App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Termometer till barn?

vad använder ni för termometer och vad har ni för erfarenheter? Vi har en Therumo tror jag den heter, rektal (rump) och tycker den duger men stora tjejen skriker rätt ut så fort vi ens nämner det, samma sak med Alvedon/Ipren så det får hon flytande nu och funderar på att köpa en örontermometer så hon slipper rumptermometern, vill ju inte bråka med henne när hon redan mår dåligt... Så vad har ni och vad tycker ni om den?

2013-02-06
Yrwen
Yrwen

på östra tvingade en grinig sköterska in tempen i rumpan på vår son som dessutom nyss va tempad å inte speciellt varm tror inte ens han hade feber.. efter det gick det inte å tempa i rumpan han skrek å var förtvivlad å det kändes som ett övergrepp.. varje gång de bytte blöja på dagis försäkrade han sej om att de inte skulle ta tempen först å detta fortsatte ett par månader efteråt..
vi har en Braun örontermometer.. sen köpte ja en rektal till lilltösa å den använder ja på henne eller gjorde iaf.. sista ggr har vi tat örontermometern förstås för å slippa bråka då även hon blivit avig.. å ja minns ju själv hur jävla obehagligt det var!! men vi har en vi kan använda om vi känner oss osäkra å barnen skulle vara påverkade å slöa.. men annars ser ja ingen anledning å använda den i rumpan.. som vid vanlig förkylning tex.. så länge barnen mår ok så kör vi på öron.
å de använder ju faktiskt örontermometern på sjukhuset åxå dock inte på östras barnakut. men de gånger vi legat inne har han tempats i örat så sååååå himla farligt kan det inte va..

2013-02-06
osisen
osisen

Du behöver inte försvara hur ni tänker, jag berättade bara hur vi gör och vilken termometer vi använder. Förstår att det är svårt att brottas med sjukt barn!
Våra barn har flera gånger haft över 40graders feber och då vill man väldigt gärna veta den exakta tempen eftersom det kan bli aktuellt att åka in akut om den stiger bara lite lite till.

2013-02-06
emcb
emcb

Hon skriker i högan sky och en 2,5 åring på 104 cm och 22 kg har faktiskt lite att sätta emot.. Dessutom så spänner hon sig ju, och då gör det mer ont på henne dessutom riskerar man att skada henne och det vill vi ju inte...

Det är mindre viktigt att den visar exakta tempen, brukar bara ta tempen när hon känns var, och är sjuk i övrigt så risken för feber finns, och då har hon oftast över 38-38,5..

Att försöka göra det till en lek tror jag inte skulle funka... Hon blir så fixerad vid att ta tempen att hon liksom låser hjärnan och ingenting fungerar..

2013-02-06
Yrwen
Yrwen

Vi kör endast med rump termometer eftersom det är den enda som ger den exakta temperaturen, enligt läkare på barn akuten. Den vi har har vi köpt på Apoteket och den tar bara några sekunder innan den piper och är klar. Vi brukar göra det till en lek att lyssna om/när den ska pipa. Liten gillar inte alltid tempen eller Alvedon i rumpan men det går så fort så den striden tar vi. Barnen får alltid sätta på och stänga av med knappen på tempen, det piper då vilket de gillar.

2013-02-06
emcb
emcb

hon har inga problem att svälja flytande medicin så det är ju enkelt iaf...

2013-02-06
Yrwen
Yrwen

äldsta barnet hade rumptemp. tills han var 4, suppar går bra ibland men vill helst ha munsönderfallande tablett nu.

lillkillen använde vi rumptemp och suppar i knappt ett halv år. han skrek ju så man trodde grannarna skulle knacka på (närmaste grannen 20m bort) då köpte vi en örontemp.

den visar lite lägre och mindre precist än rumptempen och kan vara riktigt krångligt att ta på lillkillen då han har så små hörselgångar. men han vet att pipmaskinen inte är farlig och tar gärna lite pip i örat helt i onödan. även han har nu passerat viktgränsen och får ta mundsönderfallande. och alla problem med supp, snuskflytande och piller är borta. lite snabb tuttifruttismak i munnen och vatten att skölja ner det med.

jag rekomenderar örontampen starkt, men vill du en en exakt då gäller rumptempen.

(och suppar vid kräkningar)

2013-02-06
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 15 månader

Läste ett test på testfakta om pann- och napptermometrar, de rekommenderades väl inte direkt, men 2 panntermometrar fick full pott, men tydligen så är det svårt då huden kan ha en helt annan temp än kärntemp och att det kan skilja så otroligt mycket på samma person. Napptermometrarna var väl inga höjdare vad jag förstod.

Just muntermometer känne rjag att hon itne riktigt skulle klara av, annars har vi ju en sån med (Therumo) men har svårt att se att hon skulle klara av att hålla den under tungan med stängd mun i några minuter... Sen är hon så snorig just nu så hon skulle nog ha svårt att andas bara genom näsan....

2013-02-06
Yrwen
Yrwen

Vet att rumpan är bäst, den visar rätt direkt. Vi tar väldigt sällan tempen på henne då hon extremt sällan har feber, nu är hon dunderförkyld och haft feber flera dagar (verkar dock ha släppt nu) och hon sriker som en stucken gris bara vid ordet tempen...

2013-02-06
Yrwen
Yrwen

*

2013-02-06
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...