App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nån som har husvagn?

vi funderar på att köpa en iår och ställa upp på säsongsplats. 40 min bilväg hemifrån. Dels för att det inte ser ut att bli någon husflytt på ett tag med tanke på vår ekonomi och dels för att vi känner några st som har plats på den campingen vi ska stå med. Så, om någon har tips på i princip allt får ni gärna bomba på, vi har som sagt inte ens köpt någon vagn än så tips på det mesta! Toalett är inte viktigt dock, det och dusch finns i en egen lite byggnad på varje plats!

2013-01-30
Betty86
Betty86

Ja, och vi kommer ha med min pappa när vi tittar på vagn. Vi hade vagn när vi var mindre så han vet ungefär vart vi ska titta, kommer ju dessutom ha med egen fuktmätare. Pratade med en lite husvagnsexpert och han sa att det viktigaste var att den var fukt och mögelfri samt att gasen är testad nyligen. Betvivlar starkt att vi kommer flytta på oss i sommar när vi har en nyfödd, det är faktiskt mest pga av det som vi vill ställa oss på säsongscamping, för att slippa dra runt på familj och allt. Så kan sambon pendla till jobbet under några veckor med utan att det stör plånboken för mycket.

2013-01-31
Betty86
Betty86

Jag litar ju till stor del på alla andra säsongscampare som bor där och vi har som sagt vänner där som självklart kommer hjälpa till om vi inte är där! Kyl i förtältet kommer bara vara igång under de längre perioderna vi är där, vi kommer inte köpa någon ny för flera tusen utan går det sönder så gör det! Verkar inte vara någon direkt van säsongscampare som svarat eftersom det är till stor del såhär det fungerar när man står en säsong. Husvagn känner vi även många som har köpt för en billigare peng än vad vi tänkt lägga och de har vart i jättebra skick. Vi behöver inte ha allting top notch eller det senaste!

2013-01-31
Betty86
Betty86

Man kan visst få en bra vagn för 50-60000, jag köpte en vagn från början av 90-talet och betalade under 40000 och det är absolut inget fel på min vagn, men man får såklart vara extra noggrann och gå igenom vagnen ordentligt innan man köper den för många vagnar är i dåligt skick, jag letade runt ett bra tag innan jag hittade en som jag tyckte var i tillräckligt bra skick men det finns iaf en och annan gammal och bra vagn kvar därute ;-)

Att ha kyl/frys och spis i förtältet är vanligt bland säsongscampare (hur bra det är ur elsäkerhetssynpunkt är dock jag tveksam till), men om man vill ha det på detta vis är ett tips att införskaffa en sådan där liten spis som man ställer på en bänk, går att få tag på för under 1000-lappen på t ex Rusta. Har man elsaker ute i förtältet får man nog räkna med att åka en och annan extra vända för att se till tältet om det är extra blåsigt och så självklart förankra med stormfästen redan från början vilket man iofs bör göra ändå :-) Kanske behöver man impregnera tältet också om det är begagnat så det inte regnar in...

2013-01-31
Känguru
Känguru

Det låter som en väldigt dålig ide att ha kyl och spis i förtältet. Förtält kan du aldrig låsa, det är ju i regel blixtlås som stänger de... Dessutom står de faktiskt ute, regnar det mycket och/eller länge så regnar det igenom och då regnar det ju rätt in och tvivlar på att det finns spis och kyl som klarar regn.

50-60 000 för man inte m,ycket husvagn för, inte i ett bra skick, visst det i den prisklassen och billigare, från tidigt 90-tal, halvruttna...

2013-01-31
Yrwen
Yrwen

På den här campingen har alla platser egen toalett och dusch i på "tomten" så att säga, så ingen annan kommer springa förbi och gå på toa utan det r vår alldeles egna :)

Vi hade hoppats på att hitta en begagnad till ett BILLIGT pris, alltså 50-60.000 max! Helst med dubbelsäng bak som kan vara uppbäddad jämt och en soffgrupp fram. Vi kommer köpa kyl och ugn med spis att stlla i förtältet så själva innemiljön i husvagnen är inte så viktig förutom att den är hel oc fräsch. Om ni är med på hur jag menar.

Vinteruppställning har vi löst en en kompis lagerlokal för en billi peng.

2013-01-30
Betty86
Betty86

Det är ju skillnad på husvagn och villavagn, exakt vad vet jag inte för jag är inte så insatt men tror att villavagn är mer anpassad för barnfamiljer.

Jag skulle rekommenderar en relativt ny vagn, det är oerhört stor skillnad i bekvämnlighet tyvärr också i pris...

Tänk även på det där med bil, vikt och allt det där.. Tex vår bil som vi har för att köra barnen i får maken knappt dra den minsta kärran med, definitvt inte husvagnen vi har tillgång till, däremot får jag som har e-kort köra husvagnen...

Är det sommaruppställning ni tänker på, hur gör ni då på vintern? Och vad gäller toaletten så kanske ni bör tänka tanken att iaf kunna kissa i vagnen, vad gör ni när barnet slutat med blöja men inte klarar att hålla sig ända till toaletten, för iaf jag har ingen lust att husvagnen stå precis bredvid toaletterna...

2013-01-30
Yrwen
Yrwen

Jag har husvagn, men vi har aldrig säsongscampat med den, är alldeles för rastlösa för det. Jag köpte en begagnad eftersom jag inte visste om jag skulle gilla husvagnslivet, sedan var det viktigt för mig att den var nybesiktigad och i bra skick, fick med förtält och markis och förtältet har vi inte använt alls och markisen används nästan jämt fast säsongscampar man blir det nog tvärtom :-) Jag ville inte har för stor vagn av många praktiska skäl, sedan tycker jag det räcker att det finns sovplatser för alla, sitter och äter gör vi ändå utomhus och har man förtält äter man där, vid extremt dåligt väder har det hänt att vi bäddat upp och ätit inne i vagnen men det har hänt tror jag en eller två ggr på de fyra-fem år vi haft vagnen... fungerande kyl är viktigt, använd luktsinnet också om du köper begagnat så det inte är konstiga lukter av fukt för då är nog inte skicket som det ska... Jag tittade på ett antal vagnar innan jag bestämde mig, ett tips kan vara att åka till husvagnsaffärer och titta runt och bilda sig en första uppfattning så vet man lättare vad man vill ha sedan när man väl hittar det, det är mycket billigare att köpa privat som jag gjorde men att rekognoscera hos de stora husvagnsfirmorna gav mycket bra info :-D En viktig sak är att köpa en vagn som är godkänd att dra för den bilen man kommer använda och att vanligt körkort för bil räcker om man nu inte har lastbilskort, det misstaget gjorde min bror med sin första vagn så pappa som har lite alla möjliga kort fick dra vagnen åt min bror när de skulle iväg och campa vilket var lite onödigt bökigt haha ;-)

Lycka till!

2013-01-30
Känguru
Känguru

ja å som norrlännning skrev hade jag velat ha åtminstone större delen av avdelningen bäddad för ja e på tok för lat för.å bädda upp å ner..

2013-01-30
osisen
osisen

oh.. vi hade en när ja va liten.. kul första året sen hatade ja det..
jag e verkligen ingen campingmänniska så jag hade nog blivit tokig men när du skriver att ni ska ställa upp den å att ni känner folk som har på samma ställe så tror jag baskemej att tom JAG hade kunnat gilla det :-)
Vet inte alls va man får ge för en husvagn men ska man ha lite modernare så e det nog ganska mycket pengar.. fast det beror ju åxå på vad man anser e mycket pengar.
man får tänka på vad den väger å om man har en bil som klarar det.. men ni kanske har e kort åxå förstås :-) då hänger det ju mer på bilen..
det jag hade varit noga med hade varit att toan är bra jag har toafobi å hatar å gå på toa på andra ställen. sen e ja fjantigt rädd för gasol så ja hade ju haft elspis å sånt..

2013-01-30
osisen
osisen

Mm, men att behöva dra på en morgonrock och gå 1 meter utanför tältet är inte jobbigt. Jag har gjort det förr, fast då var det lite mer spartanskt :)

2013-01-30
Betty86
Betty86

Är det sommaruppställning ni funderar på? Vi har våran vinteruppställning och det är jättemysigt :) men det är nog rätt stor skillnad på vinter och sommar... Fast ett tips ändå är nog att tänk efter ang det där med toaletten en extra gång. Vi gör aldrig "det stora" i vagnen. Skulle kännas lite jobbigt med dom lövtunna väggarna :P men det är väldigt skönt om man vaknar fram på småtimmarna och behöver gå på toa att det finns en och att man inte behöver klä på sig för att gå dit. ;)

2013-01-30
Iffe
Iffe
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...