App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Till er regnbågsfamiljer

Jag och min flickvän väntar vårat första barn, går in i vecka 17 imorn. :) Min fråga är om min sambo är berättigad dem 10dagarna att vara hemma efter bäbisen är ute? Själva papperarbetet om att göra henne till vårdnadshavare på familjerätten står att det kan dröja men hon är ju fortfarande lika mycket förälder. Hur har det gått för er med just pappersarbete och så?

2013-02-06
loveisjustyou
loveisjustyou
Gravid i vecka 13

Säkert inga problem.. Min svärmor tog några av de 10 dagarna från svägerskans sambo.. Eftersom han va tvungen att jobba!!!

2013-05-14
Linz
Linz
Barn på 2 år och 6 månader

Vet en i min föräldragrupp som såg till att hennes mamma fick de 10 dagarna då pappan inte fanns med i bilden. Det var inte svårt att fixa enligt henne! Lycka till!

2013-05-14
Josephineback
Josephineback

"Du som är pappa eller andra förälder till barnet har rätt att vara ledig i tio dagar med tillfällig föräldrapenning i samband med ditt barns födelse." står det på fk's hemsida. Jag tolkar det som att din flickvän har rätt att ta ut de 10 dagarna...

2013-02-26
Yrwen
Yrwen

Inseminationen är gjord i Sverige. Donatorn är en bästa bögkompis till oss som vi har delvis eget kontrakt med till innan fl. Sen ska vi till familjerätten efter barnet är fött och han skriver av sig faderskap och min sambo skriver på föräldraskap. Men går inte att göra fören efter födsel tyvärr.. All jävla (ursäkta) byråkrati.. Blir less.. På f-kassan hade dem inge svar så får väl vända oss till familjerätten innan o se vad dem kan hjälpa oss med.. Verkar som ingen varit samkönad och fått barn i vår kommun för alla blir som frågetecken..

2013-02-06
loveisjustyou
loveisjustyou

å ja jag är totalt romantiklös ja vet ;-)

2013-02-06
osisen
osisen

men å va förlovad utan tanke på giftermål e ju heeeeelt meningslöst ;-)
förlovad blir man ju när man bestämt å gifta sig..
nä knyt ni ihop säcken å gift er å gör det till er grej å nåt du kan tro på man kan ju göra det hur stort/litet man vill!
Vi gifte oss utan någon vi kände (förutom barnen) å inget visste nåt.. för mej e bröllop inte nåt ja strävat efter däremot ville ja va gift med allt vad det innebär av trygghet.
Allt underlättar liksom å av nån fånigt anledning känns det som man blir tagen mer seriöst.
vårat bröllop tog max 5min å då körde hon på med en extra dikt för å dryga ut!
Ja hade en klänning iofs inköpt för ändamålet men för futtiga 149kr på hm..
jag e sååååå nöjd med våran dag trots att den egentligen inte var mer speciell än någon annan.
tänk på saken.. många bekymmer löser ju sig då å på ett både billigt å smidigt sätt. å ni slipper testamenten å sånt med! :-)
å ångrar man sig e man ju skild på ett halvår :-P

2013-02-06
osisen
osisen

Helt ärligt tror jag inte på giftermål eller äktenskap. behöver inte en ring, eller papper på min kärlek. Men vi har diskuterat det just för bebisens skull. Så synd att bara för att jag bär barnet så räknas min sambo automatiskt inte som förälder. :(

2013-02-06
loveisjustyou
loveisjustyou

Vi är inte gifta. Förlovade och sambos.

2013-02-06
loveisjustyou
loveisjustyou
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...