App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid och arbetslös

Jag är i 6 veckan. Första barnet. Är nervös men och med spännande känsla. Men funderar mycket på hur det blir med våran ekonomi. Då jag är arbetslös och sambon är egenföretagare. Hör och läst om andra som varit i samma situation. Finns det någon mer som är el varit i liknande situation? Som kan ge råd mm.

2013-01-26
Soffa98
Soffa98
Barn på 3 år och 5 månader

Jag var arbetslös när vi fick reda på att jag var gravid. Min sambo har fast jobb och jag hade akassa. Nu hade jag turen att få ett jobb där jag jobbade i ca ett halvår tills lillan kom. Det syntes dock inte så tydligt att jag va gravid så de visste ju inte om det när jag fick jobbet. Nu har vi bra kontakt och förhoppningsvis får jag komma tillbaka efter mammaledigheten. Så fortsätt söka jobb, man vet aldrig vad som händer.

2013-01-27
malinmj
malinmj

Jag är med i Akassan. Vi försöker spara in på det vi kan. Min syster har kvar saker från deras 2 tjejer när de var små. Så vi kan nog få låna en del. Ska kolla upp praktik mm. Tack för alla råd

2013-01-27
Soffa98
Soffa98

Jag är i vecka 22, jag är arbetslös men har vikariat inom kommunen. Vissa veckor kommer jag upp i mer än 40h, skriv in dig i vikariepoolen och ta så många vikarie timmar du kan innan bebisen kommer. Min sambo jobbar heltid, men det är ändå gott med lite extra inkomst från mig då bebisar inte är gratis.

2013-01-27
Emilieninni89
Emilieninni89

jag e arbetslös å va d när jag va gravid med nummer ett åxå..sambon jobbar heltid men inte som egen företagare..denna gången har jag blivit halvt sjukskriven pga lite bekymmer..jag går inte på akassa..så mej har dem inte kunna skicka hursomhelst å sen har jag väl haft tur å haft bra handläggare den senaste nu jag fick efter bytet va toppen!..beroende på din ålder med så kanske söka praktik, då får du lite ersättning..man kan juh ta ut fp 60 dagar före bf men undvik d, d e dagar du förlorar sen efter bebisen e här...lycka till med grav å hoppas allt går bra:)

2013-01-26
wintersorrow
wintersorrow

Är i samma situation, dock gravid vecka 32 nu. Jag är arbetslös och min man är egen företagare. Har blivit sjukskriven från o till av olika skäl så har då fått lite ersättning från fk annars så har jag faktiskt den turen att mannen min tjänar tillräckligt bra. Är du med i akassa? Än så länge får du nog söka jobb för att få ersättning, prata med arbetsförmedlingen, om du inte har skäl till att inte klara av det förstås! Lycka till!

2013-01-26
Holkan
Holkan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...