App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sömntablett till babys?

Jag blev rätt mållös idag, när jag pratade med BVC. Min dotter har haft flera långa perioder där hon sov extremt dåligt. Senaste var sedan december tills början av januari. Nån gång när jag var rätt slut ringde jag till BVC och bad om råd/hjälp. Hennes rekommendation var att flytta henne ur sovrummet. Som jag inte gjorde, för jag kände mig inte bekväm med det och jag nattammar fortfarande. Det blir enklare och lättare för mig. Sedan erbjöd hon mig en tid hos en barnläkare ( som jag hade träffat tidigare och inte fått speciellt mycket förtroende för). Nu har det blivit bättre igen med sömnen och jag personligen tror inte att en läkare kan göra nåt under. Därför ringde jag idag för avboka denna tid och sa också att jag tror inte att han kan tillföra så mycket. Då sa hon att det finns ju lätt sederande läkamedel som jag skulle kunna ge till min dotter. Jag tackade nej så klart!!!! Är det normalt ? Har andrar mammor också fått en sånt "råd/rekommendation" ?

2013-01-23
Sweden
Sweden

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2013-02-11
Sweden
Sweden

Mycket prat om vad man får och inte får, men bara du vet vad som är rätt för dig och din lilla. Känns som du redan bestämt dig men att du vill skriva av dig lite.. 

Tänker också att våra små mår bra när vi mår bra så hoppas det löser sig för dig..

2013-02-11
ullebulle
ullebulle

ibland känner jag såhär: att det ska vara på ett sätt för alla mammor/pappor och man får absolut inte göra på nått annat sätt.. allt har blivit så fruktansvärt överdrivet! att skaffa sömntablett för barn kan ju självklart vara okej om barnet verkligen behöver sova?! INKLUSIVE försäldrarna måste sova! (allt ska ju vara för barnen och man ska skita i sig själv helt och hållet) annars är man ju ingen bra förälder, enligt många.. Jag har själv dock inte haft sömnmedel till min son.. Min son sover nästan ingenting, och jag som förälder har ingen energi kvar och håller på att gå in i väggen.. men i dagens läge måste man tänka på vad man ska ge barnen för mat, hur man ska vara/uppfostra barnen och hur ens liv ska se ut, för att alla (perfekta) mammor ska pappor ska bli nöjda och glada. vad jag vill komma fram till med allt detta är att vi måste tänka på BÅDE barnen och oss själva, för att vardan ska fungera som den ska!! vi måste våga prioritera oss själva också.. känns som att man inte är värd något bara för att man måste ge hela sin värdesättning på barnen? för annars är man ju som sagt ingen bra förälder.. jag har faktiskt funderat på Sömnmedel åt min son (som läkare skriver ut naturligtvis) pga att JAG faktiskt inte orkar att vara vaken hela nätterna plus att min son troligtvis inte mår så bra av att vara det heller.. e det fel då, att jag skulle vilja ge honom det, för att ÄVEN själv få sova? Tkr att det kan låta en aning fel i era kommentarer här.

2013-02-11
linakarlsson
linakarlsson

Jag har en kusin som fick sömn medicin som baby, han sov endast en timme/dygn och var helt svart under ögonen... Efter en tid med medicinen kom han in i bra sömn rutiner och de kunde sluta.

2013-01-23
emcb
emcb

Det är skönt att höra. Jag tänker likadant, oavsett hur desperat och förtvivlat jag än är så skulle jag aldrig vilja ha det! 

Hur löste ni det med sonen ( ElinVS)?

2013-01-23
Sweden
Sweden

Jag tänker som så: Det kan säkert finnas tillfällen när sömnmedel till en bebis är befogat. Men då ska det vara medicinskt motiverat och det ska vara för att barnet desperat behöver sova, inte föräldrarna.

Mitt äldsta barn hade en period när han sov väldigt dåligt. Under hela natten sov han bara 15-20 minuter åt gången, var sen vaken 10-15 minuter och sov sen en kvart igen etc. Hans längsta sammanhängande sömn var två timmar någon gång på eftermiddagen. Jag höll på att bli tokig! Om det varit nästa barn i ordningen och jag inte fått sova på eftermiddagarna hade jag säkert fått sjukskriva mig så sambon fått vara hemma någon dag. Jag gjorde mig osams med bvc, eftersom jag vägrade läkarbesök som de ville boka in på eftermiddagstid. Men aldrig att de erbjöd oss sömnmedel till sonen. Och aldrig att vi hade velat ha det heller!

2013-01-23
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...