App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Har ni bälte på bussen?

Helt ärligt så åker jag buss sällan å har inte ens tänkt att det finns men nu när jag börjat åka varje måndag å tisdag har jag lagt märket till bältena å faktiskt påmint mej själv om att använda dem. Men jag e nog enda på bussen varje gång. Min man skulle åka buss med sonen å jag sa till honom att tänk nu på bältet för jag vill inte att grabben ska missa bälte !!! Va?!?! finns det bälte på bussen utbrister min man.. =-O Olyckan där.många unga fick köras till sjukhus visade på att två elever hade bälte! Hur gör ni? Det e lag på bälte men används dom?? Å ni som har barn dom åker skolbuss påminner ni om bälte??

2013-02-01
osisen
osisen

På lokalbussarna finns inga bälten. Innan jag fick barn åkte jag ganska ofta buss till Stenungsund och Orust, och då använde jag bälte. Men även jag var typ den enda som gjorde det, man kände sig ju lite töntig nästan (även fast det jag inte behövde känna så).

2013-02-02
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Självklart för mig att använda bälte! Ännu mer självklart att barnen ska göra det! Sedan finns det ju inte i alla bussar än, tyvärr!

2013-02-01
emcb
emcb

om det finns använder jag dem.

2013-02-01
mickelina81
mickelina81

fast ja har ju åkt buss med båda mina barn som bebisar .. med stora hade ja inget val eftersom ja inte hade körkort å med dottern har ja nog bara åkt tåg iofs än . men jaja.. buss blir det ju kanske nån gång innan hon e fyra iaf..

2013-02-01
osisen
osisen

har inte åkt buss på typ 8 år, och då använde jag inte men då fanns det sällan bälte i bussarna. Däremot så nekade jag buss till dagskryssningen då stora skulle med och var då 8-9 månader nånting och i min värld otänkbart att åka utan bakåtvänd stol och det släpar jag inte med på en kryssning!! Sedan åkte vi i försomras men lät bli bussen av samma anledning, hon var då strax under 2 år.

2013-02-01
Yrwen
Yrwen

Vi hade en stor bussolycka med två inblandade bussar här jag bor. Det visade sig att dom få som hade bälte klarade sig fint med lindriga skador, några som inte hade det omkom och andra fick svåra skador. Mycket tragiskt.

Så ja! Jag använder alltid bälte i bussen och jag skulle inte låta mitt barn åka utan.

Det är en gratis och enkel livförsäkring!

2013-02-01
Knubbis
Knubbis

kör ju jämt bil men nej använder inte bälte i buss om jag åker ngn gång..

2013-02-01
jenccy
jenccy

?

2013-02-01
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...