App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur ska jag ta mig ur det här?

Efter att jag fick mitt andra barn har jag varit väääääldigt mkt sjuk mer ellker mindre allvarligt. Jag har fått flera nya diagnioser, hade några redan innan. Jag har sprungit på mååånga läkarbesök träffat idoter till läkare och änglar till läkare. Jag kämpar fortfarande med en del frågetecken med min hälsa men orkar just nu inte riktigt ta tag i det, är trött på sjukvården helt enkelt. Jag har varit väldigt trött. Jag har tappat bort mig själv unde resans gång. Jag vill gå ner de sista grav kg men jag fastnar hela tiden i tröst ätande och orkar inte ta tag i det trotts att jag igentligen vill det sååå gärna och vet att jag behöver det. Att gå ner det sista och komma ur tröst ätandet skulle göra att jag kom tillbaka mer till den jag är. Jag vill inte köpa kläder nu för jag hittar inget jag trivs med, letar bara efter sådant som döljer magen. Jag vet att jag inte är tjock... får höra det ofta. MEN jag är inte lika smal som JAG är van vid och jag kommer inte i de kläder som jag trivs med. Har flera gånger försökt att acceptera läget och tänka att ja ja, jag har fött barn och jag får älska min kropp för det... men det går inte. Jag vill inte gå en sommar till och inte trivas... Jag tänker varje dag att jag måste göra något. Men det är som att jag simmar mot strömmen. Det är sååå svårt att hitta inspirationen och det där drivet. efter att jag fick mitt andra barn hittade jag kraften och mådde så bra, gick ner allt i vikt och tog bra hand om mig, motion m.m. Men då var min kropp friskare också. Jag vet att jag inte riktigt har haft tid att komma ikapp mentalt efter allt jag gått igenom. Men hur gör man det? Jag kan sörja att jag på ett sätt missade bebis tiden med "liten". det var så mkt annat så allt skulle bara fungera, blev inte så mkt njuta. Känns jobbigt när jag ska iväg och träffa folk, har ingen lust att göra mig fin. Kläder är trist, älskade det förut och älskade att göra mig fin, nu är det ett måste. Älskar när det är kallt och jag kan gå ut i mysbyxor och ruffsigt hår, ingen ser ju det under skidbyxorna och mössan :-) Innan sminkade jag mig även om jag bara skulle gå hemma. Skulle vilja skaka om mig själv, sparka mig i baken och hitta tillbaka till mig själv. Men varje dag tänker jag, näää jag orkar bara inte idag. Vet inte vart jag vill komma med detta men det var skönt att skriva av sig. Jag går och mår dåligt över detta varje dag just nu. Det påverkar allt. Min man stöttar mig och försöker få mig i rätt riktning, puscha mig på ett positivt sätt men ofta blir jag irriterad på honom... mest för att han har ju så rätt. Blääää på mig själv helt enkelt.

2013-01-24
emcb
emcb

Ska se om jag hittar boken!
Ska snart ha vänner på middags besök så sitter här med smink och fixat hår, är ju så härligt när man väl får det gjort! :-)

2013-01-25
emcb
emcb

Vi är ju i totalt samma situation. Innan fixade jag håret varje dag, fönade m.m. Nu blir det knappt en gång i veckan. Bara om jag ska träffa någon. Älskar min mössa :-)
Innan kunde jag inte ens gå till brevlådan utan mascara, nu går jag till lekplatsen utan...
Det är inte problem att gå ner i vikt utan motivationen att komma igång. När jag väl bestämmer mig så vet jag att jag klarar det. Men just nu kommer jag inte över tröskeln att vilja starta fast att jag vet att det är precis det jag behöver... Så dumt... Talar liksom emot mig själv hela tiden...

2013-01-25
emcb
emcb

Lullaby, ditt svar värmde mitt hjärta! Det känns att du förstod kärnan i mitt inlägg! Vi kan gärna följas åt, tror vi förstår varandra! Kram

2013-01-24
emcb
emcb

Jag är aktiv på det sätt att jag håller i gång med barnen (om jag mår ok). Vi går ut minst en gång varje dag. Har jag inte för ont går jag en sväng (så lång som dagen tillåter) med liten i vagnen när han ska sova. Vi är ofta i skogen och knallar. Jag är en av få mammor som faktiskt åker pulka med mina barn i backen i stället för att stå och titta på. :-) Så jag sitter inte i soffan som en potatis. Men jag behöver ju röra mig mer. Jag behöver de där 1mils promenaderna jag kunde dra i väg på förr några gånger/vecka. Nu blir det max 30min promenad och inte så långt, kroppen säger stopp.

Jag har ju olika dagar, bra och dåliga. Därför är det svårt med träning. Jag kan inte betala massa för att sedan få en dålig period och inte kunna gå tex.

Det jag mestnu behöver är mental energi till att göra en förändring.

2013-01-24
emcb
emcb

Jag behöver gymma för att hålla min dåliga axel i schack, sedan kan jag tycka att det är rätt skönt att komma bort och röja järnet i en timme och sedan fortsätta vardagen hemma. Men vi är alla olika. Kan du inte försöka göra en tipspromenad eller liknande med barnen då? Så att de liksom drar fram dig? Förstår du hur jag tänker? Du aktiverar barnen och på samma gång får du motion!

2013-01-24
Yrwen
Yrwen

Träning är inte min grej... I alla fall inte gå på gym. Jag ahr aldrig gillat att träna. Och eftersom jag har en sjukdom som gör att jag har mkt värk fungerar det inte alltid att träna den sorten. Däremot älskar jag att promenera och springa (men sällan jag har den konditionen och mår så bra längre).

Jag behöver äta bättre /regelbundet, sluta med socker eller i alla fall begränsa det ordentligt. Då kommer jag att gå ner. Men just nu finns ingen energi eller inspiration att börja ens... Sist körde jag hårt i 2mån och gick ner allt efter första grav. sedan höll jag vikten med promenader och sunt förnuft när det gällde maten (ingen diet behvödes när jag väl gått ner).

Men det är inte bara vikten, det är som att jag har tappat lusten... tappat bort mig... energin...

2013-01-24
emcb
emcb

Känner igen mig i iaf det där emd vikten och kläderna.. Men jag har så svårt för att gå ner i vikt, jag tränade på gym, hårda pass, 3 ggr i veckan i över 6 månader utan att gå ner ett gram.. Jag gick långa, raska promenader varje dag i 4 månaders tid utan att gå ner ett gram... Då blir man inte särskilt motiverad..

2013-01-24
Yrwen
Yrwen

Tack lillråttan!

Jo jag tror det provet är taget... men ska kika efter! Tack för tippset.

2013-01-24
emcb
emcb

Jo jag har tänkt på det. Men jag vill inte gå via vc av olika anledningar och privat har vi inte råd med just nu...

2013-01-24
emcb
emcb

prata med någon (kurator, psykolog eller liknande) ?

2013-01-24
solskensmamman
solskensmamman

Oj vad långt det blev.... :-S

2013-01-24
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...