App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Smakportioner?

Är lite nyfiken på när ni började med smakportioner till era små? Och vad började ni med? Hur mycket osv? :)

2013-02-03
jessicamalin
jessicamalin

Jag har tänkt börja med smaksensationer när min don son är 4 månader, de tipsar BVC om. Man tar ett kryddmått från sin egna mat på en sked eller på sitt finger och sen ger till sitt barn. Barn ska inte äta mat med salt i de första året men när man ger en liten smaksensation så gör det inget om det är saltat eftersom det är så pass lite sa de på BVC. De nya rekommendationerna är ju att man ska vänta med smakportioner tills de är 6 månader men de gör man ju självklart som man vill, jag tänktes börja lite smått med de vid 5månader.

2013-02-09
Gabriiellla
Gabriiellla

Stora börjae veckan före hon blev 4 månader, med gröt och sedan ökade vi snabbt med alla slags rot/grönsaker och vid 6 månader åt hon bara mat.

Lillan började vi med när hon var 4 månader och hon har smakat potatis, gröt och katrinplommon och hittills har det gått jättebra. Hon är ungeäfr 4,5 månad.

2013-02-04
Yrwen
Yrwen

4 månader! Hon fick 2 is tärningar! Gjorde potatis/morot, morot/palsternacka , palsternacka/morot/potatis och päronpure. Lite banan med.

2013-02-04
babybo
babybo

Okej, tack för era svar! Men jag hörde att bebisar inte ska äta mat med salt i? Stämmer det?

2013-02-04
jessicamalin
jessicamalin

Vad är de för skillnad på smakisar och smakportioner?? :o

2013-02-03
jessicamalin
jessicamalin

Bi började vid 4 mån.. Började med grönsaker o gröt.. Sist fruktpuree.. Min unge älska mat från första stund.. Så runt 5 mån åt hon en portion mat :)

2013-02-03
Linz
Linz
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...