App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Syskonvagn eller ståbräda?

Hej! Jag väntar barn nr 2 i augusti och då kommer storebror att vara 2,5 år. Räcker det med ståbräda på bebisens vagn eller hade ni köpt syskonvagn?

2013-02-06
Pingus
Pingus

Vi köpte en syskonvagn då maken propsade på det.. Vilket kanske var tur då stora (2 år och 3 månader när lillan kom) helst vill åka vagn om vi tar fram vagnen...

vi har ju problemet att hon är för tung för alla ståbrädor samt ståbrädan med sits.. egentligen är hon även för tung för alla vagnar men det känns som att de klarar mer..

Hur använder ni vagn? Hur mycket och hur långt går ni? Hur mycket orkar stora gå? Sover stora på dagen? Sedan kan det vara skönt med en vagn där man fkatiskt kan spänna fast ungen om man ska gå i affärer eller liknand eoch itne alls är på humör för att springa efter en rymling... Barn är trots allt barn och gör inte alltid som man önskar.

2013-02-07
Yrwen
Yrwen

Vi har två år exakt mellan våra och vi köpte en syskonvagn, nu är barnen 1 år och 3 år och den används nästan varje dag fortfarande. Min stora vill också sitta, och jag går överallt eftersom sambon har bilen till jobb och jag inte är förtjust i att ta bussen, tycker det är bra att få motion genom promenad med barnen !

Min kompis där emot hade nästan 3 år mellan barnen- de köpte en tvillingvagn som oss, men insåg att den inte skulle bli anvnd spreciellt mycket eftersom hon knappt går ut och dotterns dagis är 5 min bort. Så de sålde sin och köpte en ståbräda.

som de andra sagt så beror det helt på hur ni är som personer och vad som passar just er bäst!

2013-02-06
SandyMarie
SandyMarie

De kommer bli 2 år mellan mina.. Och eftersom de blir ibörjan på sommaren då vi kommer vara ute mycket, så köper vi tvillingvagn.. Vill kunna gå längre sträckor.. Vara ute, borta. Så min dotter kan vila i vagnen

2013-02-06
Linz
Linz
Bebis på 11 månader

Vi kommer köpa en och kommer ha 21 månader emellan. Hade dock tvekat om det varit efter sommaren. Nu kommer ju liten i maj och då kommer storebror sova middag fortfarande och på sommaren är man ju iväg en del, så det kändes som ett naturligt val med syskonvagn, speciellt om stora kommer vara hemma med mig och liten i drygt två månader utan dagis. Det finns ju även ståbräda med stol till om det kan vara av intresse? x-rider tror jag den heter!

2013-02-06
Betty86
Betty86

Vi har bara 18 mån imellan och har köpt syskonvagn. Hade det varit mer än 2 år hade jag dock kört med ståbräda. Man kan ju köpa en billigt sulky att ha om ni ska iväg långt och båda föräldrarna är med

2013-02-06
Hurricane
Hurricane

Vi väntar nr 2 i mars o storasyster är 2år. Vi tänkte köpa en ståbräda. Har flera vänner som köpt tvillingvagn o knappt använt den för det äldre syskonet velat gå.

2013-02-06
egladewitz
egladewitz

Beror nog lite på hur långa sträckor ni tänkt gå, och hur långt storebror orkar gå nu? Min tös är 2 år och klarar att gå drygt 2 km innan hon "strejkar" och sätter sig på marken ;). Får vi barn som önskat till hösten/vintern så köper vi en ståbräda. Tänker att tösen klarar att gå till lekplatsen men att det kanske kan bli långt fram/tillbaka till BVC exempelvis, så då kan en ståbräda kanske vara bra.

2013-02-06
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...