App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

järndroppar ont i magen

Min son som  är 2 1/2 månad måste äta järndroppar då han vägde under 2500g när han föddes, han har väldigt ont i magan och ligger och tar i hela dagarna och på nätterna och så blir han irriterad när det inte kommer något. han bajsar 1 gg per dag så han är inte förstoppad. Jag har magdroppar till honom men tycker inte att det hjälper så mycket. På bvc säger dom bara att han vänjer sig, men han har ätit magdroppar i 5 veckor nu och jag tycker inte att det blir bättre. Någon som har provat något annat när barnen har ont i magen.

2013-01-23
malinshe
malinshe

Får han dropparna med ersättningen eller på "fastande" magen ? ( när jag var garvid och fick ta järntabletter, så skulle jag ta de 1-2 tim innan måltiden, tyckte det var lite obehagligt i magen) Man tar tydligen inte så mycket järn upp i samband med maten. 

Men du kanske kan fråga läkaren om det är ok, att ge mindre droppar men oftare och/eller droppar tillsammans med ersättning ? Det är ju totalt ovetenskaplig, men kanske det hjälper och man kan kontrollera järnnivå eller blodvärde med provtagning.

Har du provat de magdroppar fr semper?

Hoppas det löser sig ! Trevlig söndag !

2013-01-27
Sweden
Sweden

Nej han hade inte problem med magen innan järndropparna.

2013-01-25
malinshe
malinshe

jo d e sant att deras tarmsystem mognar allteftersom..å en del bebisar e känsligare än andra...hoppas att ni hittar en lösning på problemet så d blir bättre...min amning fungerade sålänge jag va på bb (pumpade), sen när jag kom hem blev d en enorm stress å en svärmor som gnällde stup i kvart så tillslut gav jag upp å tvingades ge ersättning men jag mådde fruktansvärt dåligt av det..å d blev aldrig samma närhet som d hade blivit med amning..d saknar jag!

2013-01-25
wintersorrow
wintersorrow

Det finns ingenting rapporterat till läkamedelsverket och det står ingenting i fass, att D-droppar kan ge problem med magen, men vi testade och det var väldigt tydligt att hon fick ont i magen av det. Därför bestämde jag tillsammans med BVC att låta bli d-droppar under 1-2 månader. Deras tarmsystem, alltså slemhinnor i tarmen är ju inte rikitg van och det tar lite tid enl BVC. 

Ett kapillärt Hb ( alltså stick i fingret, kan de ju kolla blodvärdet ) 

Verkade han har haft ont redan innan du började med järndroppar.

2013-01-24
Sweden
Sweden

Han har ätit ersättning ända sen han föddes pga av att han inte orkade amma, och jag var stressad över att han var sjuk så jag producerade inte så mycket mjölk. Och det har aldrig varit problem med ersättningen och magen.

bvc säger bara att magen vänjner sig med tiden undra hur lång tid. ska börja propsa på att dom tar ett prov på järnvärderna så jag kan sluta med dom där dropparna.

2013-01-24
malinshe
malinshe

kan d droppar ge magproblem åxå? inte heller hört talas om d..nästa gång jag ska till min bm måste jag nog fråga henne varför man ska ge järndroppar till så små...och om d droppar verkligen kan ge magproblem..min etta vägde 2.6 kg när han föddes å han hade jätteproblem med magen, å d berodde på mjölken å d är vanligt tydligen när d föds små..så e du verkligen säker att d inte beror på d, för d e lätt å tro/skylla på droppar etc..å med mjölkproblem, menar jag inte att laktos e bättre utan HELT mjölkfritt? vad säger bvc om d? jag hade en jättekamp med bvc å jag hade rätt hela tiden, sonen blev mkt bättre efter vi tog bort mjölkprodukter å hans utveckling tom blev bättre..hans utveckling stannade av, han blev muskelsvag etc för han fick ingen näring i sig för magen va så förstörd av alla diarréer..

har du bärsjal eller en babybjörn? kan juh även hjälpa om bebisen är mer i famnen/upprätt..

2013-01-24
wintersorrow
wintersorrow

han ska ha 4 droppar 2ggr om dagen men nu äter han 3 droppar 2ggr om dagen har trappat upp sakta men säckert.

ska kolla på bvc om dom kan ta något prov tycker så synd om honom.

han ska ta tills han är 6 månader

2013-01-23
malinshe
malinshe

Magmassage, pysventil ( windy), sempermagdroppar och minifoam, det gjorde vi, men det var mer kolik. Min mamma har burir henne på sin underarm , alltså magen på underarmen och huvudet åt det håll, där armbågen är. Förstår du hur jag menar. 

Vi gav inte heller de första två månader D-vitamin, för hon fick jävligt ont i magen och skrek hysteriskt. Vi började sedan långsamt med en droppe och trappade upp det. Hur många droppar får han ? Kontrollerar nån blodvärde och järn? Hur länge ska han ta det ?

2013-01-23
Sweden
Sweden

Han äter ersättning och har gjort det sedan han föddes då han fick matas med sond och det har aldrig varit några problem met det..

När dom väger under 2500g när dom födds så får dom äta järndroppar från 6 veckors ålder tills dom är 6 mån.

2013-01-23
malinshe
malinshe

mjölkprodukter kan ge en problemmage, ammar du? annars ger ersättning ofta hård/besvärlig mage...testa å ge amningste kanske till bebisen? fänkål, anis, kummin..eller bara fänkål som fått dra i varmt vatten? va försiktig med tepåsar som finns att köpa då d ofta är mer än bara de 3 sakerna i..jag använde aldrig magdroppar till sonen...

2013-01-23
wintersorrow
wintersorrow

har aldrig hört talas om att man ska ge järndroppar till så små..låter mysko..

2013-01-23
wintersorrow
wintersorrow
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...