App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

för snabb förlossnig?

Hej alla mammor jag undrar om någon mer här har haft en ¨för snabb¨förlossning?  för mig tog det endast 20 min från första känningen och en minut från det att dem började göra ont och att jag ringde till förlossningen, sen vart det bara som ett tryck och han flög ut på toaletten, så han liksom inte ens krysta. De var väl skönt med en snabb förlossning men kanske inte så snabb, barnmorskorna sa till mig att den förmodligen skulle gå fort då de bara tog 4h och 17 min med första från första känningen. Det gick bara för fort så känner mig fortfarande lite borta och fattar  inte riktigt att jag faktiakt fått honom, chocken har liksom inte släppt än att han kom hemma på toaletten i raketfart.  så är det någon mer där ute som de gått riktigt fort för som vill dela med sig av sin upplevelse så skulle det vara jätte roligt :)

2013-01-30
Love92
Love92
Bebis på 1 månader

det är faktiskt skönt att höra att fler haft väldigt snabba förlossningar. Klart det är skönt att slippa ligga i flera dagar ;) men ibland önskar jag att jag hade haft eskalerande värkar som de flesta och inte bara extremt ont och sen kommer ett barn inom 30 min som det var med första. andra gick ju så HIMLA fort, trodde inte ens det var möjligt att endast ha onda  värkar i 1-2 minuter :P Mina eftervärkar var nog de närmsta vanliga värkar jag kunde komma :P

2013-03-18
Love92
Love92

Min första tog tre timmar vilket jag tyckte var jätte jobbigt. Det var liksom pang på de super intensiva värkarna och att hinna förstå vad som hände fanns inte. Jag upplevde dödsångest och det var svårt efter att förstå att vi fått barn!

2013-03-10
emcb
emcb

Mitt vatten gick 4 på morgonen.. Värkarna började en timme efter.. Och blev skarpare o skarpare.. Efter ett jäkla ringande runt på olika bb kom ja t slut in kl 10.. O hade då 2-3 min mellan värkarna om in mindre.. Hon va ute 12,37.. Hyfsad snabb förlossning tror ja.. Fast nackdelen va att ja hare ont i bäckenbenet super länge

2013-03-08
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader

ja det är sjukt hur fort det kan gå, speciellt när man inte ens har direkt ont så fattar man ju verkligen ingenting vilket gör att får värsta chocken.

Som sagt var så är det väldigt bra att det inte var första barnet :P

2013-03-08
Love92
Love92

tack :) skönt att man inte är ensam om att de kan gå väldigt mycket fortare än vad man tänkt sig i alla fall.

Som tur är var sambon och hans syster hemma i alla fall, ambulansen kom 5 min efter att han kommit, det var en sjuk upplevelse, att bara ha onda verkar i 1 min känns ju inte som de ska gå men jo då mig händer allt konstigt ;)

de var så att jag ringde min mamma 20 min innan han kom och sa att jag trodde de hade startat sen ringde jag förlossningen direkt när det började göra ondare och de var en min innan han kom.. Sa till henne jag pratade med att de säkert skulle ta 36 timmar bara för att jäklas med mig eftersom första gick fort. Men de sa till mig att åka in så de fick kolla på mig så jag började packa de sista till storebrorsan som vi skulle skjutsa till mormor, men så långt han jag inte, 30 sekunder efter att jag lagt på telefonen med förlossningen känner jag att de trycker lite så går och sätter mig på toa men de släppte så går ut igen för att fortsätta packa är väl ute mellan 20-30 sek innan jag måste springa tillbaka för de kändes verkligen som NU SKITER JAG PÅ MIG¨ så sätter mig på toan igen och ser hur huvudet kommer så tar tag i det och skriker ¨NU KOMMER HAN¨och sambons syster kommer infarandes och då flyger han ut i famnen på henne, Jag förstår inte hur jag inte ens kunde känna att han var påväg ut förens jag såg huvudet och att jag egentligen aldrig hade riktigt ont utan jag tänkte verkligen när jag hade pratat med förlossningen att det minst var 5 timmar kvar för de ¨ska¨ju göra ont.. :P

2013-01-31
Love92
Love92

Jag har erfarenhet av snabba förlossningar men har ändå inte känt att de gått för fort. Andra förlossningen tog mindre än 2 timmar från första känning eller 1,5 timme från att värkarna blev regelbundna.

Trean blev jag igångsatt med och det tog ett par timmar innan kroppen började fatta vad den skulle göra. Jag fick till slut efter att de satt värkstimulerande dropp lite sammandragningar som blev kraftigare och kraftigare men var rätt glesa och jag passade därför på att äta lite mat, den var jag klar med vid 13.40 och strax därefter så smällde det till och värkarna började göra ont och komma tätt. Vid 14.00 gjorde bm en undersökning som visade att jag inte öppnat mig mer än en halv cm mer än mot innan igångsättningen. Var öppen 2 cm och tappen var inte utplånad än och bebis huvud hade inte sjunkit ner än. 2 minuter senare är sonen född.

Fyran tog 1 timme och 15 min från att vattnet gick och jag fick lite sammandragningar, 45 min från att värkarna började bli mer regelbundna men hade inte sonen fastnat på vägen ut så hade han förmodligen kommit 15-20 minuter tidigare för jag krystade i 20 minuter innan han till slut kom ut.  

Jag har ju ändå hunnit ha onda värkar i minst 20 minuter vid alla förlossningar och känt att jag hunnit förbereda mig en del men i ditt fall kan jag tänka mig att även jag hade känt att det hade gått för snabbt.

2013-01-30
vevvis81
vevvis81

Med mitt andra barn satte mina värkar igång vid 10, badade lite tills jag verkligen inte klarade mer, ringde till förlossningen och de sa att jag skulle åka in. Var öppen sju redan, tog en timme på förlossningen sen var bebis ute...Tyckte nästan det gick FÖR snabbt, var helt skakig efter att bebis hade kommit ut pga så intensiva smärtor på så kort tid. Var nästan bättre då det tog lång tid med min första förlossning, då hann man gå runt lite, prata och läsa tidningar o så, fick epidural också med första och den kan jag rekomendera =) Hann inte få mer än lustgas med andra!

2013-01-30
SandyMarie
SandyMarie
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...