App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Planerat Kejsarsnitt...

Är i v 24+5 och går och väntar på kallelse till samtal, är så rädd att bli nekad planerat kejsarsnitt, men jag ska verkligen kämpa mig blå för att få det.

2013-02-12
Anki_1979
Anki_1979

Ja en sten föll från hjärtat när jag fick det beviljat

2013-05-20
Anki_1979
Anki_1979

Längtar så till torsdag 23/5 då är det dags för planerat kejsarsnitt

2013-05-17
Anki_1979
Anki_1979

Jag hade långdragen förlossning med min dotter, slutade med akutsnitt. Nu skall vi ha barn igen, för mig fanns inget annat alternativ än planerat snitt! Var på Aurora (östra sjukhuset Göteborg) var väldigt nervös att inte få igenom det! Men dom var helt underbara, inga problem så nu har jag planerat snitt om 4 veckor, 9 dagar innan BF. Var bor du, var kommer du föda?

2013-02-28
MaCaAl
MaCaAl

Kuckeli: Inte om man gått 42-43 v va?

2013-02-14
jessicamalin
jessicamalin

Nä jag har heller aldrig hört om någon som blivit nekad...och jag tänker absolut lyssna på dom om dom lyssnar på mig helt klart.

Förstår absolut hur du menar, och det e ju det man vet när man går dit också att dom vill få en till en vaginalförlossning. Den BM som jag pratade med i går i telefonen sa när jag berättade lite om mitt förlopp sist att ja det var ju en seg förlossning sa hon. Ja det kan man ju lugnt säga när det inte gick framåt. Jag sa också att i förloppet så kände jag på mig att detta kommer inte att gå.. bebisen kommer inte ner i bäcknet, höllt på att krysta och kysta i över 2 timmar men inget hände och det var inte så att min dotter hade stort huvudomfång det låg bara på 35, har hört dom som haft större. Så menade jag på att dom lyssnade inte på mig under förlossningen heller. Hade ändå frågat den BM som var med under min förlossning om det kunde gå i arv med bäcken trängsel, så säger hon, nä det kan det inte göra. och fråga vilken sko stl jag hade i skor, så när jag sa 39 så säger hon men då har du normalstort bäcken..Hur kan hon veta det liksom. Hon frågade mig då vilket sjukhus jag hade fött på senast och det är ju samma som jag ska på nu. Det var precis som hon trodde jag födde någon annanstans sist och för att dom inte lyssnade på mig där så kunde hon skyllt i från sig att så gör inte vi här på detta sjukhuset typ, men det gick inte där. Men kommer verkligen strida för att få det beviljat om det behövs. Jag ger mig inte.

2013-02-13
Anki_1979
Anki_1979

Det har inte ens varit tal om att mäta mitt bäcken bara. Min mamma hade samma problem och dom mätte hennes och påstod det skulle gå men det gjorde det inte ändå. Vill slippa detta lidande.

2013-02-13
Anki_1979
Anki_1979

Jag vill ha planerat kejsarsnitt för jag hade en jobbig första förlossning med dottern 2010, Då födde jag henne med Akut kejsarsnitt. Pga långdraget förlopp. Hon låg fixerad men kom inte igenom bäcknet. Är jätte rädd att det ska hända samma sak igen. Dottern var stark som stod ut under alla dessa timmarna detta pågick. Men det är ju inte säkert att denna lilla krabaten gör det och riskera något vill jag inte. Min mamma har haft samma problem när hon skulle föda mig och min syster. Och jag tror nämligen jag hamnar i samma sits igen om jag skulle prova föda vaginalt. Det är något jag inte vill...  

 

I går rinde dom från sjukhuset "specialist mödravården" Bm jag pratade med hon lät väldigt skum mot mig, hon läste det min BM hade skrivit till dom och hon gav mig en läkartid i slutet av april 2 v efter mitt sista Ultraljud. Fick berätta lite kort över telefon om varför jag vill ha planerat snitt osv, så säger hon du får inte bli besviken om läkaren säger nej och vill du ska försöka vaginalt. Men jag kommer verkligen göra allt och jag hoppas läkaren verkligen lyssnar på mig, hon tyckte jag skulle ha med den gamla journalen eftersom dom inte visste om dom hade alla papper osv. Så nu ska man gå och vara nervös till april :( Hon sa också att får du snitt nu så kommer du ha det på dena nästa barn också. Så sa jag att jag ska inte ha fler, detta är mitt sista. Det har man hört innan säger hon, ja sa jag men jag börjar närma mig dom 35 så jag ska verkligen inte ha fler. Då blev hon tyst. Jag vet ju att om min man följer med så är han inte nådig när han blir arg, han fick ju se mitt lidande under första förlossningen.. SÅ han lär ju vända upp och ner på stället där typ.

 

Kuckeli: Jag tar tackasamt emot alla tips osv osv. Vad hade du för anledning att få igenom ett snitt?

2013-02-13
Anki_1979
Anki_1979

Jag gjorde ett planerat snitt med mitt andra barn pga en otroligt jobbig första förlossning, och att göra kejsarsnitt var helt underbart i jämförelse! Sen är det väldigt olika för alla då en del inte kan röra sig efteråt å andra som jag kommer upp ganska snabbt.

2013-02-12
MaLaLu
MaLaLu

Jag var tvungen att göra akut kejsarsnitt och absolut inget jag önskar någon annan att göra... men du har säkert någon bra anledning till varför du vill göra kejsarsnitt. Lycka till :)

2013-02-12
emelie900308
emelie900308
Bebis på 14 månader

varför kejsarsnitt?

2013-02-12
jenccy
jenccy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...