App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur gör man?

Mobilinlägg. Risk för långt inlägg. Första bäsen här är i v.16 och vet inte hur man gör med det rent administrativa. Är 22år. Försökte prata med chefen och f-kassan som bara sucka o nonchalera mig. Är fastanställd som sjuksköterska på en mkt fysiskt tung avdelning. Går 80% just nu. Min sambo/flickvän är arbetslös. Beräknat bf 18/7. Inte haft rul ännu. Men omkring där. Enligt bm kan ja ansöka om havandeskapspenning från mitten av maj. Min chef vill att jag lägger in min sommarsemester nu, (4v betald) hon föreslog v.25-28 så kunde jag ta mamma ledigt sen runt 10/7. Tror själv att jag inte kommer kunna jobba längre än till maj då jag har foglossning som heter duga nu. Men vill försöka så långt det går givetvis. Nu frågan! Min sambo tycker att jag ska lägga semester hela maj och sen ta havandeskapspenning tills bf. Och jag vet inte, sitter inte i någon stabil ekonomi så vill försöka tjäna på det så gått det går. Är inte 100% att man blir beviljad hp heller men bm trodde det då det är som sagt väääldig fysisk tung avdelning.. Min plan är att vara mamma ledig max i 6-7mån då jag inte känner att jag har råd att vara hemma mer om inte min sambo får ett jobb snart. Hon söker febrilt, har bra utbildning men inga jobb i vår stad eller närliggande. Så går även halft i tanken att vi måste flytta så hon får jobb. Som syrra finns det jobb överallt så jag har ju alltid jobb i princip. Men återigen, hur gör man med föräldraledighet? Vad får man ut av att vara mammaledig och hur tjänar jag på min semester från jobbet? Jobba tills det inte går, begära ut den i pengar helt? Dra nytta av att gå hemma en extra månad betalt? Någon som vet vem man ska prata med om ni här ute inte riktigt vet? Kan facket hjälpa en?

2013-02-03
loveisjustyou
loveisjustyou
Gravid i vecka 13

Havandeskaps penningen går ut 11 dagar innan bf!

2013-02-03
Liisa89
Liisa89

lågnivådagarna använder man för att få ut mer ledighet eller för att få ut de tusenlappar som dessa dagar faktiskt ger...

de ger 180 kr per dag fast jag tror att det ska höjas till 225 eller liknande.

225 kr ggr 90 dagar = över 20 000 kr , det ger försäkringskassan bort (så det är bara dumt att inte ta ut dessa!!!) man kan ta ut dem tex över helgen om man arbetar heltid (Ja, det är OK) eller tex ta ut 6 högnivådagar + 1 lågnivådag per vecka.

Jag vet inget lättare sätt att tjäna över 20 000 kr... eller över 16 000 kr om de inte höjer....

2013-02-03
solskensmamman
solskensmamman

Vad är sgidagar?

2013-02-03
loveisjustyou
loveisjustyou

Jo min sambo tyckte jag kunde spara semester till efter jag vart mamma ledig exempelvis och få en extra månad då. Alternativt spara tills senare ändå. Ska ringa dem igen på f-kassan och hoppas en trevligare person svarar. Är en ren djungel det här..

2013-02-03
loveisjustyou
loveisjustyou

Du tjänar in nya semesterdagar de första månaderna man är FL.

2013-02-03
solskensmamman
solskensmamman

Spara semestern till bebis är född, du vet ju inte vad som händer före! Tex havandeskapspenning eller sjukskrivning.

2013-02-03
solskensmamman
solskensmamman

När jag väntade min första så hade inte jag heller någon koll, var då 20. Jag ringde till fk och bokade in ett möte med dom. Det kom en tjej till närmsta kontor och så gick hon igenom allting steg för steg hur jag skulle gå tillväga. Kan du inte försöka fixa ett sådant möte? Någon måste ju kunna lyssna o förklara allting för dej.

2013-02-03
Krabaten89
Krabaten89
Barn på 1 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...