App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hjälp....

Hej... Vill gärna få lite tips på hur jag kan av vänja min dotter 7mån att i te somna med bröstet i munnen varje gång.. Tar inte napp, inge snutte filt.. Hon vill amma när hon ska somna...

2013-01-27
Jankainka
Jankainka

jag är alltid hemma. jag nattar alltid. min man jobbar skift å arbetar både kväll å natt. men ska försöka få han att sova i egen säng. kan kanske hjälpa när han inte ligger på mig lr precis bredvid. kanske ska få sova över hos farmor med:-)

2013-01-28
_CM_
_CM_
Barn på 3 år och 3 månader

Mamma luktar mat, vilekt leder till att om du försöker söva henne så känner hon lukten och vill säkert snutta. så testa något sätt där hon inte kommer lika nära dig så att hon känner lukten lika tydligt.

pappan kanske kan ta henne? Lägga i egen säng med musik?

Min stora tjej sövde vi i famnen tills hon var 2 år, dock ammade hon aldrig riktigt så hon snuttade ju inte, men en unge på 20 kg är ju inte så smidig att ha i knäet och sen bära in till hennes säng när man är gravid... Vi började med att lägga henne i hennes säng, läsa en saga, sätta på en skiva med lugn musik (faktiskt en Libero skiva, tror den kom i 6mån paketet) och bara ligga tillsammans med henne i hennes säng och mysa. Funkade, tog tid i början men hon vande sig vid det med. Min tjej kan itne varva ner själv så att bara lägga henne ner och tro att hon ligger kvar är ju bara att glömma...

Nu är ju min betydlgit äldre, men man kan alltid testa olika saker, men tänk på att det tar typ 3 veckor innan de lärt sig en ny rutin så testa inte bara några få dagar utan härda ut en månad...

2013-01-28
Yrwen
Yrwen

Min var exakt likadan i den åldern. Sen blev det tyvärr värre och värre, så tillslut låg hon och snuttade på mig HELA natten, jag fick inte röra mig en millimeter för då vaknade hon och gnydde. Jag slutade amma pga det när hon var 11 månader. När jag var borta (hände väldigt sällan på den tiden) var det mycket skrik, enligt min man.
Jag tycker _CM_ kommer med flera bra tips, men annars är det nog att härda ut eller sluta amma tidigare än vad du kanske tänkt från början. Inte redan nu kanske, men om några månader "behövs" ju inte bröstmjölken längre.
Lycka till! Jag vet hur du har det. :-/

2013-01-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 4 månader

Men hur gör du/ni när du inte är hemma? Lägger pappan då utan problem?

2013-01-28
Jankainka
Jankainka

har samma problem, men min är 13 mån. bära. ska hjälpa, lr att pappa nattar lr välling. lr somna själv med musik. dock funkar inget av detta för min lilla envisa.

2013-01-27
_CM_
_CM_
Barn på 3 år och 3 månader

Ska stå inte :)

2013-01-27
Jankainka
Jankainka
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...