App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur länge?

Hur länge stannade ni på bb efter förlossningen? :) och varför? Va gjorde att ni stannade/ åkte hem just då?

2013-02-07
FriidaN
FriidaN

Norrland är stort, vart menar du då? :p

2013-02-11
FriidaN
FriidaN

Vi stannade 2 nätter. Ville hem tidigare då jag inte gillar sjukhus men kom inte upp ur sängen fören på eftermiddagen på ca 18 timmar efter förlossning då jag fick akut k-snitt. Vi kom in till BB runt 04:30 på söndagen och skrevs ut på tisdag runt 11 :) åkte hem när jag kände att jag fått igång amningen ganska bra.

2013-02-09
emelie900308
emelie900308
Bebis på 17 månader

Jag har inga bra erfarenhet utav sjukhus men var endå kvar i 3dagar. Dels för att jag ville få egentid med min familj och den nya familjemedlemen i lugn och ro. När jag kom hem visste jag att folk skulle vilja komma och hälsa på. Jag var också kvar för att amningen skulle komma igen ordentligt och för att man alltid har någon att fråga de första dygnen i fall de är något man undrar över. ( och de var det). Jag är glad att vi stannade även om jag hade velat åka hem någon dag tidigare kanske men jag kommer definitivt stanna nästa gång med, de var så snälla och rara på bb och med eget rum med tv osv så var det inte riktigt samma sjukhus känsla.

2013-02-08
Gabriiellla
Gabriiellla

ja va aldrig på Bb med dottern utan vi åkte hem direkt från förlossningen.

2013-02-08
osisen
osisen

första barnet e född en fredag 06:06 vi åkte hem lördag runt 12.
fanns inga barnläkare på det sjukhuset då så vi va tvungen å vänta till ronden dagen efter innan vi fick ok stämpel å kunde åka hem. Hade såååååå tråkiga.. va fotbolls em eller vm då å ja hatar fotboll verkligen hatar men där satt ja med alla andra nyblivna pappor å kolla på fotboll å bara ville hem med mitt barn!

andra barnet e född 8:34 å vi åkte hem strax innan halv fem samma dag..
skulle åt hem efter de obligatoriska 6h men ja va tvungen å vänta på svar då ja e rh negativ å måste få spruta om barnet e rh positiv.. så då tok det en stund extra då labbet inte va klara med svaren.

2013-02-08
osisen
osisen

Barn 1 o 2 föddes på danderyd och där fick förstföderskor stanna 2 dygn, omföderskor 1 dygn eller gå hem samma dag (stannade 1 natt). 3 barnet föddes på sös och där frågade jag hur länge fick man stanna och jag ville 2 dygn. Det är ganska skönt att kunna vara "själv" med bebisen. 

Det tråkiga för den andra mamman var att min dotter grät hela tiden, hon ville BARA amma.

Men annars tycker jag det är skönt med 2 dygn, det kommer jag göra med nästa bebis :-)

2013-02-08
Mammys
Mammys
Barn på 1 år och 11 månader

med nr 1 stannade jag två dygn ungefär. första barnet, man har miljoner frågor, så det var mest det som gjorde att jag stannade kvar.

nr2 är född 00.29 och jag stannade dagen efter och sov kvar en natt till för att vänta på nån läkarundersökning, men jag ville åka hem redan efter ca 12 timmar, men det tyckte inte personalen.

nr3 är född 22.41 och jag var hemma runt 18 dagen efter för de hade börjat med läkarundersökningen på kvällar också. det kändes rätt lagom, för då har man bockat av de viktiga sakerna, typ syresättning, kiss och bajs, ungen ammar osv.

2013-02-08
mickelina81
mickelina81

Förste sonen är född på en fredag och vi åkte hem på måndagen för att personalen ville göra lite extra kontroller på hans höfter. Han låg i säte och föddes med rumpan först.

Lilleman föddes på en tisdag och jag tror att vi åkte hem på fredagen. Han blev inlagd på neo för att han hade lite dålig syresättning första dygnen. Han föddes i v 36+6 och förlossningen gick fort, båda de sakerna kan vara orsak till att han hade lite jobbigt med andningen. Sedan sprack jag en hel del också, så jag hade ont och mådde inte på topp direkt.

2013-02-08
Isabelle _
Isabelle _

#1: Stannade i exakt två dygn, sonen föddes 08:46... personalen ville att vi skulle stanna tills amningen kom igång... Men första 24 timmarna ville sonen inte ens försöka... Sedan insisterade jag på att få åka hem snarast möjligt efter alla kontroller pga en av mina rumskompisar. Hon hade legat inne i en vecka redan och slutade aldrig prata... hon lät mig inte sova!
När vi äntligen kom hem så började sonen amma klockrent :)

#2: Åkte hem direkt från förlossningen, sonen föddes 20:14 och halvsov en natt på fl, åkte hem direkt på morgonen, var inte ens uppe på bb... Åkte hem efter en jättefin förlossning och ville absolut inte vara ifrån 2-åringen mer än nödvändigt samt att jag inte ville råka ut för "jobbiga" rumskompisar igen...

#3:stannade i lite drygt ett dygn, sonen föddes 05:12 och genomgick kontroller under dagen, "sov" en natt och hem på morgonen. Tänkte att jag ville vila ut på bb innan jag åkte hem till 1 och 3 åringen... MEEEN hade otur med rumskompisarna igen :/ Låg i en 4-sal med ett nyblivet tonårsföräldrapar... De var runt 16-17 år och bebisen grät konstant, mamman antingen grät eller pratade i telefonen dygnet runt och pappan försökte trösta men utan resultat...

Nu blir det #4.... får se... ska upp till bb och känna av läget... kanske KANSKE kanske får jag sova en natt... beror på vilken tid på dygnet bebis föds och om förlossningen går utan anmärkningar då... lite tveksam till att stanna, dock...

2013-02-08
zmiley
zmiley
Bebis på 13 månader

Fick sent på torsdag kväll med akutsnitt, åkte hem lördagseftermiddag. Ville verkligen hem och allt såg bra ut så då fick vi åka hem. Även om det satt långt inne.. :) Åkte hellre på återbesök varje dag en vecka än o ligga där, sambon fick ju inte ligga kvar heller..

2013-02-08
jessicamalin
jessicamalin

Sonen föddes 20.21 o vi var hemma vid 13 dagen efter. Lite väl snabbt egentligen. Nu vill jag stanna lite längre så att amningen kommer igång ordentligt vilket den aldrig gjorde sist.

2013-02-07
Krabaten89
Krabaten89
Barn på 1 år och 10 månader

Vi stannade två nätter, vilket verkade vara "standard". Du får säkert åka hem tidigt, tror dock man måste stanna minst 6 timmar. Det är ju inte fängelse, du hålls inte inlåst. ;-) hehe.

2013-02-07
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Okej, jag känner såhär redan nu, att jag vill hem så fort som möjligt! Jag vill inte stanna där, jag tycker inte om sjukhus alls.. :/ men får man inte åka hem när man vill om man förr normalt då?

2013-02-07
FriidaN
FriidaN
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...