App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Alla mammor som har spruckit kolla hit...

Hejsan finns det mammor här som har spruckit under sin förlossning, och då menar jag rejält så att hela nr 1 och 2 inte fungerar normalt? Att inte kunna hålla sig m.m. Har ni inte fått rätt vård eller har dom struntat i er helt enkelt? Snälla share your story för jag är skit rädd för min förlossningen....

2013-01-29
zeynom
zeynom
Barn på 3 år och 6 månader

Jag födde för 12 v sedan. Fick en rejäl bristning, den var så djup att man såg gul fettvävnad (Blä!!). Jag kände inget när det brast och jag var sövd när den syddes ihop (opererades akut pga komplikation). Var även väldigt öm och svullen i mellangården samt att jag fick som skrapsår i blygdläpparna. Kunde inte sitta på någon vecka, det kändes som ett krig där nere.. Operationsläkaren sa att jag kan få problem pga min bristning då den fick sys väldigt tight, inget jag vågat ge mig på att testa än.. Som sagt blev jag op pga komplikation så jag vet inte om det förvärrade känslan där nere :o

2013-04-16
minstjarna
minstjarna

Jag födde mitt första barn för ca 3mån sen och jag sprack ca 3cm (tror jag). Vissa säger att man har så ont så man inte känner att man spricker men de gjorde jag, de sved till extra om man säger så. Men de va ingen fara, inget extra blod eller operation. De sydde mig o gjorde ett jätte bra jobb, noga och bra, gjorde ont som fan men, ondare än själva förlossningen för man e så öm, blev ändå bedövad. Gjorde ont ett tag efteråt och så åxå men de kmr de göra iaf. och blev en procedur att gå på toa för istället för att torka me papper skulle jag duscha mellan benen. Men nu har jag inte känt av de på flera veckor, förutom vid sex. Vi har precis börjat ha de igen och då kan de kännas var jag blev sydd. Men har inga problem att tex hålla sig o så.

men både jag och lilla tösen hade bråttom, jag tog i extra vid krystvärkarna för ja tycke inte de hjälpte så bra och tösen kom ut me handen i sitt ansikte, så de va ju ngt mer som skulle ut igenom ngt som bara e gjort för huvudet ;)

2013-04-16
Mamanda
Mamanda

liisa89, gjorde det inte ont efteråt? ?

2013-04-16
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 7 månader

Ifall det hjälper caroline så kände jag inte ens att jag sprack ;) och man får ju bedövning när man ska sys!

2013-04-16
Liisa89
Liisa89

Haha vad dum jag är som sitter och läser dehär när min största förlossningsrädsla är att just spricka, har 11 veckor på mig att bli av med den nu! haha :) men jag är inställd på de värsta, då kan de ju bara bli bättre egentligen.

2013-04-15
Carolineeee
Carolineeee

Kanske ska tillägga att enda gången jag kände att det värkte/gjorde ont konstant var strax innan jag fick morfin, resten av tiden var var det mer som att jag hade svårt att röra mig. Ta det lugnt och lita på barnmorskan är mitt bästa tips:-)

2013-03-31
AnnaA86
AnnaA86

Jag kom ut från operation vid halv tolv på förmiddagen, kl 3 fick jag 2 alvedon och en ipren av barnmorskan på bb, då var jag fortfarande ganska bedövad men kände att det började släppa så jag fick tabletterna i förebyggande syfte. På kvällen började jag känna mig förkyld och fick feber samtidigt som det började göra riktigt ont, en helt underbar barnmorska gav mig en morfinspruta och sen kändes det mycket bättre. Dagen efter fick jag 2 påsar blod och efter det tog jag mig ur sängen och kunde ta en dusch, då gjorde det riktigt ont att gå och det var svårt att ta på sig trosorna efteråt:) På bb finns det en dusch vid toan så att man kan skölja underlivet med vatten samtidigt som man kissar så det gjorde inte ont alls, men det kändes konstigt! Att bajsa var obehagligt i början men gjorde inte ont så länge jag inte vart hård i magen, fick lactulose på bb och köpte en flaska på apoteket som jag använde här hemma oxå, det var kanon! Jag åt alvedon och ipren var sjätte timme hela tiden på bb och den första tiden hemma sen trappade jag långsamt ner vart efter det kändes bättre.

Det tog ett tag innan jag gick ut och gick med hunden men att röra sig inne i huset var inga problem och det jag kommer ihåg bäst är hur mkt bättre det blev för varje dag, det var verkligen skillnad från dag till dag! 2 veckor efter förlossnigen hade jag sutat helt med värktabletter och kände mig så gott som helt återställd. Hoppas att jag inte skrämmer dig, allt det här kändes mycket lättare än vad jag hade trott att det skulle göra:)

2013-03-30
AnnaA86
AnnaA86

Om det gjorde ont hur länge pågick smärtan innan den försvann?

2013-03-30
zeynom
zeynom

Efter att ni sprack kunde ni gå på toa och sånt normalt?? Gjorde det inte ont hela tiden när ni tex gick, satte er och sånt??

2013-03-30
zeynom
zeynom

Jag sprack till grad 3 eller 4 och förlorade en hel del blod, eftersom op. salen var upptagen precis efter förlossningen fick jag vänta till drygt 8 timmar efter att sonen kom ut innan jag blev sydd. Det tog 2 timmar för de att sy fast de hade sagt att det brukar ta 30 min. till 1 timme. Men man läker snabbt, jag började rida och cykla efter 6 veckor, hade kunnat göra det tidigare om jag kontaktat BM tidigare ang ett stygn som inte lossnat av sig självt, Jag blev förlöst med sugklocka och tyckte inte alls att det var speciellt otäckt och jag ser fram emot att få föda igen någon gång:-)

2013-03-29
AnnaA86
AnnaA86

Fistel= hål som inte ska finnas där.

2013-03-29
camtra
camtra

Jag sprack invändigt och fick en fistel mellan tarm och slida. Tyvärr läkte det inte efter första operationen och jag fick op igen och igen.... Det var tufft men jag är väldigt glad och tacksam över att det var jag som gick sönder och att min dotter klarade sig utan större men. Oftast går det ju som det ska så jag tycker inte man ska vara rädd för att genom gå en vaginal förlossning. Hade själv valt vaginal om jag fått för min läkare trotts det som hänt.

2013-03-29
camtra
camtra

Hej. Jag gick i sönder totalt när jag födde min första dotter för snart elva år sedan. Först blev jag sydd av bm men när hon sen kände efter så hade jag gått i sönder längre in och blev då akut op. Även detta gick så småningom upp och resulterade i en fistel gång mellan tarmen och slidan. Jag har efter det op ca 6 ggr. Inget kul precis men idag är jag näst intill helt bekymmers fri och väntar nu mitt tredje barn. Dock blev nr2 förlöst med snitt som även denna kommer bli. Detta är som tur var en väldigt ovanlig komplikation och vad jag vet var jag den 2:e som råkade ut för detta på 40 år.

2013-01-29
camtra
camtra
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...