App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

många funderingar om mat, sovläge och bvc

jag fick en son för 14 dagar sen och han sover inge bra på rygg. lägger man han på mage somnar han så gott men vänder vi honom på rygg så tar de bara några sekunder fören han skriker. jag har märkt att han sväljer mycket luft när han ska äta och fiser och bajsar jätte ofta så han har nog ont i magen men de värkar dämpa o vara lättare för han att få ur sig allt när han ligger på mage. Jag gillar inte de alls för jag har bara spädbarnsdöd i tankarna. jag låter han sova på rygg på nätterna och får då gå upp väldigt ofta i bland när han väl börjar. sen har jag vart sjuk med någon virus nu i flera veckor och har världens förkylning o hosta och otur som vi hade fick liten de också. så han har snorkråkor i nästan som jag får hålla koll på hela tiden o ta bort men han har börja hosta lite också. och samma sak där har han de jätte jobbigt med förkylningen i ryggläge. jag har höjt sängen o de har väl kanske hjälpt lite men de är obehagligt när han börjar "snarka" och harkla sig.  så ska jag låta han sova på mage så vi alla får sova eller ska jag fortsätta med att vara vaken o vanka med honom? är de någon här som låter sina barn sova på mage?  och sen de här med mat. han ammar o de går bra men nu har han börja äta bara i någon minut sen somnar han. jag tar upp o rapar honom o lägger han ner o då skriker han som om nää morsan ja va inte färdig. så jag kan hålla på så där jätte länge o väcka honom. han är vaken o med i matchen o så men så fort haan ska äta blir de väl så mysigt så då somnar han mitt i allt. Jag har tänkt flera gånger att snart får han en flaska ersättning så jag ser att han får i sig nått iallfall.    men så har vi min bvc sköterska som tala om för mig att han ska inte äta ersättning, inte sova på mage och inte sova med oss alls. jag förstår att de finns vissa risker med att han sover med oss o de där med magläge men jag får för mig att ja borde veta vad som är bäst för oss och i o med att jag har vart jätte dålig sen han föddes så måste jag väl göra livet lättare för mig o min lilla pojke. någon mer som har problem med bvc. känns som de bara ja som har otur med att få henne. de är många punkter ja inte gillar henne på med just de där att hon ska tala om hur vi ska göra inte hur vi kan göra utan just de där så här ska ni göra.  jag försöker bara göra mitt bästa som mamma och eftersom jag har en son på 2 år  som jag kan  tycka att jag har lyckas rätt bra med honom.

2013-02-08
anonym21
anonym21

Hej!

Jag har en dotter på 1 månad.Ända sen jag kom hem från BB ungefär,kanske en vecka senare så har hon legat på mage o sovit och sover jättegott. Visst har jag haft en liten tanke på psd men det försöker jag slå bort ganska så snabbt, kanske låter hemskt o säga men är det meningen att något ska hända så gör det det oavsett, och det kan ju även hända när du är ute och går i barnvagnen.

2013-02-18
JessicaTobbe
JessicaTobbe

tack för alla tips och allt de ni dela med er av. plutten är tok förkyld fortfarande och en tur till barnakuten har vi också vart igår p g a hans hosta o snoriga näsa. allt va bra men de låter otäckt. jag tänker fortsätta amma men har tagit hjälp av ersättning en gång. jag får feberfrossa varje natt och  har haft de i två veckors tid nu så jag har mått riktigt dåligt. och gör de fortfarande!! och vårdcentralen kan inte hjälpa mig så ja får väl leva med de här ett tag till. de är underbart med allt virus o skit som går nu. eller??

2013-02-10
anonym21
anonym21

min första sov på mage rygg var omöjligt, han hade dessutom kolik så skulle vi få sova alls så var detta enda alternativet, dock är han snart 14 men de rekomenderade rygg då med, de andra har sovit på rygg men mest på sidan.

2013-02-09
jenccy
jenccy

har du provat att droppa bröstmjölk i näsan på honom? rensar jättebra! min lille var också förkyld när han va nyfödd . kan ju kanske vara därför han inte orkar äta? försök fortsätta med amningen om du känner dig bekväm i det, det blir bättre ju längre tid det går :) annars gör så som funkar bäst för dig! vi låter våran sova i vår säng ibland. Funkar jättebra för oss. Och jag skulle nog inte våga låta honom sova på mage på nattetid. Prova sidan, ja använder en amningskudde som han får sova med. ena sidan för ryggen och andra för magen och benen emellan underdelen (hoppas du förstår vad jag menar) annars går det med vanliga kuddar och en ihoprullad filt :) om jag varit du skulle jag nog bytt bvc sköterska, dom ska ju vara till hjälps med tips och råd inte bete sig som du beskrev.. Styrkekramar till dig och grattis till nykomlingen!

2013-02-09
emelie900308
emelie900308
Bebis på 13 månader

Du gör ett hästjobb, jätte fin mamma! Man ska aldrig jämföra barn har jag fått lära mig, för alla barn är så olika och äter olika, sover olika är olika nöjda. Jag skulle inte våga ha min son på mage på nätterna, även om han skulle gilla det.. Våran son har dock alltid velat ligga på sidan o då sover han bättre än på rygg. Har du provat det? Sen tycker jag inte du ska ge upp amningen så lätt. Funkar den och du har mjölk så kämpa på, det blir bättre! Hade kunnat ge massor för o kunna amma!! Om han slutar suga o somnar sa min sköterska på bvc att man kunde som en ovan skrev, reta vid munnen eller nästan bakom örat. Då fortsatte min suga, men han sög ju förgäves den stackarn ändå.. :( Men kämpa på, det blir snart bättre! Styrkekramar!

2013-02-09
jessicamalin
jessicamalin

ja för jag vet att när min son som är två år nu va en bebis så va han nöjd dygnet runt o va aldrig ledsen o åt sin mat så de är väl bara för de är nytt. man känner bara att de är lite hopplöst en stund men ja vet att ja orkar kämpa på.

2013-02-08
anonym21
anonym21
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...