App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Varför blir vi unga mammor sedda som oansvariga föräldrar?

Jag har en son på 1 1/2 år och jag är 20 år. När jag är iväg på aktiviteter med min son då kollar äldre jätte konstigt på mig och frågar en massa och säger - du är väl lite ung för att redan ha barn?. Men nej det vill jag att alla ska tänka på att det är upp till var och en om man vill vara ung eller äldre mamma/pappa. Jag har fått jätte många kommentarer som - varför levde du inte livet först. mitt liv är med min son och jag skulle inte kunna se nått annat liv utan honom. Jag är inte mindre bra mamma bara för att jag är ung. Jag ser en massa fördelar med att vara ung. Man är kanske lite " omogen" som ung men när man vet och får reda på att nu snart ska ja bli mamma då blir man " mogen ". Så tänk på att aldrig ta åt er oavsett vad någon kommenterar så är vi alla bra mammor/pappor gammal som ung! Men är det någon som kan svara på varför det är så här ?

2013-01-31
mickan92
mickan92

Förstår inte varför vissa tror att man bara faller ihop och blir helt orkeslös när man passerat x antal år - 30-35?

Min pappa fick mig "sent" då enligt denna syn, jag är första av tre och han var 31 när jag kom till världen. Och han har själv sagt att man märker inte på sig själv att man blir äldre - man märker det på sina barn - plötsligt ska de ta studenten, flytta hemifrån, träffa en partner och få egna barn.

Energi och ork har inte med åldern att göra - visst att en del krämpor är åldersrelaterade, men de kommer ju mycket senare än då man passerar 30-35. Mina föräldrar är jätteaktiva med vår dotter när de är här. Samma med makens morfar. Och min man som inte ens är fyllda trettio, utreds just nu för reumatisk sjukdom...

Jag befinner mig väl "mitt i" - fick första barnet då jag var 25. Och jag upplever personligen att det är mer fördomar mot de som av en eller annan anledning får barn senare i livet. Och den naiva inställningen att det bara är att skaffa barn när man vill är klart överrepresenterad bland den yngre generationen (enligt min upplevelse). Alla kan faktiskt inte få barn när de vill - och även de som väljer att försöka först senare förtjänar respekt för sitt val.

2013-06-26
ChildofJune
ChildofJune

Tycker det är fint me unga mammor! Samtidigt som jag kan förstå varför vissa väntar till efter 30.

2013-06-26
Puffla
Puffla

skit i vad de äldre tycker. jag e 21 o blir 22 när min bebis kommer. har dok velat ha barn i 2 år redan o jag känner mig redo. som andra säger det spelar ingen roll om man e 20 elr 35 man kan vara omogen när man e 30 oxå. beror helt på hur man själv känner.

2013-06-26
ecstasy92
ecstasy92
Barn på 3 år och 9 månader

Det är ju bara sjukt att människor inte tänker steget längre. Sen är det ju faktiskt så att första barnet är första barnet för ALLA, oavsett om du är 20 eller 35. Ingen har erfarenhet att ta hand om ett barn, ett barn som du kommer vara fast vid resten av ditt liv. Förvisso kan den äldre ha mer erfarenhet när det kommer till andra saker, men det betyder inte dom yngre är sämre föräldrar.

Jag själv är 22 och ska ha barn i november, blir 23 i januari. Har alltid velat ha barn tidigt och har alltid känt att jag kommer vara mogen för det. Så det är bara stå på sig och skita i vad andra säger. Lita på dig själv, du vet vad som är bäst för ditt barn. Oavsett ålder :)

2013-06-26
Lisaabrannstrom
Lisaabrannstrom

Jag är 19 och har en son på 4 månader, får också mötas av en hel del blickar och kommentarer, himla tråkigt! Kanske är för att de själva var omogna i den åldern och inte skulle kunna ta hand om ett barn. Förstår inte hur man kan tycka att livet "tar slut" och "man hinner inte uppleva något". Mitt liv började iallafall när jag fick min lille kille :) Tråkigt att folk alltid ska ha åsikter om allt..

2013-06-26
Simbombo
Simbombo

för= dör

2013-02-08
emcb
emcb

GISN: nu är ju du fördomsfull åt andra hållet och dessutom får du dig själv att framstå som omogen som tror att man inte har någon ork vid 35-40, tror du att man för vid 50 eller? Jag är 32 och jag leker ALLTID med mina barn på lekplatsen och åker pulka tillsammans med dem. Öppna ögonen, man är lika pigg och lämplig förälder vid 20 som vid 30+!

2013-02-08
emcb
emcb

GISN!! jag är 37 år och skall ha mitt 6 barn, ja skulle redan haft, kan tala om för dig att jag var 24 med nr ett, och tänk vet du vad, jag har ork, energi tålamod och allt annat detta trots att jag uppenbarligen är en tant. Dessutom har jag en make, fast jobb och mkt god ekonomi. Reste gjorde jag massor innan och efter barnen, har varit i väldigt många länder.Tänk att vi gamla kärringar oxå kan :)

2013-02-08
jenccy
jenccy

Jag har alltid velat vara en ung mamma. Allra senast vara 28 år när jag skulle få mitt först. Men idag kan jag vara lycklig över styckat faktiskt inte blev mamma vid 25 eftersom efter nästan 8år med min förra partner tog det slut. Nu väntar jag mitt första barn och jag hinner fylla 31 innan barnet kommer. Men lika lycklig är jag för det. Idag bryr jag mig inte om att jag har fyllt 30. Jag tycker att unga mödrar eller egentligen alla mödrar med flera barn gör ett sjukt grymt jobb. Jag kan titta på dom i förundran och inte i förakt.

2013-02-02
Nelliejonsson
Nelliejonsson

Jag blev mamma vid 19. Fick också blickar. Men oftast bra kommentarer :-)
Jag ville se ut som en mamma, inte som en storasyster. Det kommer jag ihåg, haha.
Nu e jag 27 o e gravid med 4:an :-)

2013-02-02
Mammys
Mammys
Barn på 1 år och 7 månader

Jag var 22 då jag blev mamma för första gången, ser nog yngre ut än vad jag är också, fick nr 2 då jag var 24 och får ofta blickar när jag går med min dubbelvagn...många som varit glada och possitiva också, o sagt "Oj har du redan hunnit med 2" då har jag bara lett! 

Sen har man fått andra mindre trevliga blickar också, men det gör mig inte ett skit... jag känner mig lyckligt lottad att jag har mina barn nu i livet då jag orkar och har energi. Väntar tredje nu också =)

2013-02-01
SandyMarie
SandyMarie

Tråkigt att det ska behöva vara sådär... Jag var 22 år när jag blev mamma för första ggn, har aldrig fått nån kommentar. Blickar däremot! Ser ung ut, så många vänder sig om nu när jag går med en syskonvagn med tre barn i samt höggravid... ser väl ut som 22-23 än, enligt alla andra förutom mig själv... (är 28 år)

Man måste nog bli stark och självsäker inom sig själv, det lyser igenom och det tar bort de flesta blickar...

Finns såå många unga föräldrar som är såå mycket duktigare än äldre, och vice versa. Har enligt mig inte med åldern att göra.

Sträck på dig! Och var stolt! Skit i alla det andra :)

2013-02-01
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

alltså det finns ju fördomar om allt, det e svårt att komma ifrån.
Sen kan jag ärligt säga att när man ibland diskuterar med unga så hör man just det att de är unga. Sen.säger jag inte att man e sämre förälder för det absolut inte men det är ett helt annat tänk.. jag var säkert precis likadan men det har jag ju förträngt nu såklart ;-)
nä men helt ärligt om ja ska gå efter diskussioner här inne bara så kan jag ibland tänka vänta du 5-6år så ska du se att du tänker annorlunda.. å då e ja bara 28 än! Då känner man sej lastgammal!
Sen kan jag även tänka om de äldre att herrejösses om ja blir sådär när ja blir 35+ skjut mej snälla ;-)
Min bästa tid e nu helt enkelt.. förstår du va ja menar, om fem år e min bästa tid då :-)
nä det e tråkigt med fördomar men hela samhället e sprängfyllt av dem. Jag tror man gör bäst i att ignorera och sköta sig själv man vet ju själv om man gör ett bra.jobb eller ej.
å många tycker säkert du förlorar massa på att skaffa barn tidigt men då tänker jag: e det nåt fel att tycka det.. egentligen?! Jag kan liksom förstå tanken även om jag inte tycker så..
jag hade kanske känt annorlunda om ja va förstföderska vid 30+.

2013-02-01
osisen
osisen

Är ju konstigt att det alltid ska finnas människor med stora trutar som bara häver ur sig en massa skit! Tyvärr har det här med graviditet och barn blivit en trend hos en del.. Eller vad jag ska kalla det, i alla fall i våran stad. Väldigt många, unga som skaffar barn som om de vore en leksak som man bara kan slänga bort när det inte passar eller när man är sugen på o festa igen.. Tror lite att vi andra unga mammor hamnar i den kategorin också, förbannat tråkigt men sant.. Här dras alla över samma kant, tyvärr!

2013-02-01
jessicamalin
jessicamalin

Hade jag vetat hur lyckligt och underbart det är att bli mamma så hade jag defenitivt försökt bli det tidigare. Så länge som det inte hindrar dig från att göra en karriär (för face it, man ska inte förlita sig på att en partner finns där hela livet) så ser jag inte varför det skulle vara fel att bli mamma vid 20.
Femtiotalisterna var oftast inte mycket äldre själva.

2013-02-01
Lilla_Buu
Lilla_Buu
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...