App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

hade ni hållt er hemma?

Det går magsjuka på dagis, Lilleman har vårt lös i magen, inte rinnigt men det luktar. Han har varit hemma sedan i tisdags och bajsar som vanligt en gång om dagen. Känns väldigt tråkigt att ha honom hemma så här tidigt efter inskolningen och jag vill egentligen bara veta om vi gör rätt som har honom hemma eller skulle ni skicka era till dagis trots att dom är lösa i magen? Imon kommer han vara hemma oavsett men resten av veckan? Sunda förnuftet säger att han ska vara hemma men jag tycker det är skit att det stör inskolningen..

2013-01-27
Betty86
Betty86

Ja, det ska tydligen göra magen mer resistent mot bakterierna. Kan ju vara värt att testa egentligen, men de ska tydligen ätas hela. Men äh, det är ju skrock och skrönor. :D

2013-01-28
Betty86
Betty86

Ska vitpepparkorn hjälpa mot det? Jag har ju varit magsjuk 1 gång sen jag var typ 5 år så jag har ju klarat mig bra, men jag mår dåligt av bara tanken på att kräkas!!

2013-01-28
Yrwen
Yrwen

Ja, jag hade inte ens tänkt tanken om det var längre fram i tiden men med tanke på den nyavklarade inskolningen så var det inget roligt :(

Dock sa förskoleläraren att hon absolut inte trodde det skulle vara något problem med sonen, han passade in så himla bra. Så så sätt känner jag mig nöjd. Nu ska jag slänga in massa vitpeppar-korn i maten så kanske vi kan klara oss resten av vinterkräksjuke-säsongen :)

2013-01-28
Betty86
Betty86

Förstår ditt dilemma, för 2 veckor sen så var stora lös i magen, under 1 dag så bajsade hon 3 ggr, och hade bajsat fre, lör och sön, hon som normalt bajsar varannan dag! Då börjar ju tankarna snurra. Sedan hade hon 2 vändor då det var vattenlöst, den ena på sen em/kväll och då visste jag inte hur jag skulle göra sen kom det en vända till på natten och då hade hon feber så då fick hon vara hemma (hon går mån, tis och tors) och dagmamman önskade 72 timmar hemma då säsongens magsjuka varit så ihärdig. Så hon fick vara hemma hela veckan, men när vet man att de inte är magsjuka längre när de bara bajsar lite lösare?

Nu är hon återigen magsjuk fast denna gång kräktes hon så det var itne så mycket tvekan... Nu är maken också hemma för att inte smitta, trots att det bara är stora som blivit dålig (än).

Jag är hellre safe then sorry! Magsjuka är ingen höjdare och man kan ju bli vansinnig när familjer inte tänker/bryr sig.

2013-01-28
Yrwen
Yrwen

Hurra hurra! det verkar ha vänt! Dagis imon en liten sväng! Tjoho!

2013-01-28
Betty86
Betty86

Hurra hurra! det verkar ha vänt! Dagis imon en liten sväng! Tjoho!

2013-01-28
Betty86
Betty86

Sist min flicka var dålig i magen.. Pratade ja me dagis efter en vecks och frågade.. De tyckte inte de va nått större problem eftersom hon inte visade andra symtom.. De hjälpte till att hålla mjölkfritt så magen kom i balans igen. Varade ca 3 veckor.. Va väl nån förkylning

2013-01-28
Linz
Linz
Bebis på 10 månader

Dagis tyckte han skulle komma imon iallafall, ska ge honom stoppande mat idag oavsett. Enligt dagis så var det ofta så här små kan gå i flera veckor och vara lösa efter magsjuka. Så om jag inte skulle märka något annorlunda idag så får han gå dit :-)

2013-01-28
Betty86
Betty86

Jag måste bara flika in här. Norrlänning: tycker du är lite väl ensidig i ditt tänk. Vi har en son som är lös i magen väldigt ofta, har varit hos doktorn och tagit prover och han smittar inte. Att andra föräldrar har din attityd är orrhört irriterande då folk som du verkar tro att man inte bryr sig. Skulle lilleman vara nagsjuk är vi alltid hemma 48 h efter sista olyckan men som sagt, han kan vara dålig veckor i streck utan att smitta. Så dra inte alla över en kam

2013-01-28
Hurricane
Hurricane

fast om man läser på lite så e det skillnad på lös i magen å diarré.. har barnet diarré ska det vara hemma plus 48h efteråt.
Men lös i magen det kan man vara lååååångt efter magsjuka, vid tandsprickning (dottern blir det varje gång) när de e snoriga å sväljer mycket snor å slem, för ätandet ätit nåt osv.
Jag tror man vet med sig själv när det beror på virus och när det har annan orsak.
Lös mage betyder ju inte automatiskt magsjuka och nu har ni ju varit hemma såpass länge. Jag hade inte varit rädd för att träffa er!

2013-01-28
osisen
osisen

Krya på han iallafall :)

2013-01-27
MaLaLu
MaLaLu

Själv struntar jag i den förlorade inkomsten, det är ju barnen som är det viktiga. Men bajs luktar ju alltid illa och att det är lite löst, absolut inte rinnigt men ändå inte fast, tycker jag inte är helt onormalt eller egentligen tyder på magsjuka utan snarare obalans. Men ändå, jag ska ringa dagis imon, får se vad dom säger, just idag har han inte gjort ifrån sig alls så jag hoppas magen stabiliserat sig nu!

2013-01-27
Betty86
Betty86

Får bara flika in med att en barnläkare som var på besök vid senaste föräldramötet på dagis sa att man kan aldrig utgå från doften på barnens bajs. Håller med om att det kan lukta annorlunda å mer distinkt vid dålig mage men han ansåg att det inte hade någon betydelse.

2013-01-27
MaLaLu
MaLaLu

Ja så länge det luktar "illa" så skulle jag vara hemma. Så avvakta nån dag så kanske du kan lämna i slutet på veckan.

Om alla föräldrar kunde sluta tänka på förlorad inkomst vid VAB så skulle magsjuka inte spridas lika mycket!

Jag har själv jobbat på dagis så jag VET att föräldrar drar sig inte för och lämna "sjuka" barn för dom inte kan vara hemma :(

2013-01-27
Fideli73
Fideli73

Jag håller egentligen med dig, men det känns så orättvist mot oss som faktiskt håller barnen hemma om du förstår hur jag menar. Jag har egentligen inget emot att ha honom hemma och mysa, tycker bara det är så synd att förstöra inskolningen :-( Tycker absolut att dom som är lösa ska skickas hem direkt, åtminstone om det är magsjuke-tider.

2013-01-27
Betty86
Betty86

Jag tror inte det är diarré heller, utan snarare magen om är i obalans efter att han var dålig förra söndagen. Jag kör på en öppen dialog med dagis imon och ser vad dom säger, jag är egentligen ledig hela veckan så mår han bättre i slutet av veckan kanske han kan få vara där iallafall. Så jäkla tråkigt när det stör bara, och när jag pratar med andra föräldrar på avdelningen som skickar dit sina barn 24h efter lös avföring. Jag vill liksom nästan skicka dit honom lite dålig när deras barn är friska bara för att!

2013-01-27
Betty86
Betty86

Är det bara en bajs om dagen som är lite lösare hade inte jag hållit min tjej hemma om hon var pigg i övrigt. Sen brukar hon även vara lite lösare ibland och "kaninpluppar" ibland. Det skulle ju vara skillnad om han bajsade hela tiden och mycket och mådde dåligt av det! Men gör som ditt förnuft säger och hoppas magen på han blir bra snart :)

2013-01-27
MaLaLu
MaLaLu
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...