App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Första bebisen

Detta är min första bebis och känslorna är blandade. Jag är överlycklig och kan inte sluta le när jag ser ultraljudsbilden men sen är det en otrolig skrämmande känsla ! Det är många frågor som snurrar i huvudet.. Vad är det för något där inne ? En liten han eller en liten hon? Kommer jag bli en bra mamma? Osv osv osv. Dom klassiska frågorna. Men bortom alla frågor och funderingar så är jag/vi så otroligt förväntansfulla !

2013-02-05
Nappol89
Nappol89

kattli: Jag har mått bra alla veckor hittills, inte kräkts eller ngt sånt. Det är ju olika från person till person, så jag har väl haft "tur" när det gäller illamåendet. hur har din varit ? något besvär ?

2013-02-06
Nappol89
Nappol89

Appen vill inte som jag, den skickar inte det jag skriver.. Hmm

2013-02-05
Nappol89
Nappol89

Men Gud ! Okey vad skönt att du är frisk ! Det kanske är lika bra att kolla bara för att trippel :-)

2013-02-05
Nappol89
Nappol89

Det är en vanlig känsla när man väntar första, man tappar kontrollen och står dör inför något helt nytt som kommer ske och man kan ju inte ändra sig. Även om man inte vill ändra sig, kan känslan av att vara fast komma ibland. Vi tog inte reda på könet på första men vi tog reda på könet på andra. Skillnaden var bara positiv! Vid förlossningen spelar det ingen roll att man vet vad det är man vill ju träffa sitt barn och se hur hem ser ut, den förväntan minskar inte bara för att man vet. Däremot tyckte jag det var jobbigt att inte veta under första graviditeten, det blev så mkt gissande hit och dit. Med andra blev det mer personligt när vi visste. Lycka till ni står inför något stort och fullkomligt underbart!

2013-02-05
emcb
emcb

Tillväxtultraljud, det låter som att det ska vara något som inte är så bra? Eller är det bara vanlig rutin? Jag bor en bit utanför Kalmar, du då? Kanske är olika från ställe till ställe. Men du/ni vet vilket kön eller ?

2013-02-05
Nappol89
Nappol89

kattli: Nu är jag lite ny i alla dessa förkortningar haha vad står tul för? När vi va på det första ul så frågade barnmorskan om vi ville komma igen och se när bebisen liknar mer en bebis. Så det är bara för ren nyfikenhet vi ska kolla igen, och kanske då få se eventuellt kön :)

2013-02-05
Nappol89
Nappol89

Kattli: Okey, hur långt är du gången? Vi hinner nog som sagt ändra oss ett par gånger innan andra UL. Jag har med tänkt på just det med kläderna, det känns lite som att det endast är antingen eller. Inget neutralt som du sa. Det va faktiskt ett bra tips på att ge det lilla extra när det väl är dags! Nu blev jag ju ännu mer fundersam på om jag vill veta eller inte haha ! Spännande !!

2013-02-05
Nappol89
Nappol89

Idussen, Jag är i vecka 16. Har inte fått ngn direkt mage än, men det ser ut som att man har ätit för mycket godis haha. Ska på UL den 27/2 och se hur den lille mår och eventuellt se könet. Spännande ! Men sen, vill man veta? eller ska det komma som en överraskning? Där kommer all planering in i det hela som Louise908 pratar om, Man kanske vill planera inför det olika könet, kläder osv. Det blir lättare att "anpassa" sig. Men det är långt kvar till UL så vi hinner säkert ändra oss til och från tusen gånger om könet ska vetas eller inte. hur gjorde/vill ni göra ? Veta eller inte? Tror som Kattli, vi kommer nog bli awesome mammor !

2013-02-05
Nappol89
Nappol89

Jag är också själv mycket fundersam över saker och ting och vill kunna planera inför framtiden. Men min sambo har lärt mig att sluta tänka och planera och låta allt komma av sig själv. Bebisen kommer komma ut förr eller senare. Man är inte fullärd mamma direkt utan man lär på resans gång hela tiden. Han har lärt mig att ta en dag i taget och lösa saker och ting efter hand. Svårt för en planerare men det är en härlig känsla att släppa och ta tag i saker när de väl dyker upp :)

2013-02-05
Louise908
Louise908
Bebis på 10 månader

Känner igen mig! Min första bebis oxå jag är inte orolig för förlossningen utan hur livet kommer att bli och om jag blir en bra mamma alla verkar ju vara proffs redan efter några veckor kommer jag att bli det med? Men härligt att uppleva allt gör första gången pluset, UL, sparkarna, hjärtljuden och växande magen. Jag är i v33+0 idag hur långt har du gått?

2013-02-05
Idussen
Idussen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...