App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Snokande föräldrar?!

Jag hade en diskussion med min mamma idag om man får snoka eller inte snoka igenom barnet sms/dagbok eller gå igenom ens rum! Jag tänkte bara höra med er andra vad ni tycker? Är det okej som förälder att gå igenom till en viss del? I vilka situationer? Till vilken ålder? Vad tycker ni?

2013-02-01
FriidaN
FriidaN

Jag har skrivit allt från himmel och jord i min dagbok! Har haft den sen 2005 och har den fortfarande kvar, men jag har skrivit mest om den svåra tiden och även dom lyckligaste stunderna! Så jag har sidor kvar och jag skulle kunna skriva i den än idag! Men jag tycker att det är fel att kolla i en dagbok om man inte har fått lov! :)

2013-02-01
FriidaN
FriidaN

ja dagbok e väldigt känsligt.. sms å dator osv är en sak men just dagboken, då får det vara riktigt illa om ajg skulle gå in å läsa där. 

jag skrev åxå väldigt mycket när jag var yngre å mådde dåligt och jag tror att min mamma skulle få en ganska stor chock om hon visste vissa saker.. :O 

jag är än i dag oerhört rädd att nån ska hitta dem och läsa dem, jag vet inte om jag har dem eller om de ligger hos mamma å pappa eller om jag skickat dom på tippen men usch det skulle kännas fruktansvärt om någon läste dem! det finns saker i dem jag aldrig berättat för någon.

2013-02-01
osisen
osisen

Okej, jag tycker också som ni, men jag tycker även att dagboken är så privat att det inte är okej att kolla, om inte barnet mår så dåligt att den försöker skada sig själv, och den vägrar säga vad som är fel så skulle jag nog ha kollat men skulle känna att jag gjorde något fel. För jag har själv en dagbok och skulle min mamma ha kollat igenom den när jag var yngre så hade jag blivit tokig!

2013-02-01
FriidaN
FriidaN

Håller med hurricane om att man måste ha koll på vad de gör på internet. Och med dagens telefoner kommer de ju åt internet där också, så ja jag kommer nog ha koll både på datorn och på deras telefoner.
Och även om mina barn kanske inte verkar må dåligt kan de ju faktiskt vara de som utsätter andra för mobbning via tex sms m.m. Jag tror att det är nyttigt att ha viss koll med tanke på alla sätt det finns att kommunicera och hamna i trubbel idag!

Men gränser är ju hårfin!

2013-02-01
emcb
emcb

instämmer med övriga. Men först får man försöka prata med barnet och få honom/henne att öppna sig av egen vilja. Barn har också rättigheter och rätt till ett privatliv.

2013-02-01
zmiley
zmiley
Bebis på 13 månader

Jag anser att jag har rätt som förälder och förmyndare att kolla igenom barnets saker om jag misstänker att barnet inte mår bra, håller på med något olagligt, umgås med fel sorts människor, håller på med droger. Men det efter att jag försökt nå fram till barnet men inte lyckats! Barnens välmående är mitt ansvar!

2013-02-01
emcb
emcb

beror på.. hade jag trott att barnet höll på med.något jävligt dumt hade ja snokat!! eller om jag märkt att barnet mår oerhört dåligt å jag inte når fram. å det måste va ett så solklart fall så man vet att man kommer hitta något.
men annars så NEJ!

2013-02-01
osisen
osisen

Nej, jag tycker itne att det är okej. Kan gå med på att det är mer okej om man misstänker att barnet håller på dumheter (knark, brott och liknande).

2013-02-01
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...