App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Syns mellannamnet?

Vi har bestämt att nyfödde sonen ska ha mannens efternamn. Jag funderar på hur det blir om vi tar mitt efternamn som mellannamn. Hur blir det då? Jag gillar inte riktigt dubbelefternamn utan vill att det bara ska vara ett. Om mitt efternamn blir mellannamn, uttalas det som efternamn eller blir det som hans andranamn? Rörigt det blev men hoppas ni fattar :)

2013-01-30
Iffe
Iffe

Okej tack alla! :)

2013-01-31
Iffe
Iffe

Så om jag gör mitt namn till mellannamn så kommer han i praktiken ha två efternamn? Även om det inte räknas som det så ser det ut så? Visste inte att man inte får ha två efternamn längre!

2013-01-31
Iffe
Iffe

Det är just det jag grunnar på... Vi har båda ganska ovanliga efternamn. Men hans efternamn finns det bara fyra som bär så det var inget att diskutera. Mitt är inte riktigt så ovanligt. Jag funderar på hur viktigt det är för mig att han bär mitt namn. Men det får inte bli dubbelnamn... Svårt...

2013-01-30
Iffe
Iffe

Tack för svaren! Det verkar som att det är lite olika med mellannamn om det syna eller inte :-/

2013-01-30
Iffe
Iffe

Min grabb heter mitt namn i mellan namn. Men de används som dubbelnamn. Vid brev eller liknande står där alltid båda

2013-01-30
Eliasens mamma
Eliasens mamma
Gravid i vecka 15

Hans fullständiga namn syns ju i pass och typ på vårdcentralen men hans tilltal eller vad man ska säga är ju tilltalsnamnet och din sambos efternamn! Ditt efternamn blir ju samma som ett annan mellannamn. Ah, mitt blev lika rörigt det märkte jag. Haha, hoppas ni får ordning på't :) min son har ett tilltalsnamn, sambons namn som mellannamn, sambons efternamn som mellannamn och mitt efternamn som efternamn. Det blir en del namn men kärt barn har ju de säger dom! :)

2013-01-30
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...