App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Badkläder

Har precis varit på badhuset med familjen. Tanken som slog mig, och ofta slår mig när man är och badar, är varför man sätter på små flickor bikini? Jag fattar verkligen inte varför. Dom har ju liksom inget att dölja och jag tycker det ser hemskt ut när man klär småflickor i vuxenkläder. Baddräkt är väl ok för jag gissar att man tycker det är gulligt typ. Själv hade jag bara badbyxor tills jag var drygt tio. Om jag kommer aldrig sätta på min tös nåt annat när hon är liten. Hur tänker ni som väljer bikini?

2013-02-09
Hurricane
Hurricane

mina två flickor har baddräkt, de är 5 år och 3 år snart 4. Tycker inte de ska ha bikini det ser fel ut tycker jag.

2013-02-09
jenccy
jenccy

Märkligt resonemang. Skulle pojkarna också ha det då eller? Eftersom barns kroppar i den åldern är i princip identiska bortsett mellan benen vilketan döljer i ett par badbyxor. Jag tror ju att det är mer lockande för en podofil med ett barn i bikini. Just för att det signalerar nåt mer.

2013-02-09
Hurricane
Hurricane

Det är väl självklart att om man har fått bröst näran är tio så ska man ha en topp eller liknande. Jag hade inte det och det var bara ett exempel. Om min tös absolut vill ha täckande kläder när hon är stor nog att välja kommer hon givetvis få ha det. Men ja kommer absolut förespråka baddräkt isf. För att förtydliga gäller alltså frågan barn som själva inte klär sig

2013-02-09
Hurricane
Hurricane

Nej jag tycker inte att det är att sexualisera. Jag anser att det är en sådan simpel grej och läser inte in mer i det än att barnet vill klä sig som vuxna. Vi tänker nog ganska olika du och jag, jag kanske ändrar mig om jag själv skulle få en dotter.

2013-02-09
Betty86
Betty86

Tycker du inte det finns ett problem med att sexualisera små barn? Ja tycker en överdel gör just det nämligen. Det sänder ut signaler om att flickan skulle vara utvecklad. Man spär ju även på det könsnormativa när man klär en tjej i typiskt kvinnliga attribut.

2013-02-09
Hurricane
Hurricane

ok, läste bara att du skrev upp till tio år. Jag tycker ju själv det är skillnad på en bikini överdel och klackskor eller smink. Klackskor kan förstöra dina fötter och smink är faktiskt egentligen inte bra för huden. Och personligen tycker jag det är väldigt oskyldigt med en bikiniöverdel. Får jag en dotter kommer jag troligen låta henne ha på sig bara trosor så länge som möjligt, tänker att ju mindre blött tyg mot kroppen desto bättre, och om hon sen vill ha en hel bikini så tycker jag inte det är hela världen.

2013-02-09
Betty86
Betty86

Men hag menar barn i ett-två års åldern, alltså innan dom kan välja. Sen är det ju ett rätt uselt argument att barnet själv vill, då kan man ju låta småflickor sminka sig och gåni högklackat också..om dom vill det

2013-02-09
Hurricane
Hurricane

Nu har jag själv ingen dotter, men kompisarnas barn har väl fått välja själva antar jag.

2013-02-09
Betty86
Betty86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...