App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

BF om 2 dagar!!! Inga värkar ingenting!!!!!!

Hej! jag är en 20 årig tjej som bor i helsingborg tsm med min man, väntar på vårt första barn! har bf om 2 dagar men känner inga förvärkar eller nått!!! har ni tips på hur man kan sätta igång förlossningen, nått som funkat på er?? tacksam för svar! kram!🌹

2013-02-08
ajashari
ajashari

Att man kan få igång förlossningen genom o göra saker är bara en myt!! Jag försökte med ALLT, och många av mina vänner också och inget funka. Bebisen kommer när den är redo! :) lycka till!

2013-02-09
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Det hade inte jag heller när mitt 5:e barn föddes. Kände mig konstig i magen kl 0545 gick på toa kl 6 med diaree. Värkarna startade ca 0645 och hon är född 0715.

Läste en undersökning för några år sen angående färdknäppen och den hade motsagd effekt alltså tog det längre tid för förlossningen att starta.

De flesta som väntar sitt första barn går över tiden så vila och samla krafter så att du orkar.

2013-02-09
Atlantis
Atlantis

jag försökte massa saker för att få igång värkarna igen då jag blev hemskickad från förlossningen med värktabletter sovtabletter och tabtter som stannade av värkarna. Promenerade, käkade annanas och drack varmt vatten som var kokat med kanelstänger. vet väl inte om det hjälpte riktigt med de gick igång på kvällen igen fick en vääldigt långdragen förlossning mer än 24 timmar värkarbete. Om jag varit du skulle jag försöka att inte stressa och få igång värkarna utan vila och ät gott och gör roliga saker så du får tiden att gå! bebisen kommer ut när den behagar ;) Lycka till! kram

2013-02-09
emelie900308
emelie900308
Gravid i vecka 15

mitt tips är att vila så mycket du har ro till!
Ju mer utvilad du är desto lättare kommer du ha det på förlossningen då du har mer krafter :-)
Alla grejer man gör för att få igång det är bara uttröttande för kroppen.
Sen hade ja inte några känningar alls med mitt första förrän han va på g ut på bf.. men varken sammandragningar eller förvärkar eller nåt som kunde hinta om att det va på g.

2013-02-09
osisen
osisen

Vila och ät bra, ta hand om dig! Inom 2 veckor har du din bebis och då behövs alla krafter!

2013-02-08
emcb
emcb

Färdknäppen är en myt. Liksom alla andra metoder såsom att gå i trappor eller städa. Du kan få lika många exempel på folk som ätit en knäckemacka om du vill det. Bebisen kommer när den är redo såvida det inge finns medicinska komplilationer som kan göra att vissa saker startar fl tidigare.

2013-02-08
Hurricane
Hurricane

Ni som kör med färdknäppen (sex)... Tänk på att halterna inte kommer upp i rätt nivå ifall man gör det färre än 3 ggr i tät följd. Ha det så trevligt!

2013-02-08
solskensmamman
solskensmamman

Jag har både läst och testat det mesta... inte mycket som fungerar, tyvärr...

Men det som forskning visar är:sov/vila ut! ...och samlag. Kroppen är så häftig att den ofta väntar på att mamman är utvilad och har krafter inför förlossningen. Och samlag... Finns något ämne i mannens sperma som kan sätta igång fl, och hormonet mamman utsöndrar av njutningen kan också sätta igång det.

Men i slutändan är det bebisen som bestämmer när h*n är redo att kika ut. Mina två första förlossningar har börjat utan någon som helst förvarning. Det var "pang på!". Min trea retades i flera veckor... och då kan jag säga att jag föredrar "utan förvarning", annars blir man väldigt otålig.

Lycka till!!

2013-02-08
zmiley
zmiley
Bebis på 7 månader

Tror inte det finns något sätt som funkar för alla. Många säger ju sex och gå ut och gå eller i trappor. Min dotter kom tre dagar för tidigt men hade heller inga förvärkar förrän det var dags. Sen när vi åkte in v hon ute efter knappt sju timmar. Så man behöver inte ha förvärkar långt innan. Lycka till och hoppas bebben tittar ut snart :)

2013-02-08
malinmj
malinmj

Ha ha ha menade såklart OS=PS

2013-02-08
solskensmamman
solskensmamman

OS=DS

2013-02-08
solskensmamman
solskensmamman

Vänta, vila, ät bra... Inget funkar så det är lika bra att samla kraft, det behövs både under och efter förlossningen. Lycka till! OS: räkna med ett par veckors extra väntan, allt före det är en bonusDS : )

2013-02-08
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...