstå ifall man slutar tvärt). Man drar ner på amningen tills dess att det bara är tex 1 nattmatning eller 1 morgonmål...

2013-02-12
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...