App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

skänker ni? på tal om senaste diskussionerna..

Det har ju vart på tapeten om era barn ärver skor/kläder från syskon lr annan bekant, vilket inte alla gör. mina barn ärver kläder som är i bra skick ( har fem, snart sex barn) men köper mycket nytt mest pga att jag älskar att shoppa och har möjlighet att kunna göra detta. Men vad gör ni med urväxta skor o kläder. leksaker osv? Vi låter min syster ärva det hon vill i den storlek hennes barn har och sedan skänker vi allt till erikshjälpen. Det gäller iof även möbler o annat, älskar att rensa och det känns bra att det går till välgörenhet. Hur gör ni?

2013-01-29
jenccy
jenccy
Barn på 3 år och 11 månader

Jag har tre pojkar på 1, 3 och 5 år... bf om en månad... så mina ärver både av varandra och min lillebror (mamma fick en rejäl sladdis) men han är sin fars enda barn och får så mycket nytt så vissa kläder har prislappen kvar!

Alla pojkar får både nya och begagnade kläder... kravet är bara "nyskick"...
Skor ärvs inte! Har sparat några få par (och finskor till fest) att ha till sk.nödfall om de egna går sönder tills vi köper nya... kan ju ta några dagar... men även där gäller "nyskick" pga att alla fötter är unika, alla trampar/går på olika sätt.

Leksaker köps nya och begagnade... Ärvs av min lillebror också...

Fläckiga/trasiga kläder klipps till spillbitar och sys till näsdukar eller dockkläder (mellankillen har en mjuk snuttedocka). Jeans klipps till lagningsbitar etc... Allt missfärgat slängs i soporna.

Resten skänks till den som önskar... Jag rensade barnens kläder före jul och skänkte MASSOR till en grupp som kallas "unga föräldrar" på vår öppna förskola... Det var kläder som jag helt enkelt tröttnat på men som var för bra för att klippas sönder då någon annan kunde använda dem istället :) Skulle ju kunna sälja, men har inte den tiden. Dessutom känns det bättre att skänka bort det.

2013-01-30
zmiley
zmiley
Bebis på 3 månader

Här ärvs allt som är fräscht. Ibland köper vi begagnat, ibland nytt. Nioåriga tjejen får själv välja vad hon vill ha efter elvaåriga storebror, ofta omkring en fjärdedel, resten skickar vi vidare i släkten. Till lillan köper vi inte mycket kläder, det finns tillräckligt från syskonen och mina kusiner. Skräp slängs, som trasiga eller fläckiga kläder.

2013-01-29
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 7 månader

Här ärver syskonen i första hand om kläderna är fräscha. Sedan skänker vi kläder till stadsmissionen. Kläder som är fläckiga eller slitna slänger vi (tex stadsmissionen vill inte ha sådant). Skor slänger vi. Leksaker packar vi undan och sparar, vet inte än om vi är färdiga med barn :-) möbler, vagnar och liknande säljer vi på blocket. Har hänt att jag sålt på tradera men tycker det tar för mkt tid och engagemang...

Våra barn har inga kusiner som de kan ärva kläder av. Därför köper jag allt nytt till barnen, har hänt att jag köpt på tradera men blivit besviken för många gånger så jag köper sällan begagnade kläder.
Vi köper möbler begagnade ibland men är noga med att det ska vara i ny skick.

2013-01-29
emcb
emcb

Vi skänker till Returen. Det är röda korset, BVC och skolsköterskorna som samarbetar här i kommunen. Man lämnar in kläder, och andra barngrejer och så låter sköterskorna behövande familjer komma dit och få sånt de behöver.

2013-01-29
Isabelle _
Isabelle _

Är alldeles för bekväm för att fota och lägga ut på t.ex. Tradera så här skänks urvuxna kläder till Erkshjälpen. Även leksaker, möbler, prydnadsföremål och liknande. Känns bra att kunna bidra med något också.

2013-01-29
Toffsan
Toffsan

Vi har sålt en del möbler för billiga pengar, slängt några där man typ itne kan bygga ihop de för att de blivit isärplockade och ihopbyggda så många ggr. Har skänkt vissa saker som är hela och rena. Brukar ge grejer till min mamma som har loppis till förmån för hemlösa katter, men endast hela och rena saker.

2013-01-29
Yrwen
Yrwen

Vi har inte kommit så långt än, men jag sållar mina kläder titt som tätt och hela/rena kläder skänker jag bort, de jar en insamling till UFF tror jag det är där jag lägger de. Min plan är att göra detsamma med barnkläderna om jag inte säljer på Tradera. Stora tjejen har hunnit slita ut några plagg och allt trasigt/fläckar som inte går bort slänger jag.

Har köpt en del beg men det mesta är nytt. Alla skor är nyköpta.

2013-01-29
Yrwen
Yrwen

fideli73, går det till barnhem? isf vill jag gärna skänka dit.

2013-01-29
jenccy
jenccy

Jag har ingen som kan ärva min sons kläder då alla mina vänner har äldre barn så jag säljer det mesta på tradera. Nu köper jag väldigt mycket och ofta barnkläder så det blir en hel del och ca: 25 % sållar jag bort och skänker.

Vi har en insamling här i kommunen där några kvinnor åker ner till rumänien och liknade 4 ggr per år och dit skänker jag allt möjligt. Kläder, skor och leksaker m.m.

Jag har skänkt väldigt mycket möbler och husgeråd till gbgs stadsmission under åren och sätter in en större summa 1 gång per år istället för och skicka julkort.

2013-01-29
Fideli73
Fideli73
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...