App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Silverfiskar!!!

Vi har silverfiskar! Och det värsta och konstiga är att vi har dem inte i nått våtutrymme, utan i sovrummen! Blääää!! Hur får man bort dom??

2013-02-04
Iffe
Iffe

Aha okej :)

2013-02-04
Iffe
Iffe

Ja det är en vanlig missuppfattning eftersom man oftast hittar dem i badrummet men det har alltså inte med fukten att göra utan tillgången på mat. :-)

2013-02-04
emcb
emcb

Är det så emcb? Trodde dom mest levde i fuktiga utrymmen. Så då är det inte så konstigt att dom är i sovrummen då!

Får kontakta anticimex ;)

2013-02-04
Iffe
Iffe

Vi har också silverfiskar. De dör inte efter några dagar kan jag säga. De kan gå i dvala i flera år om det tex inte finns mat. De lever på människors hudavlagringar och är inte beroende av fukt. Anledningen att de ofta finns i badrum är att det finns mkt mat där tex kring dusch avloppen. Undvik textilier på golvet, de trivs i dem och där lagras även mat åt dem. De gillar heller inte ljus så de kommer fram på kvällen/natten. De är otroligt svåra att bli av med helt. De jag ser dödar jag med en pappers tuss. Jag torkar klinkets golvet med clorin vilket de inte gillar. Finns även fällor, ring Antisimex. Har man småbarn vill man kanske inte spraya gifter här och där...

2013-02-04
emcb
emcb

Tack alla :)

2013-02-04
Iffe
Iffe

Ring Anticimex, de är hur bra som helst och kan även ge information om vad silverfiskar är och kan kolla upp varför ni har dem. Silverfiskar sprids utav människor eller genom kartonger och de dör inom några dagar, nån vecka om det inte finns fukt och lever de längre är det troligtvis fuktskada. Bor ni i hyreslägenhet så kostar det inget men bor ni i hus så kostar det tyvärr men då kan ni förebygga att det kanske blir större fuktskador om det är därför de kommit.

2013-02-04
Tebbo
Tebbo

På välsorterade mataffärer finns Radar. Det finns för just silverfiskar, fungerar klockrent.

2013-02-04
misspurple
misspurple
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...