App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ni med erfarenhet av TENS!

Hur funkade det för er? Var det otäckt med elektroderna? Hur resonerade era barnmorskor? Har inte kollat med min barnis än, men tänkte att det kan vara kul att få lite "recensioner". :)

2013-01-23
Parentes
Parentes

Jag använde TENS hos sjukgymnasten bär jag var gravid och hyrde även en att ha hemma veckorna innan förlossningen men även när värkarna hade börjat innan vi åkte in. Jag tycker att det lindrar muskelvärk och trötta muskler, under värkarbetet hemma hade jag hög styrka på den och den lindrade nog en del. Väl inne på förlossningen blev det aldrig av att jag använde den. Om du funderar så tycker jag du ska hyra och prova hemma. Lycka till!

2013-01-27
Dea81
Dea81

jag tyckte den var kanon! använde den nästan hela förlossningen. den hjälper ju inte lika mkt på slutet, men å andra sidan tycker jag inte att det gör så ont längre när krystkänslorna börjar komma. tycker inte elektroderna stör på nåt sätt. man är så inne i det man gör och att kontrollera smärtan att man inte tänker så mkt på sånt tycker jag.

2013-01-24
mickelina81
mickelina81
Barn på 3 år och 8 månader

Tack för era erfarenheter! Tror jag ska skaffa mig en liten jäkel när det beger sig. ;)

2013-01-23
Parentes
Parentes

Tyckte den var jättebra, kunde vara hemma ganska lång tid innan vi åkte in. De är ett komplement,de tar inte bort smärta, men lindrar :-)

2013-01-23
Sweden
Sweden

Jag tyckte att TENS var bra mot ryggvärken flera veckor före förlossningen. Även i början av förlossningen, under bilresan in och när jag skulle gå omkring och vänta etc. När jag fick ligga i badet hjälpte det bättre och efter det var inte TENS- apparaten till någon hjälp alls, utan då behövde jag lustgas.

Jag tyckte inte att det var otäckt med elektroderna generellt. Däremot när jag fortfarande jobbade och skulle ha apparaten under ytterkläder, hände det några gånger att någon elektrod vek sig eller släppte så sladden tog direkt i huden. Då fick jag elstötar, det var riktigt obehagligt. Men har man dem på medan man ligger eller sitter och tar det lugnt så händer ju inte sådant.

2013-01-23
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 6 månader

Övning ger färdighet, heter det väl. ;) Jag är grymt sugen på att testa när det väl beger sig. Har läst på en hel del om div. smärlindring, och TENS verkar ju det mest "humana". När jag läste om kvaddlar höll jag på att kräkas, haha! Låter lovande att det kan hjälpa mot den vanliga ryggvärken som finns också! :)

2013-01-23
Parentes
Parentes

Och just ja, både barnmorskan på mvc och på förlossningen var positivt inställda till TENS och sa själva att de hade goda erfarenheter av den.

2013-01-23
Betty86
Betty86

Kombinerat med profylax andning tycker jag det var toppen. Körd på större delen av förlossningen med tens, det var först i slutet som jag ville ha lustgasen, och då var det för att jag ville bada och inte kunde ha tensen i badet.

Rekommenderar den varmt, men det är ju inte säkert att det fungerar för alla.

Sen var det även utmärkt att ha när man var trött i ryggen innan förlossningen började. Jag hade min hemma 2 veckor innan tror jag, ska hyra en denna gången med :)

2013-01-23
Betty86
Betty86

Jag har provat tens men inte när jag var gravid.Fick prova det för mina ryggproblem och jag tyckte inte om den. Man ska slappna av men det funkade så det kändes som att någon pressade ihop hela ryggen på mig. Men alla är olika och kanske funkar annorlunda för det andämålet som du ska använda den till

2013-01-23
AnnelieeJ
AnnelieeJ
Barn på 1 år och 8 månader

Fast använder man inte TENS-apparaten innan man ens kommit till förlossningen? Att man hyr den och har den hemma lagom till det första stadiet av värkar har börjat?! Jag kan ju inte sätta in epidural själv hemma, liksom. ;)

2013-01-23
Parentes
Parentes

Om du har lite ont i ryggen kan det nog fungera. Jag blev så irriterad på att det inte hjälpte och så fick jag dessutom en stöt när jag skulle ta bort dem så jag skrek ta bort dem hahaha.

Det bästa är epidural om nu inte lustgas räcker.

2013-01-23
Atlantis
Atlantis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...